EBOH 2 is Heerjansdam op vijf minuten na de baas

In een knotsgekke wedstrijd waarin EBOH 85 minuten lang goed speelde wist EBOH middels onder meer 6 doelpunten van Yavuz Güler Heerjansdam 4 te verslaan.

Heerjansdam 4 – EBOH 2 : 4 – 9
Doelpuntenmakers : Yavuz Güler (6x), Fouad Amraoui, Dennis v.d. Graaf en Bas van Oosterhout

EBOH 2 begon op een regenachtige middag sterk aan de wedstrijd en wist na vijf minuten al twee kansen te verprutsen en één keer te scoren. Yavuz Güler miste in eerste instantie nog op vijf meter van het vijandelijk doel. Even later was het aanvoerder Bas van Oosterhout die na een fraaie één-twee de score opende.

In de eerste helft bleef EBOH goed combineren en kansen creëren. Uiteindelijk wist EBOH in de eerste helft nog drie maal het net te vinden. Door prachtige aanvallen. Yavuz Güler scoorde vanuit de rebound na een goed afstand schot uit de draai van “Broertje”. Fouad rondde knap af na een prachtige combinatie over links. Hij maakte een schijnbeweging waardoor de keeper naar de grond ging en lobte uiteindelijk de bal over de doelman. Via de combinatie met Ali Er wist Yavuz ook een tweede keer het net te vinden. In de eerste helft wist Ali Er ook eenmaal de lat te raken met een poeier van afstand. Fouad Amraoui volleyde nog over.

Na de rust was het de bedoeling van EBOH om de wedstrijd rustig uit te spelen en de score uit te bouwen. De score werd ook uitgebouwd, maar het werd een knotsgekke wedstrijd. Binnen acht minuten lag de bal drie keer achter EBOH-doelman Danny Wessels. Die er bij beide treffers niet lekker bij zat. Bij de 2-4 werd Danny op de knie geraakt en bleef geblesseerd liggen. Dit gebeurde achter in de rug van de aanvaller van Heerjansdam die dit dus niet had gezien en doorging en afrondde.

Gelukkig herstelde EBOH zich na de drie tegentreffers en liep eenvoudig uit naar een comfortabele 3-8 voorsprong. Door doelpunten van Yavuz Güler die maar liefst nog vier keer op de goede plek stond en keer op keer door Dennis v.d. Graaf bereik kon worden. Dennis schoot zelf ook nog eenmaal raak van afstand. In de slotfase wist Heerjansdam ook nog eenmaal het net te vinden.

Smetje op de wedstrijd waren de twee onnodige gele kaarten. Eén voor Heerjansdam en één voor Dennis v.d. Graaf. Onnodige kaarten voor frustratie in een wedstrijd waarin dat totaal niet nodig was. De keeper van Heerjansdam gebruikte nog éénmaal het K-woord, iets dat ook afgekeurd mag worden. Eerder dit seizoen werd het bij EBOH al eens afgestraft, iets wat eigenlijk altijd zou moeten gebeuren. Invaller Mo Zaada ontkwam nog aan een gele kaart na een verhitte reactie.

Zaterdag wacht ZBC thuis. EBOH is wegens de afgelasting van DFC – Papendrecht inmiddels uitgelopen tot een voorsprong van respectievelijk 6 en 4 punten. De concurrentie moet echter nog wel inhalen. Maar de druk ligt nu daar.