EBOH 1 omzeilt lastige klip

Op het fraai aan de afgedamde Maas gelegen sportpark Ebbe boekte EBOH een knappe 0-2 overwinning op Wilhelmina’26. De gele kanaries uit Wijk en Aalburg zijn thuis lastig te verslaan. Dat lukte alleen Roda Boys Bommelerwaard dit seizoen, maar dat is geen schande. Ook EBOH ging ruim onderuit tegen de koploper. De zege was uiteindelijk enigszins gelukkig, maar daar maalde na afloop niemand om in het Dordtse kamp.

“We zijn bijna veilig” riep René Ebbers na afloop gekscherend. Begonnen met de intenties om zich te handhaven in de 2de klas staat EBOH na 11 wedstrijden met 23 punten samen met Pelikaan op een verrassende  2de plaats. “Doelstelling al gehaald en als de jongens eens gingen beseffen hoe goed ze kunnen voetballen, pakken we misschien nog wel een prijs”, aldus collega trainer Ries Fok, die in dit duel het verrassend wel verbaal  af moest leggen tegen Wilhelmina trainer Marcel van Helmond. Deze zweepte 90 minuten zijn ploeg luidkeels op vanaf de kant, maar stond uiteindelijk met lege handen.

EBOH begon met windje tegen. Ries Fok vond zijn ploeg verkeerd beginnen:  “De 1ste 20 minuten speelden we te veel de lange bal, daarna hielden we hem laag en gingen we beter voetballen”. Dat zorgde wel voor dreiging, maar leidde niet tot grote uitgespeelde kansen. Al was de pass van Leroy Verkerk mooi op Jeffrey Monster, die de bal in 1x op de slof over schoot. Aan de andere kant was er ook dreiging voor het doel van Jan Arie Kouwenhoven. Samuel Hartgers kopte in buitenspelpositie zelfs binnen en Fabio de Lang claimde een strafschop na een duel met Jordi Fok, maar de baas in het veld scheidsrechter Sjaak de Wild vond het te weinig.  Sjaak heeft een grotere mond als de spelers als het moet en duldt geen praatjes: “Hey ouwehoer stop eens met dat gezeik en ga lekker voetballen”.
Jan Arie kwam in een 1 op 1 duel ook nog in botsing met Fabio de Lang, maar gelukkig konden beide spelers opgelapt worden.

Na rust had EBOH windje mee richting de Maas. Wilhelmina speelde naar de supporterskant en was vooral via hoekschoppen gevaarlijk. De ban werd echter open gebroken door de captain van EBOH Jeffrey Monster. De voorzet was van Jeffrey Manzanares, de controle van Wesley Ebbers en het eindstation was Jeffrey die schuin voor de goal raak schoot. “Je kon er op wachten”, verzuchtte de geelzwarte aanhang op de tribune. Op jacht naar de gelijkmaker schoot Fabio de Lang in vrije positie naast en redde Jan Arie Kouwenhoven met de voet een inzet van Samuel Hartgers. Aan de andere kant verscheen  Jay Tahloe  uit een pass van Henny Otto vrij voor de goal om het af te maken, maar schoot in het zijnet. Tot ieders verrassing legde scheidsrechter Sjaak de Wildt 5 minuten voor tijd de bal op de stip voor Wilhelmina. Doelman Jan Arie Kouwenhoven zou een speler geraakt hebben in een poging de bal weg te stompen uit een voorzet. ”Ik zat mis bij die bal, en voelde wel iets aan mijn handschoen, maar om daar nu een strafschop voor te geven?”, sprak Jan Arie na afloop. En zo leek de 1-1 in de maak, maar was de speaker van Wilhelmina iets te vroeg met zijn goaltune. Tim de Laat mikte op de paal en zo liet Wilhelmina de unieke kans op de gelijkmaker liggen.

Het was EBOH dat de wedstrijd op slot gooide. Junior Calmera had een paar mooie schijnbewegingen in huis, speelde de bal niet af, maar ging alleen op Martijn Knoop af en liet het net bollen voor de 0-2.
“Vooraf denk je blij te zijn met een punt tegen een lastige en opportunistische ploeg  en dan volgende week een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft thuis tegen Papendrecht en nu hebben we zelfs  3 punten en als we ook het geluk nog mee krijgen, ja……… heerlijk”, zo sprak Ries Fok in de gezellige kantine van Wilhelmina, waar de supportersclub bitterballen uitdeelt en ook de gasten uit Dordrecht niet overslaat.

Wilhelmina’26  – EBOH                 0-2

’69          Jeffrey Monster               0-1
’90+1     Junior Calmera                 0-2

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares, Thomas Keuter (Henny Otto), Jesse Rensen, Jeffrey Monster (Jay Tahloe), Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Junior Calmera  ,Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspeler:  Mo Salman
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan