EBOH 1 verslaat met 10 man VVAC

Eindelijk zagen we weer eens een onverzettelijk EBOH aan de Schenkeldijk. Runner up VVAC  werd met 4-2 aan de kant gezet. En dat nog wel met 10 man. Leroy Verkerk moest er al na 22 minuten af door binnen 3 minuten 2 gele kaarten te ontvangen van scheidsrechter Bel. Bij de eerste zocht de hele wedstrijd makkelijk vallende  Bart Koopmans de voet van Leroy op, met als gevolg een strafschop. En even later deed hij ook niet veel bijzonders. De tegenstander liep tegen hem op, waarna hij kon vertrekken. Leroy baalde als een stekker: “ik doe gewoon 2x niks, plus dat het mijn 4de en 5de is, dus dat zijn geloof ik 2 wedstrijden schorsing”. Ook Ries Fok haalde het einde van de wedstrijd niet en ontving rood. De talentvolle 18 jarige invaller A1 speler Melih Kosker kreeg een kwartier voor tijd een knal in zijn gezicht, waarop Ries Fok riep “Heb je het gezien”. Scheidsrechter Bel stond er bij en keek er maar, maar greep niet in.
Wel stuurde hij Ries Fok weg wegens aanmerkingen op de leiding.”Als dat allemaal mag, dan weet ik het niet meer, hij ziet het, ik zie het en hij doet niks. En als ik dan zie waarvoor Leroy weggestuurd wordt”.
Maar het was eind goed al goed. EBOH was feller, won de duels en stuurde de dit seizoen verrassende Ottolanders met niks naar huis.

Uitblinker aan EBOH zijde was Ricardo van de Merwe. Hij was een voortdurende plaag voor de VVAC defensie met zijn snelheid en acties. Al in de 9de minuut schoot hij prachtig de 1-0 binnen na een mooie steekpass van Ricardo van Yperen. EBOH had de wedstrijd in handen en er leek niets aan de hand, maar 10 minuten later stond het gewoon weer 1-1. Bart Koopmans viel mooi over de voet van Leroy Verkerk randje 16 en Wilco Slob benutte de penalty.
Kort  daarna moest EBOH met 10 man verder en leek een moeilijke middag in het verschiet. Ries Fok schakelde over naar 4-4-1 en eigenlijk was er van de man minder niets te merken. Ricardo van de Merwe scoorde weer, nu uit een steekpass van Wesley Ebbers en legde even later uit een doorgekopte bal van, nog een uitblinker, Gijs Bregman de bal panklaar voor Patrick Welts en EBOH stond met 3-1 voor.
VVAC trainer Cees van Bavel ging uit zijn plaat en vroeg aan zijn spelers wanneer ze van plan waren een duel te winnen.
Toch kwam VVAC vlak voor rust terug in de wedstrijd. Aanvoerder Tim Pallandt nam een afgeslagen bal op zijn pantoffel en Marlon Huijser was kansloos.

Na rust joeg VVAC op de gelijkmaker en EBOH op de counter. Het spel werd regelmatig onderbroken door blessures en weggeschoten ballen. Hebben ze hier maar 1 bal ?, vroeg Cees van Bavel zich hardop af. Het veld was in ieder geval niet in goede staat met enkelblessures tot gevolg. Bij EBOH moesten Paul Reijnders en Ricardo van de Merwe er vanaf.
Ook Cees van Bavel zette al zijn wissels in. Maar EBOH bleef in ondertal knap overeind. En maakte zelfs de 4-2. Ricardo van Yperen verlengde fraai op de opgekomen Marc Oldenburger die via de binnenkant paal Aljan Dekker kansloos liet. Bel speelde op zuivere speeltijd en telde er nog 13 minuten bij, waardoor het tot over half vijf duurde voordat de armen in de lucht konden.

Een knappe prestatie van de roodzwarten, waar Ries Fok ook blij mee was.”Eindelijk worden we beloond. Petje af voor mijn groep, die gestreden heeft voor elke meter en verdiend VVAC verslaat en dat met meer dan een uur lang met 10 man. We stonden goed en dat VVAC met een laatste man en verdedigende middenvelder blijft spelen tegen 10 man, vonden we prima. We gaan nog voor 12 punten dus wie weet halen we nog wat. EBOH miste Adje Kabbah vanwege een schorsing. Remy Holster (hielspoor) en Johan Gerlach (irritatie aan de adductoren?) waren geblesseerd en Cyrill Elschot vertoefde in Barcelona.

EBOH – VVAC                                       4-2

´9         Ricardo van de Merwe           1-0
’19       Wilco Slob                                1-1
’24       Ricardo van de Merwe           2-1
’37       Patrick Welts                            3-1
’43       Tim Pallandt                             3-2
’76       Marc Oldenburger                   4-2