EBOH 2 geeft in 5 minuten de wedstrijd weg

Rijsoord– EBOH 2 is zwak aan het nieuwe seizoen begonnen. De eerste wedstrijd werd er met 2-1 verloren bij Hoek 2. Afgelopen zaterdag speelde EBOH 2 haar tweede competitiewedstrijd tegen Rijsoord 2 en verloor deze wedstrijd met 7-1 terwijl het bij rust 1-1 stond.

De opstelling was ten opzichte van de wedstrijd tegen Hoek op vier posities gewijzigd. Joey Hughes, Mustafa Toprak, Sebastiaan Bekkers en Johan Gerlach moesten het eerste elftal helpen want deze had een aantal afwezigen. Dit zorgde ervoor dat Donny van der Laars, Rogier Mutter, Marc Oldenburger en Yavuz Güler hun opwachting in de basis konden maken.

In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op. Rijsoord was in de beginfase van de eerste helft sterker dan EBOH. EBOH was vaak slordig in de passing en niet fel genoeg in de duels. Dit zorgde ervoor dat Rijsoord een aantal keer gevaarlijk werd, zo was er een corner in de 12de minuut die over gekopt werd. Dit bleek slechts een waarschuwing te zijn voor de verdediging van EBOH, want in de 18de minuut kopte een middenvelder van Rijsoord geheel vrijstaand, de verdiende 1-0 binnen uit een corner.

Na de 1-0 van Rijsoord, herpakte EBOH zichzelf en drong meer aan. De verediging van Rijsoord werd steeds meer getest en uiteindelijk viel de 1-1 pas laat in de eerste helft. In de 38ste minuut was het Tim Stok, na goed doorzetten van Burak Ozbilgic, die de verdiende 1-1 schitterend binnenschoot.

RUSTSTAND: 1-1

De tweede ging van start en EBOH was geen schim meer van het team in de eerste helft. In 5 minuten tijd was de wedstrijd zo goed als afgelopen. In de 50ste, de 52ste , en de 55ste minuut wist Rijsoord de 2-1, de 3-1 en de 4-1 te scoren. EBOH wist niet wat zich overkwam en kon zich niet meer herpakken, waardoor Rijsoord later in de wedstrijd nog makkelijk kon uitlopen naar 7-1. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was enorm. De mannen van EBOH waren er zelf ook van geschrokken en schaamden zich diep na de wedstrijd.

Het is nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen, dus er is nog niks om zorgen over te maken. Zaterdag 28 september zullen de mannen van EBOH 2 iets recht willen zetten in de thuiswedstrijd tegen LRC 3.

EINDSTAND: Rijsoord 2 – EBOH 2 7-1
Opstelling EBOH 2: van der Laars, Ozbilgic, R. Reijnders, Schot, R. Mutter(70, Seme), V.Mutter(80, Tajjiou), Oldenburger, Er(65, Schuurman), Stok, Y. Güler(c)(62, A. Güler) en Turktas(46, Kavak)

Bijzonderheden: Wedstrijd begon 10 minuten later i.v.m. vertraging van de scheidsrechter.