EBOH 1 wint ook 2de bekerwedstrijd

Beek Vooruit EBOH 3-5

Door Fred van Dongen

Een spannende eerste helft waarin Beek Vooruit twee maal de leiding nam. Beide keren kwam EBOH langszij. Mitchell Rovers scoorde met de 1-1 zijn allereerste goal in het hoogste shirt van zijn club. De 2-2 kwam van Ricardo Heuverling.

Na rust liet EBOH er geen gras over groeien. Noël Goossens (2x) en Robin Matena tilden de stand naar 2-5 n de slotminuut tekende Beek Vooruit de eindstand 3-5.

Met zes uit twee is EBOH koploper in z‘n poule. Een gelijkspel volgende week tegen SVW volstaat om zich te kwalificeren voor de knock-out-fase van het bekertoernooi.

Speler Joey Steenbakker namens EBOH: ’Zelf begon ik als centrale verdediger, lang geleden dat ik dat gedaan had. Wedstrijd begon gelijk opgaand maar na 10 minuten trokken wij het spel meer naar ons toe.

Toch kwam Beek Vooruit op 1-0 voorsprong. Een diepe bal werd voorgegeven en in 3 instanties binnen getikt. Na 5 minuten kwamen we weer op 1-1. Noël omspeelde de keeper en legde hem terug op Mitchel Rovers, die zijn eerste goal voor EBOH 1 maakte! Wij waren beter en mistte enkele kansen. Beek Vooruit kwam uit het niets op voorsprong. Wederom een diepe bal en een voorzet, dit keer werd die binnen gekopt.

Echter na 3 minuten was het weer raak voor ons. Ricardo Heuverling met een geweldig schot van 20 meter in de bovenhoek. Dit was ook de ruststand’.

Joey vervolgt: ‘Na rust waren we heer en meester in de eerste 30 minuten. Het werd 2-3 via Noël die een lobje van mij op de lat in de rebound binnen tikte. De 2-4 kwam wederom van Noël, uit een corner van mij kopte hij goed binnen. Vlak voor tijd viel de 2-5 van Robin Matena nadat ik hem diep gestoken had. Hij omspeelde knap de keeper en schoot binnen. Laatste minuut kwam Beek vooruit via een penalty op 3-5’.