EBOH 2 herpakt zich met ruime overwinning

Een getergd EBOH had na het debacle in Zwaluwe wat recht te zetten thuis tegen Klundert 2. Met uitstekend combinatiespel werd de tegenstander met 8-0 verslagen. Op een veld wat meer op een zandvlakte leek, liet EBOH zien dat het uitstekend kan voetballen. Met doelpunten van Yavuz Guler 2x, Randy Camfferman 2x, Sebastiaan Bekkers, Sietse Schuurman, Ali Er en Erik Peters was het de gehele voorhoede die het net wist te vinden.

EBOH begon zeer scherp aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten waren het Randy Camfferman en Yavuz Guler die de keeper hun inzet zag stoppen. Daarnaast schoot Sietse Schuurman een afgeslagen bal voor het lege doel ruim over. Klundert kreeg geen tijd om zelf te voetballen.
EBOH zette goed druk en dat leidde na tien minuten spelen tot de 1-0 van Randy Camfferman. Dezelfde Camfferman legde een aantal minuten later de bal uitstekend af op Yavuz Guler die voor de 2-0 zorgde.
Klundert kon alleen maar in de achteruit en na een zacht duwtje floot de scheidsrechter voor een vrije trap op “randje zestien”. Yavuz Guler schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek. Binnen het halfuur een 3-0 voorsprong. Klundert kreeg nog wel een aantal kleine mogelijkheden maar spits Peter van Wingerden had het vizier niet op scherp staan en koos vaak voor een medespeler dan dat hij eboh doelman Joey Hughes op de proef stelde. Vlak voor rust werd slecht uitverdedigen van Klundert wederom genadeloos afgestraft. Yavuz Guler vond de doelman op zijn weg maar het was Sietse Schuurman die de rebound binnen schoot.

De 4-0 ruststand deed geen goed aan de tweede helft. Klundert kon niets forceren en EBOH “vergat” te voetballen. Een half uur lang ging het spel in een traag tempo op en neer zonder echte kansen. Hoogtepunt in die periode was de scheidsrechter die de grensrechter van EBOH een spoedcursus “hoe te vlaggen” aanbood en demonstreerde. Een kwartier voor tijd was daar plots de 5-0 van Randy Camfferman. De beer was weer los.
EBOH zette een tandje bij en het arme Klundert werd in de eindfase helemaal murw gespeeld. Sebastiaan Bekkers zorgde voor de 6-0 en Ali Er met een bekeken schot voor de 7-0. Vlak voor tijd was het gelegenheidsspits Erik Peters die de 8-0 binnen tikte. De uitslag kon nog hoger uitvallen maar de doelman van Klundert liet dat niet meer toe.

Leider Jonas Mogus was zeer verheugd met deze ruime overwinning: “Na de nederlaag van vorige week hebben we deze week op de trainingen al de nare smaak weggespoeld. Vandaag hebben wij gewoon een prima wedstrijd gespeeld en dan zie je gewoon dat deze jongens het gewoon kunnen. Als ze maar zelfvertrouwen hebben en er keihard voor werken.”