E.B.O.H. C1 wint derby tegen Dubbeldam C1

Vandaag zaterdag 26 oktober 2013, Dubbeldam C1 – EBOH C1. Het was mooi weer, dus lekker om te voetballen. EBOH had na de nederlaag van afgelopen woensdag wel wat goed te maken. Ook nu nog steeds een paar geblesseerden die we er normaal heel graag bij hebben. Dus moest C1 aanvulling uit D1 halen. Met aanvullingen kon EBOH aan de strijd beginnen. EBOH had de winst hard nodig om aansluiting met de top 3 te houden.

De wedstrijd begon goed voor EBOH, met 2 hele goeie kansen binnen de eerste 2 minuten. Helaas kon het nooit een echte wedstrijd worden. Ondanks dat beide teams lekker wilden voetballen, floot de scheidsrechter voor alles en ging de spelers dan ook nog uitleggen dat hij totaal niet gediend was van enig commentaar. Hierdoor kon er nooit enige snelheid in het spel komen. Jammer want het was een hele sportieve wedstrijd.

Na 13 minuten wist EBOH met een snelle counter de 0 – 1 te noteren. Met vlagen kwam Dubbeldam in de richting van het EBOH doel, maar verder dan de keeper kwamen zij niet. EBOH maakte het zichzelf moeilijk, omdat het middenveld niet of te traag omschakelde naar aanvallen en hierdoor sloten de linies niet aan. Het was voor de aanvallers dan erg lastig om de situatie goed uit te kunnen spelen. In de 28ste minuut werd er een goal gemaakt waarvan we zelf dachten die kan er nooit in. Schitterende goal en 0 – 2 was een feit.

Rust 0 – 2

Na rust kwam EBOH goed uit de kleedkamer en binnen 1 minuut scoorde EBOH een fraaie goal 0 – 3. Ook nu liep EBOH weer tegen een tegengoal aan. De linksbuiten van Dubbeldam kon ongehinderd naar de goal. Zo zie je maar weer als je makkelijk kan voetballen en je staat met 3 – 0 voor dan vinden sommige spelers het wel best en zijn dan te gemakzuchtig. Nu dus 1 – 3 in de 51ste minuut. Met nog 20 minuten te gaan pakte EBOH de draad weer op en liep vervolgens nog uit naar 1 – 5. Helaas 4 gele kaarten die eerlijk verdeeld waren, maar zeker niet verdiend.