De eerste punten zijn binnen!

En die werden luid begroet. EBOH won met 3-2 van de nog ongeslagen koploper Peursum door een goal van Patrick Welts 5 minuten voor tijd. Marco ten Braak voelde zich een gelukkig man.” Na alle tegenslagen die we hebben moeten verwerken, mag het ook wel eens een keer meezitten en dat was vanmiddag aan het einde van de wedstrijd het geval”.
De uit het vuur gesleepte overwinning was uiteindelijk terecht.
EBOH schiep zich meer uitgespeelde kansen dan Peursum en dan verdien je het gewoon om te winnen.

Deels uit nood geboren en deels uit tactische overwegingen had Marco ten Braak zijn basisformatie flink aangepast. Keeper Marlon Huijser en back Alan Serovica waren een lang van te voren aangekondigd weekend weg  en het supertrio Melvin Boer, Leroy Verkerk en Wesley Ebbers was geblesseerd, alsmede Paul Reijnders.
De vervangers Joey Hughes,  Mustafa Toprak, Nick Gemser en Johan Gerlach deden het prima  en gaven samen met de vaste waarden Frank Teunissen, Jordi van Dyck, Mo Salman, Patrick Welts, Gijs Bregman, Remy Holster en Ricardo van Yperen de koploper prima partij.~P1100192

EBOH begon scherp aan de wedstrijd en binnen 3 minuten had aanvoerder Gijs Bregman al 2x kunnen scoren. Een cornerbal kopte hij rakelings naast en even later werd hij vrijgespeeld voor de goal, maar mikte op de benen van doelman Henry Kersbergen. Er kwamen nog meer kansen in de 1ste helft. Ricardo van Yperen kwam een teenlengte te kort op een slimme pass van Remy Holster en Johan Gerlach werd vrij gespeeld door Gijs Bregman. Ook nu lag doelman Kersbergen in de weg. Tot ieders verrassing viel het doelpunt aan de andere kant.
Joey Hughes sloeg een inzet vanaf links voor de voeten van de behendige Marnik Korevaar, die hoog en droog uithaalde.
Het antwoord van EBOH kwam supersnel. Ricardo van Yperen nam de corner, die via Gijs Bregman door Remy Holster binnen gekopt werd.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld met minder uitgespeelde kansen. En weer bracht een bijna traditionele blunder EBOH op achterstand. Joey Hughes kon een terugspeelbal van Mo Salman rustig aannemen, maar besloot hem in 1 keer te nemen. Hij raakte de bal door een polletje finaal verkeerd, waardoor Marnik Korevaar, die al op de weg terug was, kon profiteren.
Opnieuw schoot hij de bal hoog en droog binnen. Het zal toch weer niet gaan gebeuren, hoorde je iedere EBOH supporter denken, maar het kwam gelukkig goed. Scheidsrechter Verstraten wachtte het voordeel af en gaf EBOH alsnog een strafschop nadat Michel Roza  Patrick Welts onheus bejegend had. De dader zelf: “ik snap er helemaal niks van, ik deed niets en had alleen mijn armen wijd”.
Remy Holster die steeds meer op de koelbloedige spits van een aantal jaren geleden gaat lijken, stuurde keeper Henry Kersbergen naar de verkeerde kant en het stond weer gelijk.

Daarna gingen beide partijen voor de winst, maar werd het verschil uiteindelijk gemaakt door de inmiddels 34 jarige invaller “good old” Sebastiaan Bekkers.~P1100217 Hij zorgde voor onrust en oorlog in de 16, waardoor Remy Holster eerst niet, maar Patrick Welts  daarna wel in de rebound voor de eerste luid bejubelde 3 punter zorgde.
Daar waar Marco ten Braak tevreden zijn zegeningen telde: “De nieuwe jongens hebben het goed gedaan en dat is goed voor de concurrentie en biedt mij meer mogelijkheden.
Het valt natuurlijk niet mee, als je er een stuk of zeven kwijt bent in je selectie. Deze keer viel het eindelijk een keer goed en dat mag ook wel een keer. Meestal egaliseert zich dit in een seizoen. De scheidsrechter vond ik verder niet verkeerd fluiten”.
Collega trainer Peter van Opijnen (oude bekende van Unitas) had het er een stuk moeilijker mee, kreeg bij het verlaten van het veld een rode kaart en kon er een half uur na de wedstrijd nog niet over uit. “Ik heb tegen de scheidsrechter gezegd dat ik hem niet slecht vond, alleen verschrikkelijk partijdig, en dan vinden ze het nodig om gelijk naar de borstkas te grijpen om die rode prent er uit te halen. 
Ik had het gevoel dat wij hier nooit konden winnen. Alles kregen we tegen en wij hadden ook een strafschop verdiend toen Wilmar van Bruggen over een gestrekt been viel. Als ik nou van de mat getikt word, vind ik het prima, maar hier kan ik verschrikkelijk slecht tegen”, aldus de verliezende coach, die een flink verweerschrift zal maken, al is het alleen maar om de frustraties van zich af te schrijven.
De overwinning voor EBOH betekende een mooie opsteker in de aanloop naar de derby der derby’s tegen DFC volgende week. Ook DFC pakte de eerste punten dus dat kan een mooi duel worden aan de Reeweg. De winnaar haakt aan en de verliezer haakt voorlopig af.

EBOH – Peursum     3-2

’42       Marnik Korevaar      0-1
’44       Remy Holster            1-1
’58       Marnik Korevaar      1-2
’65       Remy Holster            2-2
’85       Patrick Welts            3-2

Meer Foto’s hier