EBOH 1 weer op het winnende pad in Tricht

Na de zeperd van vorige week tegen Roda Boys heeft EBOH zich weer herpakt.
Het speelde zeker niet groots in Tricht, maar op basis van de veldverhouding en kansen in de 2de helft was de zege wel  verdiend. Tricht had vorige week nog een klinkende 7-0 overwinning behaald tegen Brederodes, maar kon deze geen gevolg geven. “EBOH is een veel betere ploeg dan Brederodes” vertelde Tricht-trainer Marcel van Steenis. “We hebben ze 70 minuten bij kunnen houden en met wat geluk pakken we een puntje”.  Dat zat er niet in voor de dorpsploeg in de mooie Betuwe aan de Linge.

EBOH vergat in de slotfase de trekker over te halen, waardoor het spannend bleef. Regga Regales, Junior Calmera en Leroy Verkerk speelden zich uitstekend vrij, maar doelman Glenn Robbemondt keerde alle inzetten en hield zijn ploeg op de been. Op een inzet van Regga Regales in de 70ste minuut was hij echter kansloos. Thomas Keuter gaf de steek, Regga versnelde en schoot via het been van Tricht verdediger Luuk Monker raak.  Tricht assistent André Wahl vlagde voor buitenspel, maar de uitstekende scheidsrechter Pieter van Veelen oordeelde anders. Op moment van spelen zat er nog een Tricht verdediger tussen en een neutrale toeschouwer en ook scheidsrechter, die op 1 lijn stond oordeelde dat de scheidsrechter het bij het goede eind had.

In de 1ste helft viel er niet veel te beleven.  We moesten het doen met een voorzet van Leroy Verkerk via de keeper tegen de paal.  In de defensie van EBOH ontbraken dit keer de op de training aan zijn knie geblesseerde Jordi Fok en Jeffrey Manzanares, die op zijn werk een liesblessure op liep.  Leroy Verkerk was weer terug en op links stond verrassend Jay Tahloe, die regelmatig aanvallend opstoomde langs de lijn. In het centrum lieten Mo Salman en Jesse Rensen geen muisje door en Jan Arie Kouwenhoven stond op zijn post als het nodig was. “We hebben niet geweldig gespeeld, maar ik had geen moment het gevoel, dat we hier wel eens zouden kunnen verliezen”, vertelde Leroy Verkerk na afloop. Ries Fok vond de 1ste helft niet om aan te zien: “we waren onnauwkeurig, we vergaten te voetballen en Tricht was feller. In de rust heb ik aangegeven dat ze moesten durven te voetballen en toen ging het beter. Die 9 punten uit 5 wedstrijden zijn voor mij goud. Vorig seizoen had ik een schema van 5 gespeeld 10 en werden we kampioen. Dat zal nu een stuk lastiger worden, laten we eerst maar ver weg lopen van de ondersten”.

Beste man op het veld was scheidsrechter Pieter van Veelen uit Hardinxveld. Hij liet zich ook niet intimideren door de klok op het veld, die op “89 minuten stil werd gezet  bij 0-1”. Zijn klokje werkte prima en hij floot na blessuretijd keurig op tijd af. De wedstrijd riep nog herinneringen op. Tien jaar geleden was er de televisieserie de “Derde klasse D” met Tricht en trainer Rob Jacobs in de hoofdrol. Vanuit een uitzichtloze positie wist Tricht zich nog te redden door in een beslissingswedstrijd op het veld van Unitas met 2-1 te winnen van EBOH zaterdag. Negatieve hoofdrol was er toen voor scheidsrechter Richard van der Rest, die zijn uiterste best deed om aan het succes van de serie mee te werken. Hij gaf EBOH 3x ten onrechte rood en Tricht ook nog een strafschop cadeau.
Trainer Mike Mastwijk kon al dat onrecht niet verkroppen en werd ook weggestuurd. Deze Tricht – EBOH versie verliep allemaal een stuk vriendelijker.

Zaterdag komt Drechtstreek op bezoek en gaan we ons opwarmen voor de eerste regioderby aan de Schenkeldijk. De ploeg van Miguel Munoz, die er prat op gaat nog nooit van EBOH verloren te hebben, heeft wat goed te maken na 2 flinke nederlagen.

Tricht – EBOH   0-1

’70  Regga Regales 0-1