EBOH 1 op titelkoers na klinkende zege

Na een bevrijdende inhaal Hemelvaartsdag met verlies van de concurrentie stond EBOH eindelijk echt 2 punten los en was het de vraag of de ploeg last zou hebben van kampioensstress. Het antwoord is nee, EBOH stuurde ZBC’97 met een 5-0 aan de broek terug de Zwijndrechtse brug over.
“Dat is het mooie van deze ploeg, die kent totaal geen druk en leeft van week tot week, om dan vervolgens heerlijk voetbal op de mat te leggen, de druk ligt meer bij de staf en het bestuur, voor René en ik is het gewoon genieten”, aldus Ries Fok na afloop.

De Zwijndrechtenaren, gehandicapt door schorsingen (Mo Atlagh) en blessures (Zakaria Alla), moeten nog flink aan de bak om nacompetitie te ontlopen. Alleen aan het begin van de wedstrijd lieten ze even hun tanden zien, maar toen Leroy Verkerk weer eens fantastisch uithaalde richting de kruising was de toon gezet en liep de ploeg van de vertrekkende Randall Neeskens achter EBOH aan. Daarna voorkwam uitblinker doelman Erik Sprokkereef erger door inzetten van Regga Regales, Jordany Martinus en Leroy Verkerk te keren, maar op de inzet van Thomas Keuter na een perfecte assist van de doorgebroken Regga Regales was hij kansloos.

Na rust was er sprake van hetzelfde liedje en eenrichtingsverkeer. De Dordtse defensie stond als een huis en gaf niks weg. Dat deed wel de pas 19 jarige scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen. Hij zit in de jong talentenpool van de Dordtse topper Danny Makkelie en liet zien een topper te kunnen worden. Een perfecte combinatie tussen Leroy Verkerk en Jeffrey Monster eindigde bij Regga Regales, die door Jordy Kreukniet onopzettelijk ten val gebracht werd. De enige gele kaart van de wedstrijd was eigenlijk niet nodig geweest, maar ging toch naar Jordy. Topscorer Leroy Verkerk schoot de strafschop onberispelijk binnen en dat was al weer zijn 17de doelpunt, een uitstekende score voor een back/middenvelder! Daarna was het voor de supporters volop genieten geblazen met de ene na de andere mooie aanval. Henny Otto was de maker van de 4de na assist van Wesley Ebbers.
Erk Sprokkereef zat er nog bij maar griste de bal achter de lijn weg en dat had Niels Boel goed gezien.

Het slotakkoord was evenals de openingsgoal van grote schoonheid. Een tikkie takkie over veel schijven, waaronder Gianni Weststrate, Henny Otto, Thomas Keuter en Antonio Manzanares eindigde bij Wesley Ebbers die perfect de goede hoek vond. Genieten deed ook Ries Fok:
“Af en toe zitten we met open mond te kijken, zo mooi, maar ik hou so wie so m’n mond niet dicht, ik moet ze scherp houden. Als we het nu nog weggeven zou een teleurstelling zijn, maar vooraf had niemand dit verwacht, EBOH komt van ver en meedoen en een periodetiteltje zou prachtig zijn en kijk eens waar we nu staan”  .

EBOH speelt volgende week de uitwedstrijd bij het voor EBOH altijd lastige Groote Lindt en de enige overgebleven concurrent de Zwerver speelt uit de derby tegen de Alblas. Op de laatste competitiedag ontvangt EBOH Leerdam Sport en speelt de Zwerver thuis tegen Asperen.

EBOH – ZBC’97 5-0

’8           Leroy Verkerk 1-0
’35         Thomas Keuter 2-0
‘55         Leroy Verkerk 3-0
‘75         Henny Otto 4-0
’85        Wesley Ebbers 5-0

Hier ook nog een leuk verslag van Fred van Dongen (Stem van Dordt)

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares, Leroy Verkerk (Gianni Weststrate) ,  Jordany Martinus (Henny Otto) , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Antonio Manazanares), Wesley Ebbers, Regga Regales

Reservekeeper:  Joey Hughes
Wisselspeler:
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun