EBOH 1 stunt in Zaltbommel

EBOH verraste in Zaltbommel tegen N.I.V.O.- Sparta vriend en vijand door in de absolute slotfase met een 2-3 overwinning aan de haal te gaan. De uitstekende scheidsrechter Jerry Molenaar trok er een minuut of 7 bij door de nodige blessurebehandelingen en het de tijd nemen van EBOH, dat in ieder geval een puntje koesterde  tegen titelkandidaat Nivo- Sparta.

“Wij willen naar de 1ste klas” staat er op de voorpagina van de Regio voetbalkrant.  Maar met de lange ballen van Leroy Verkerk op de snelle Regga Regales en Jay Tahloe bleef EBOH gevaarlijk.  Keeper Rob Goesten kon eerst nog met de voeten redden op de inzet van Regga, maar was kansloos op de strafschop van Leroy Verkerk  in de “dying seconds”. Jay Tahloe werd in de 16 onderuit gelopen en Jerry Molenaar kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen.

Op het prachtige sportpark “de Watertoren” was er een stormachtig begin van “Na Inspanning Volgt Ontspanning” dat 65 jaar geleden samen met Sparta verder ging. De ene na de andere aanval rolde op het doel van Jan Arie Kouwenhoven af, die zich na 10 minuten al gewonnen moest geven. Jesse Rensen had de taak om de gerenommeerde topschutter  en aanvoerder Willem Looijen af te stoppen, maar was echt te laat toen de uitstekende vleugelspeler Daan Schreuders  weer eens een prachtige voorzet gaf en Willem via het lichaam van Jan Arie binnen schoot. Geschrokken herstelde Jesse zich daarna prima door Willem geen ruimte meer te geven. De storm ging gelukkig voor EBOH liggen, hoewel er nog wel kansen waren, maar Jan-Arie Kouwenhoven stond op zijn plaats.

Ondertussen kroop EBOH uit zijn schulp en kwamen er kansen voor Jeffrey Monster en . Op slag van rust was daar de plotselinge gelijkmaker. Reggie de Windt profiteerde van een misverstand tussen de keeper en het centrale verdedigingsduo na een voorzet van Leroy Verkerk en de bal hobbelde tegen de paal. Regiene Regales was er als de kippen bij om de terugspringende bal te werken. In plaats van lekker met 1-1 de rust in te gaan, werd het toch nog 2-1 voor N.I.V.O. Sparta. Frenkie Schaap zocht net binnen de 16 het been op van Jeffrey Monster en nam zelf de penalty.

Na rust kwam EBOH eerst met de schrik vrij door een bal onderkant lat van Daan Schreuders, maar ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, die er na een minuut of 10 kwam. Na een prima opgezette “tikkie takkie” aanval stuurde Jeffrey Monster de bal via de binnenkant van de paal binnen.  N.I.V.O. Sparta ging vol voor de winst, maar de Dordtse defensie  gaf geen krimp, al kon Willem Looijen nog wel een bal uit 1 van de gevaarlijke corners van Daan Schreuders via de lat over koppen.  En door de snelle omschakelingen van EBOH bleef het spannend met de ultieme apotheose op het eind en de niet meer verwachte 3-punter. “Dit zijn bonuspunten”, aldus Ries Fok  die nauwelijks boven de evergreens “En EBO is zo prachtig” en “Rood en Zwart wat er ook gebeur” uit kwam. “Ik ben ontzettend trots op het team, tegen de gedoodverfde kampioen in eigen huis met een spits die minimaal in de 3de divisie thuis hoort, we hebben dit keer tegen onze natuur in gespeeld, met de nadruk op discipline en een strakke organisatie en dat hebben ze geweldig gedaan.
Afhankelijk van de tegenstander kunnen we meerdere systemen spelen en dat is mooi om te zien”
Thomas Keuter was er wegens een diploma-uitreiking niet bij. “Hij is onze professor en heeft 500 meer diploma’s als ik, maar dat kan in onze groep en dan hebben we Reggie of Jay, die de positie moeiteloos over kunnen nemen”. Ook Frank Teunissen mocht nog invallen voor de grieperige Jordi Fok.

Ook N.I.V.O. Sparta trainer Theo de Boon kent EBOH inmiddels. In de ochtend stuurde hij nog de #lekker in het zonnetje# twitter rond: vanmiddag speelt @Nivo Sparta thuis tegen promovendus en grote onbekende @EBOHDordrecht.
Wederom een heerlijke middag en uw verslaggever nam niet alleen de 3 punten mee, maar ook de boodschappenmand in de loterij. Dat is nog eens thuis komen.
Zaterdag wacht op de Schenkeldijk weer een topper en titelkandidaat: Roda Boys Bommelerwaard.
N.I.V.O. Sparta – EBOH                2-3

’10     Willem Looijen                    1-0
’45    Regga Regales                     1-1
‘45+2 Frenkie Schaap                    2-1
’55      Jeffrey Monster                 2-2
‘90+7 Leroy Verkerk                      2-3