EBOH 1 vergeet punten mee te nemen uit Dalem

EBOH is 1 van de weinige ploegen in de afdeling die het recept weet om het koploper GJS moeilijk te maken. Op de Schenkeldijk werd het maar liefst 6-0 door open huis bij GJS.
Deze editie wist GJS de deur echter dicht te houden en ging er zelfs als een dief in de nacht met de 3 punten vandoor door een doelpunt van Sjors Hendriks 7 minuten voor tijd. Dat hij daarbij zijn arm gebruikte, maakte het extra zuur voor de Dordtse elf. Alleen zichtbaar voor de 5 kleumende toeschouwers achter het doel controleerde hij de bal eerst met de arm, alvorens Marlon Huijser van dichtbij te passeren.
Ries Fok ging even uit zijn stekker na afloop in de kleedkamer. “Dit mag nooit gebeuren. Of het nu hands is of niet, we lopen weg uit een standaard situatie en laten die kleine daar vrij staan. Waar is de coaching achterin ? We moeten eens leren een hele wedstrijd attent te zijn. Het is niet de eerste keer dat we in de slotfase het laten liggen. Ik krijg nu de complimenten van collega trainer Cees Lagendijk, maar sta wel met lege handen” .

De trainer van GJS zag zijn ploeg niet goed spelen, maar pakte het geschenk dankbaar aan.”Als je deze wedstrijden wint, word je kampioen”

EBOH begon goed en zette overal 1 op 1 druk, waardoor GJS niet lekker aan voetballen toe kwam. Het gevaarlijke duo Ruud Bos en Louis Damen werd weer aan banden gelegd door Leroy Verkerk en Cyrille Elschot. Daardoor kreeg alleen Jordin Calor een paar kansen, maar die werden door Marlon Huijser vakkundig onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant brak EBOH regelmatig gevaarlijk uit vooral via de terug van een schorsing zijnde Wesley Ebbers. Zijn schorsing van 7 wedstrijden werd mede door een ontlastende verklaring van Amstelwijck voorzitter Bas de Deugd terug gebracht naar 2. Zo strandde spits Mo Salman op de weg naar een goal in de 16 en liet Ricardo van Yperen de mooiste kans van de wedstrijd liggen.
Wesley Ebbers zette perfect voor en de geheel vrijstaande Ricardo schoot de bal met zijn wreef over in plaats van binnenkantje in het netje. Al voor de rust moest Ries Fok gedwongen wisselen. Marc Oldenburger kon door knieproblemen (loszittend kraakbeen) niet verder en werd verrassend vervangen door Ricardo van de Merwe. Ricardo had eerder aangegeven in de pers niet meer te willen spelen voor EBOH 1. Maar na een verzoenend gesprek en excuses was het weer koek en ei.

Na de rust kwam ook Patrick Welts nog in het veld voor de geblesseerde Paul Reijnders. Meer mogelijkheden om te wisselen had Ries Fok eigenlijk niet. Remy Holster (hielspoor) en Johan Gerlach  zaten meer op de bank om elkaar warm te houden. Want het was ijzig koud in Dalem en de straffe dwars op het veld staande wind bevorderde het spelpeil ook niet.

Lange tijd leek het op 0-0 te eindigen tot de dekselse Sjors Hendriks alsnog stiekem toesloeg. Scheidsrechter René Geerlings (ook bekend van Prins en Prinses Prei en prins van Nar Veure!) floot uitstekend en kreeg ook complimenten van spelers. Paul Reijnders:” ik heb nog niet zo’n goede scheidsrechter gehad, duidelijk en de baas op het veld”. De handsbal van Sjors Hendriks was buiten zijn gezichtsveld. Het enige dat je hem kwalijk kan nemen zijn de 2 gele kaarten die hij uitdeelde. Dat was meer voor de vorm om te laten zien dat hij er was, voor overtredingen die je 30 in een wedstrijd hebt.

GJS – EBOH                                       1-0

’83      Sjors Hendriks                   1-0

Meer foto’s in de Galerij