EBOH 2 vindt aansluiting bij de top

Dordrecht – EBOH 2 heeft de inhaalwedstrijd tegen Zaamslag 2 gewonnen. Het heeft voor de vierde keer op rij met 3-1 gewonnen in de res. eerste klasse.

Net als de vorige wedstrijden had EBOH 2 ook dit keer een andere opstelling. Tim Stok, Rogier Mutter en Paul Reijnders waren allen geblesseerd en lieten deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Zij werden vervangen door Sietse Schuurman, Mustafa Toprak en Marc Oldenburger. Ali Er had deze week een basisplaats en dit ging ten koste van Vincent Mutter.

De wedstrijd begon om 12u en EBOH 2 wilde graag een goed vervolg geven aan de serie overwinningen. Een overwinning op Zaamslag 2 zou betekenen dat EBOH 2 aansluit bij de top van de res. eerste klasse. De openingsfase van de wedstrijd was slordig van beide zijdes. De passing was onnauwkeurig en dit zorgde voor veel balverlies. Het spel lag vaak stil en er werden veel fysieke duels uitgevochten op het veld, het leverde aanvoerder Dennis Hamelink een gele kaart op. Zaamslag 2 had wel het betere van het spel maar kon dit niet uitdrukken in grote kansen.

Ondanks de slechte eerste helft van de thuisploeg kwamen zij wel op een 1-0 voorsprong in de 36ste minuut. Schuurman kon met een mooi schot in de verre hoek de 1-0 aantekenen op aangeven van Serhat Kavak. Een minuut later mist Alper Güler de kans op de 2-0. De voorsprong duurde niet lang want aanvaller Koen Post van Zaamslag 2 zorgde een minuut voor rust voor de 1-1.

RUSTSTAND: 1-1

EBOH 2 begon de tweede helft net zo slordig als het de eerste helft speelden. Dit leverde het tweede van Zaamslag twee grote kansen op binnen 2 minuten tijd. EBOH 2 was gewaarschuwd en begon het initiatief te nemen en nam de controle over de wedstrijd. Spits Yavuz Güler mist een 1 op 1 kans na een mooie pass van Alper Güler. Hij herstelde zich even later en zorgde voor de 2-1 in de 63ste minuut. Na een corner van Alper Güler kon Ruben Schot de bal terugkoppen, de bal kwam voor de voeten van Yavuz Güler en die legde de bal met een mooie hakbeweging in de goal. In de 74ste minuut kwam Sietse Schuurman door aan de rechterkant. Hij gaf de bal voor, waar Yavuz Güler in eerste instantie miste, maakte Kavak het af. De 3-1 stond weer op de scorebord.

Zaamslag 2 probeerde het nog maar werd niet echt gevaarlijk meer. In een wedstrijd met weinig kansen was EBOH 2 wel de verdiende winnaar.

Het was een lastige wedstrijd voor de mannen van EBOH 2 maar de drie punten zijn binnen en de aansluiting met de top van de res. eerste klasse is gelukt. Het spel zal zeker nog verbeterd moeten worden maar dat weten de spelers en begeleiding zelf ook. Volgende week op 26 oktober staat de thuiswedstrijd gepland tegen de hekkensluiter De Alblas 2.

EINDSTAND:  EBOH 2 – Zaamslag 2  3-1

Opstelling EBOH 2: Hughes, Jongeneel, Schot(72, R. Reijnders), Oldenburger, Toprak, Er(80, V. Mutter), Turktas(87, Ozbilgic), A. Güler(82, Bekkers), Schuurman, Y. Güler en Kavak

Scoreverloop:

36’’ 1-0  Sietse Schuurman

44’’ 1-1  Koen Post(Zaamslag2)

63’’ 2-1  Yavuz Güler

74’’ 3-1  Serhat Kavak