EBOH 1 raakt op stoom

Met 15 doelpunten uit de laatste 3 wedstrijden lijkt EBOH het gebrek aan scorend vermogen aan de kant te hebben gezet en raakt het op stoom in de jacht op te titel in 3C. Uit werd nog verdiend met 3-2 verloren van een krachtig en machtig de Alblas. Maar  na het winnen van de 1ste periodetitel is de formatie van Leo Dekker de weg kwijt geraakt en moest dit keer toezien dat EBOH de meerdere was en uiteindelijk met 5-1 zegevierde.

Daar zag het in de beginfase niet naar uit, want de Alblas verdedigde scherp, zat er bovenop en kreeg via de gevaarlijkste man Djordi de Boer mogelijkheden, maar Pim Versluis redde knap en zag de 2de poging naast gaan. Daarna kwam EBOH in de wedstrijd en kon Leroy Verkerk vanaf 7 meter aanleggen na een door René de Ruiter opgeraapte terugspeelbal die door de prima scheidsrechter Molenaar uit Ophemert (ook vorige week tegen Asperen fluitist) met een indirecte werd bestraft. Leroy kon het gaatje niet vinden en de bal werd van de doellijn gehaald. Daarna was EBOH nog 2x dicht bij een doelpunt door assists van Leroy Verkerk, maar Regga Regales gaf verkeerd af, in plaats van zelf binnen te schieten en Ricardo van Yperen raakte de bal voor open doel half. De voorsprong kwam er toch in extremis. René de Ruiter redde knap op een kopbal van Jeffrey Monster, maar zag daarna dat Regga Regales in de rebound onderuit geschoffeld werd. De toegekende penalty werd door Leroy Verkerk scherp binnen geschoten.

Na rust zette de Alblas, dat de geblesseerde  aanvoerder Job van Vliet en topscorer Richard van de Berg moest missen eerst nog even aan, maar kreeg toch het deksel op de neus. De kleine Thomas Keuter won op wilskracht 3 man tegen man gevechten en drukte voor de keeper fraai af. Daarna werd Regga door keeper René de Ruiter onderuit gehaald en mocht Leroy opnieuw een penalty feilloos binnen schieten. Daarna liep EBOH even te “kutten” volgens een supporter en reageerde Pim Versluis niet alert genoeg op een schot van Djordi de Boer. Dat “kutten” ging nog even door en even later kreeg de Alblas zelfs een penalty en kon Djordi zo maar de 2-3 binnen schieten, maar Pim Versluis maakte zijn foutje meer dan goed en keerde de inzet van Djordi. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd, en EBOH kon in de laatste minuten uitlopen naar 5-1. Wesley Ebbers omspeelde de keeper en ook Johnny Granger zei dank je wel na een misverstand in de Alblas defensie. Ries Fok was zich aanvankelijk nog rot geschrokken. Zoon Jordi kreeg op precies dezelfde plek waar Ries zijn been brak tegen Leonidas “long time ago, einde voetballoopbaan” een koekie van Gert Zuidgeest. Een groot ei als resultaat en invaller verzorger Ries vond dat zoonlief gewisseld moest worden “Geen denken aan”, was het antwoord van Jordi : “Wij moeten winnen”.

Ondertussen was de medische staf  druk bezig om teammanager Frits Braun op te lappen. Na het juichen bij een doelpunt viel hij over de koffer van Dennis Vondermans plat op de bek, met arm en neuswonden als gevolg en een bezoek aan de spoedeisende hulp was noodzakelijk. De supporters hadden er geen weet van en het is heel lang geleden dat zij het lied “wij worden kampioen” inzetten. Toch gebeurde het op 24 maart 2018. Volgens de trainers is het allemaal nog te vroeg: “We begonnen slordig, maar raakte daarna weer in ons ritme, en het mooie is dat we nu ook weten te scoren. Het is nog steeds 1 op 5, in plaats van 1 op 3, maar met gemiddeld 5 goals in de laatste 3 wedstrijden mogen we niet klagen, de weg is nog lang, nog 8 wedstrijden te gaan!”. Keeper Pim Versluis had een lang weekend Ardennen gepland met zijn vrienden, maar besloot pas zaterdagavond aan te sluiten en eerst te keepen tegen de Alblas. “That’s the spirit boys”. Go for it!

EBOH – de Alblas 5-1

‘45+3 Leroy Verkerk 1-0
’53 Thomas Keuter 2-0
’55 Leroy Verkerk 3-0
’60 Djordi de Boer 3-1
’85 Wesley Ebbers 4-1
‘90+3 Johnny Granger 5-1

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jordany Martinus (Mo Salman), Leroy Verkerk,  Jesse Rensen, Jeffrey Manzanares , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jeffrey Monster( Johnny Granger), Wesley Ebbers, Regga Regales (Antonio Manzanares)

Reservekeeper:  Thimo Baum
Wisselspeler:  …………
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun