EBOH 1 na rust pas wakker

Vooraf was gerekend op een zege tegen Zwervers Capelle, achteraf mag je tevreden zijn met een punt na een 0-2 achterstand bij rust. EBOH gaf in de 1ste helft niet thuis en was overal een stapje te laat. Kansen waren er in 1ste instantie voor Jerry van Ingen, Noël Goossens en Ruben Retel, maar de afronding was onder de maat. Dat deed Zwervers beter.

Drie weken geleden speelde Max Hoornweg nog in het 7de elftal en besloot op verzoek van de trainer over te stappen naar de selectie, om het scorend vermogen van de Capellenaren op te voeren. En met succes, hij heeft er al 4 inliggen. Na slordig balverlies kreeg hij een vrije doorgang naar het doel van Rayvano van de Merwe, die de met een spierblessure kampende  Jan Arie Kouwenoven verving.  En dat was de 0-1.
Daarna drukte hij een keer af met een droge knal uit een strakke voorzet voor de 0-2 en leek het een vervelende middag te worden voor de supporters aan de Schenkeldijk. “Ze spelen 3x zo fel als EBOH” zo sprak Ernst Bustraan en Lex Holster begreep de vele hoge ballen niet: “Ze hebben er achterin 2 staan uit de Efteling, nr. 2 en 4, dus dat heeft geen zin” . Nadat Max Hoornweg de kansen op 0-3 verloren zag gaan door uitstekende reddingen van Rayvano van de Merwe kwam de ommekeer. Jeremy Boshart (te weinig getraind voor een basisplaats) en Jeffrey Manzanares (wat hebben we de gouden ingooi gemist) kwamen in het veld en het begon te lopen.

Furkan Kaya, die onlangs zijn 1ste goal voor scoorde, had het opnieuw op zijn heupen en krulde prachtig de aansluiter binnen. En Jerry van Ingen controleerde een afzwaaier van Zwervers naar behoren om af te drukken voor de gelijkmaker. Dat smaakte naar meer en Ricardo van de Merwe, die al na de 0-2 naar voren verhuisde, leverde diverse voorzetten op maat af.
Noël Goossens kopte prachtig in, maar de bal ging net voorlangs en Jerry van Ingen stuitte op de keeper. Gescoord werd er niet meer onder de prima leiding van Bayram Cakir.

Na lang blessureleed stond Haris Brzac weer eens in de basis. Jeugdspeler Myron van Pelt mocht ook starten. Dat gold niet voor bijv. de gebroeders Steenbakker (Curacao), Wesley Ebbers (scheurtje enkelband),  keeper Jan Arie Kouwenhoven en Leroy Verkerk (gevreesd wordt voor een gescheurde kruisband) . En dan was Mitchell Rovers nog geschorst.
Trainer Patrick Stok zag ook een waardeloze 1ste helft: “Apathisch, te weinig beleving, 9 van de 11 haalden hun nivo niet.
Na rust werd het beter na de 1ste goal. Toen kwam eindelijk de druk erop en hadden we nog kunnen winnen”. Nog 1 wedstrijd tot de winterstop.
Alexandria ’66 uit volgende week.
        
EBOH – CVV Zwervers                    2-2       (0-2)   

’28       Max Hoornweg                     0-1
’35       Max Hoornweg                     0-2
’65       Furkan Kaya                          1-2
’74       Jerry van Ingen                     2-2

Scheidsrechter: Bayram Cakir uit den Bosch
Opstelling: Rayvano van de Merwe, Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Patrick Stoel ,Haris Brzac (Jeremy Boshart), Noël Goossens, Ruben Retel, Myron van Pelt (Jeffrey Manzanares) , Ricardo van de Merwe, Jerry van Ingen

Wissels: Robert de Bruin, Quensley Nisia, Damian Gerde

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal