EBOH 1 op kop en dat is lang geleden

Dankzij een fraaie 5-0 zege op Schelluinen is EBOH de Alblas, dat in de burenruzie bij Alblasserdam op 2-2 bleef steken, gepasseerd op de ranglijst. De laatste keer dat EBOH de ranglijst aanvoerde, is al een tijdje terug. Bestuurslid Ron Holster kon zich nog met de zondag een uitwedstrijd in Zundert herinneren bij Moerse Boys. “EBOH won daar en na afloop was het nog lang gezellig in Zundert en maakten we nog foto’s van teletekst op de tv in de kantine”. Dit keer geen teletekst maar bovenaan in de “app” en een ouderwetse “after party” in de kantine.  Als je wint, heb je vrienden. Ook met het 2de gaat het uitstekend. Zij wonnen met 4-0 van Pelikaan en delen de koppositie met Heerjansdam.

Vooraf was de verwachting dat het nog wel eens een lastig potje kon worden tegen “runner up” Schelluinen, dat de laatste weken prima resultaten boekte en ook nog LRC uit de beker knikkerde.

Die angst bleek ongegrond. Vanaf het begin liet EBOH voelen dat er voor de ploeg van de gelouterde trainer Philip de Haan niets te halen viel. De ene na de andere mooie aanval rolde op doelman Daniel Goltom af. De voormalige international van Eritrea groeide uit tot uitblinker. Vorig seizoen promoveerde hij nog met SVW naar de 2de klas door Wieldrecht te verslaan. Dit seizoen koos hij voor Schelluinen en hij maakte het de aanvallers van EBOH heel lastig. Hij heeft een geweldig inzicht waar de bal komt en voetbalt verder uitstekend  mee als laatste man.

In de 1ste helft moest hij slechts 1x het antwoord schuldig blijven. Regga Regales is een kunstenaar in het missen van eenvoudige kansen, maar een meester in complexe situaties. Hij controleerde een lange bal op zijn “Bergkamps” in de 16 en schoot hoog binnen.  EBOH liet na om de score verder op te voeren. Zelfs een penalty werd een prooi voor Daniel Goitom. Regga Regales werd gevloerd door Dico de Jong en scheidsrechter Ad van Drunen kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dat had hij al eerder kunnen doen toen Tim de Jong aan Regga Regales ging hangen, maar de Dordtse aanvaller ging achterover leunen en lokte de overtreding uit, aldus de prima fluitende Papendrechtse leidsman, die blij was dat hij na 2 maanden blessureleed aan de kuit weer een keer mocht fluiten. Aanvoerder Leroy Verkerk schoot de bal op de vuisten van Daniel Goitom en de bijna niet te missen rebound werd door Ricardo van Yperen op de kruising geschoten.  

In de 2de helft veranderde er niets aan het spelbeeld en de hoeveelheid kansen en moest er lang gewacht worden op de 2-0. Die kwam uiteindelijk na een mooi schot van Regga Regales en de afronding van Thomas Keuter, die er als de kippen bij was om de terugspringende bal in de touwen te jagen. En daarmee was het verzet gebroken van Schelluinen, dat slechts een enkele keer dreigend was via de “Francesco Totti” van Schelluinen, de 42 jarige Leon de Bruijn. En Damiën de Jong drukte nog een keer af voor een vrije trap, maar Pim Versluis stond op zijn plek, net als de rest van de Dordtse defensie, die niks weggaf vandaag. Toen Schelluinen met 10 man verder moest na een 2de gele kaart voor Jordy de Groot profiteerde EBOH optimaal van de geboden ruimte en werd het uiteindelijk nog 5-0. Nadat Paul Luzineau Regga Regales weer eens onreglementair van scoren af hield, mocht Leroy Verkerk zijn 2de penalty nemen en nu ging hij er wel in. Diezelfde Leroy zette even later Ricardo van Yperen vrij voor het doel voor de 4-0 en het slotakkoord was een hele mooie.
Invaller Jeffrey Monster was niet blij dat hij op de bank moest beginnen na weer fit te zijn van zijn hamstringblessure . De meester van de steekpass liet fraaie staaltjes voetbal zien en verschalkte als enige Daniel Goitom in een 1 op 1 duel met een prachtige sleepbeweging. De keeper gaf het toe aan de supporters “Die zag ik niet aankomen”.  

En zo kon er weer gezongen worden in de kleedkamer en glunderden de trainers Ries Fok en René Ebbers van oor tot oor. “Van het veldspel hebben we het warm gekregen op deze koude december middag. De mensen zien weer voetbal op de Schenkeldijk en dat is lang geleden. Het plezier straalt er vanaf. We lopen alleen nog 1 op 7 als het om afronding gaat. Toch scoren we 2,6 doelpunten gemiddeld”, aldus rekenmeester René Ebbers. Trainer Philip de Haan vatte de wedstrijd kort en bondig samen: “we zijn dronken gespeeld vanmiddag”.
Ook clubicoon Leon de Bruijn had lovende woorden over EBOH. “Jullie hebben een hele goeie ploeg.. Een extra kwaliteit is ook dat de wissels je eerder beter dan slechter maken”, doelend op de invalbeurten van Jeffrey Monster en Mo Salman. “Maar we misten er een paar goeie vandaag, zoals Stefan Walhain, vandaar dat ik weer eens mee mocht doen. Dan verliezen we misschien ook, maar kunnen wel meer tegenstand bieden. Thuis pakken we jullie, ha,ha”, aldus Leon, die samen met zijn maat en andere routinier Johnny Wijnbelt en nog meer ploeggenoten, gezellig nog even bleven hangen. EBOH moest het deze middag doen zonder Jordany Martinus, die weer interlandverplichtingen had met het Nederlands Zaalvoetbal team.  

Volgende week reist EBOH naar Leerdam Sport, dat onderaan staat. Dat is nog geen garantie voor succes, want de historie leert dat EBOH het altijd lastig heeft tegen laagvliegers. De wedstrijd begint om 14.15 uur, want het is vroeg donker.

EBOH – Schelluinen 5-0

’17 Regga Regales 1-0
‘69 Thomas Keuter 2-0
’80 Leroy Verkerk 3-0
’86 Ricardo van Yperen 4-0
’90 Jeffrey Monster 5-0

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk , Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Gianni Weststrate, Wesley Ebbers, Regga Regales (Mo Salman), Johnny Granger (Jeffrey Monster)

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspelers: Frank Teunissen, Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger:  Hans Wijker