EBOH 1 stunt bij ZBC’97

EBOH boekte bij koploper ZBC een fraaie 2-4 zege en voorziet daarmee de competitie weer van de nodige spanning. Bij winst was ZBC vrijwel zeker kampioen. Nu voelen de Zwijndrechtenaren de hete adem van NSVV in de nek, dat half profiteerde door een 3-3 bij aartsrivaal SSS. En op de laatste wedstrijddag is het uitgerekend NSVV – ZBC’97. Ook onderin blijft het spannend wie nacompetitie moet gaan spelen om degradatie te voorkomen. GOZ en ’s Gravendeel verloren en staan op de fatale plaatsen. EBOH en YVV Zwervers wonnen en staan nu op een veilige plek, maar met een marge voor EBOH van 2 punten op ’s Gravendeel en nog 2 wedstrijden te gaan, is het nog niet gespeeld.

De wedstrijd op Bakestein begon “kat uit de boom kijkend” , waarna EBOH het initiatief nam. Suayip Yaman (uit een vrije trap) en Regga Regales (indraaier) stelden de kwaliteiten van Erik Sprokkereef op de proef en Ricardo van Yperen schoot net naast. ZBC liet het bij een schot van Kevin van Pelt dat over ging. Na een 4 tal corners van EBOH was het eindelijk raak. Wesley Ebbers verraste Erik Sprokkereef met een lage zoever vanuit een afgeslagen corner. ZBC wilde voor de rust graag nog gelijk maken, maar EBOH overleefde het offensiefje dat telkens ingeleid werd door de veel van positie wisselende buitenspelers Ferry Smit en Rui Monteiro. Het werd zelfs 0-2 toen Regga Regales weggestuurd werd door Jeffrey Manzanares en aanvoerder Zakaria Alla zijn hielen liet zien. Vrij voor Erik Sprokkereef mikte hij hem keurig binnen.

Een verrassende ruststand in een wedstrijd waarin EBOH domineerde. Maar dat deed het tegen Sparta ook vorige week, maar toen gingen ze er gewoonweg niet in en nu wel. ZBC begon zoals verwacht stormachtig aan de 2de helft en Joey Hughes moest zich als een leeuw voor de voeten van Kevin van Pelt werpen om zijn inzet van dichtbij te blokkeren. Ook deze storm overleefde EBOH en het werd zelfs 0-3. De “koning van de steekpass” Ricardo van Yperen stuurde uitblinker Regga Regales weg en weer kon Zakaria Alla hem niet inhalen en zo werd het een kopietje van de 0-2. En toen het zelfs 0-4 werd, kon de middag niet meer stuk en gloorde er op 30 april toch een feestdag voor EBOH aan de horizon. Het was ook nog eens de mooiste goal.  Jordi Fok stuurde met een wereldpass Regga Regales weg en deze bediende  Jesse Rensen, die de bal in de bovenhoek lepelde. In plaats van rustig de wedstrijd uit te spelen en naar een hogere score te counteren, hielp EBOH ZBC toch nog half in het zadel en zo tankte ZBC nog wat vertrouwen op voor de komende weken.

De goed leidende scheidsrechter Wigleven (geen kaarten nodig) dacht eerst aan een achterbal, maar gaf op advies van de grensrechter van EBOH toch een corner. Eddy Martens nam hem en Joey Hughes kon de bal gehinderd door de voor zijn neus staande Rui Monteiro niet goed verwerken. In eendrachtige samenwerking werd de bal over de lijn gefrommeld. De 1-5 bleef uit doordat een overtreding op Jesse Rensen te licht werd bevonden voor een strafschop en dezelfde Jesse een intikker uit een rebound wegens buitenspel zag worden afgekeurd, na een schot van invaller Ricardo van de Merwe. In plaats daarvan werd het 2-4 en nog een beetje spannend. Kevin van Pelt kopte een lange voorzet binnen. Voor hetzelfde geld hadden er nog meer goals kunnen vallen. Een fraaie lange opmars van Leroy Verkerk met prachtige voorzet kreeg door de na lange tijd weer teruggekeerde Remy Holster niet zijn verdiende beloning. “Dat heeft nog met ritme te maken”, aldus Remy. En Rui Monteiro schoot vrij voor Joey Hughes de bal in zijn handen.
De Dordtse handen konden kort daarna de lucht in en het contrast tussen beide trainers was na afloop groot. Een gretig boksjes uitdelende Hoessin Jouhri, met een brede smile en een timide op een hekje zittende berustende Randall Neeskens, die wel eens een vrolijkere 30 april heeft beleefd.
“We waren zeker een uur heel dominant en hadden echt allemaal de focus dat het vandaag moest gebeuren. En ze gaan er ook nog eens een keer in. Heerlijk, hier doen we het allemaal voor, zo’n groot veld ligt ons goed, tsjonge wat ben ik blij”, aldus Hoessin.
“We gaven vandaag niet thuis, het voetbal was niet overtuigend, al was de 2de helft beter. De smalle selectie wreekt zich vandaag. We hebben van onszelf verloren, niet omdat EBOH nou zo goed was. We maakten elementaire fouten door niet goed door te dekken en hebben terecht verloren. Wonden likken, fouten bespreken en terug vallen op de oude vorm.  Ik denk dat het kampioenschap op de laatste wedstrijd aankomt.”, aldus Randall Neeskens.

EBOH kan ZBC ook nog van dienst zijn, door volgende week een goed resultaat te boeken in de thuiswedstrijd tegen NSVV. En zo speelt EBOH, dat moet knokken voor een veilige plek, toch een belangrijke rol in het kampioenschap.

ZBC’97 – EBOH                      2-4

’31       Wesley Ebbers            0-1
’45       Regga Regales            0-2
’53       Regga Regales            0-3
’60       Jesse Rensen              0-4
’75       Rui Monteiro               1-4
’84       Kevin van Pelt             2-4

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Patrick Welts ,Jeffrey Manzanares, Jordi Fok, Ricardo van Yperen, Suayip Yaman (Remy Holster), Wesley Ebbers, Regga Regales (Ricardo van de Merwe), Jesse Rensen (Joeri van Kordelaar)
Reservedoelman Kevin Emde