EBOH 1 onder de maat, maar toch een punt

Het laatste half uur kwam EBOH pas op stoom tegen laagvlieger Brederodes.
Genoeg voor een punt, maar vooraf was op meer gerekend. Het zat er niet in tegen de club uit Vianen, die na het ontslag van de trainer naar de Schenkeldijk waren gekomen om de mouwen op de stropen. In de beginfase kregen zij met een fikse tegenvaller te maken, toen keeper Bastian Spriel met een vingerblessure ( 4 hechtingen) naar de kant moest en Niels Kraaijkamp zijn plek innam.

De tegenvaller werd al gauw een meevaller toen scheidsrechter Danny van Helden een penalty toekende, nadat spits Kevin Bosch in de mangel zat tussen Jan Arie Kouwenhoven en Jesse Rensen.
Luuk Roubos stuurde Jan Arie de verkeerde hoek in.  Het enige wapenfeit van EBOH kwam op naam van Jordi Fok.  Regga Regales was neergelegd en Niels Kraaijkamp kon de vrije trap van Jordi Fok niet klemmen. De weggewerkte bal kwam weer voor de voeten van Jordi en nu vloog de bal wel binnen.
Julian van Abkoude kon de bezoekers op 1-2 zetten voor rust. Jan Arie keek tegen de zon in en vergat uit te komen, maar de lob verdween over het doel.

Na rust drong EBOH eindelijk aan en Jordi Fok scoorde bijna zijn 2de doelpunt, maar Niels Kraaijkamp redde met de voet. Een  omhaal van Jeffrey Monster had ook meer verdiend, maar ging voorlangs. Aan de andere kant was Jan Arie Kouwenhoven sterk in een 1 op 1 duel met Kevin Bosch, die zijn ploeg toch op voorsprong zag komen. Luuk Roubos raakte een afgeslagen bal helemaal verkeerd, maar hij had wel het gewenste effect. De bal zeilde over Jan Arie het doel in. Daarna was het alle hens aan dek voor Brederodes, dat alles uit de kast haalde om een resultaat te boeken. “Het lijkt wel een toneelvereniging”, mopperde supporter Aad Blokland.

Met Jesse Rensen in de spits werd de druk opgevoerd, maar de ploeg van interim David Toxopeus (in dienst bij Feyenoord) stond goed opgesteld.  De gelijkmaker kwam toch. Jeffrey Monster liep de 2-2 binnen na een corner van Thomas Keuter en het doorkoppen van Regga Regales.  De slotfase was hectisch en scheidsrechter Danny van Helden trok maar liefst 8 kaarten.
Rood was er zelfs voor Bowan de Bruin, die de doorgebroken Jay Tahloe van achteren neerhaalde.
Niels Kraaijkamp hield zijn doel verder schoon en Brederodes koesterde het gewonnen punt.

Ries Fok ook, maar wel met gemengde gevoelens: “Kut gespeeld, maar toch een punt, we begonnen erg slecht aan het duel en ik zag pas na 25 minuten een aanval die de moeite waard was. Als wij niet scherp zijn, kunnen we van iedereen verliezen. Alleen over het laatste deel ben ik tevreden, maar dan staan we niet goed opgesteld bij de voorzetten en allemaal voor de keeper. Volgende week tegen Zwaluwe uit moet het beter”

EBOH – Brederodes                       2-2

’13          Luuk Roubos                     0-1
’35          Jordi Fok                             1-1
’53          Luuk Roubos                     1-2
’73          Jeffrey Monster              2-2