EBOH 1: Bergen en dalen

“Zwaluw waar heen is uw vlucht”, is een evergreen bij EBOH, “Over bergen en dalen, waar hij zijn voedsel moest halen”, vaak vertolkt door de beste EBOH zanger Gerard Holster sr.
Het is toepasselijk voor de start van EBOH in de 2de klas. Vorige week nog een geweldige piek tegen N.I.V.O. Sparta en deze keer een diep dal tegen Roda Boys Bommelerwaard. Het werd maar liefst 0-5 en daar viel niks op af te dingen.  Ries Fok was duidelijk na afloop: “Roda Boys is voor mij de kampioensploeg, zij speelden 1ste klas niveau en wij 3de klas”.

De club uit Aalst legde inderdaad een prima partij op de mat. De uitstekende linksbuiten Nils Loef sneed met enige regelmaat door de boterzachte Dordtse defensie en stelde zijn ploeggenoten in staat om af te drukken, maar de in fel geel gestoken Jan Arie Kouwenhoven hield alles tegen, zelfs een strafschop. Spits Christiaan van Aalst trok eerst slim Jesse Rensen weg, waarna hij op weg naar de goal aangetikt werd. Jan Arie koos de goede hoek en ranselde de inzet van Martijn de Wildt uit zijn doel. De 0-1 kwam er toch. Mo Salman werkte een hoekschop weg voor de voeten van Nils Loef, die keihard uithaalde en via een Dordtse rug verdween de bal hoog in de touwen.

EBOH deelde wat speldenprikken uit en ergerde zich aan Roda vlagger van Hemert, die niet keek naar buitenspel, maar vlagde als er gevaar dreigde. Gelukkig had de ervaren leidsman Sjaak de Wild dit snel door en liet hij zijn assistent af en toe staan. Uit een diepe bal verscheen Jay Tahloe voor keeper Tony Salm, die de snelle aanvaller onderuit liep. Geel en een penalty en daar waren ze bij Roda gek genoeg blij mee, want het had ook rood kunnen zijn. “Die regel van rood bij een doorgebroken speler geldt niet meer, alleen bij hele grove overtredingen en ter voorkoming van een zeker lijkend doelpunt”, aldus scheidsrechter Sjaak de Wild. De 1-1 gloorde vlak voor rust, maar Thomas Keuter schoot de strafschop te slap in en Tony Salm lag in de goede hoek. De domper voor EBOH werd nog groter. Wesley Ebbers gooide uit een inworp de bal te hoog naar Jesse Rensen, die Christiaan van Aalst op zijn huid had zitten. Hij veroverde de bal en gaf op tijd af aan Jordi de Wit, die de verre hoek vond.
En dan gaan we rusten met 0-2 in plaats van 1-1.

Na rust kwam Reggie de Windt voor Ricardo van Yperen, die naar adem moest happen door een elleboog in de rug. Er kwamen wat kansjes voor Jeffrey Monster, Regga Regales en Jay Tahloe op de aansluitingstreffer, maar die viel niet. De beslissende 0-3 wel, Jesse Rensen verloor een duel en Jordi de Wit werd weer op rechts weggestuurd en mikte de bal nu in de korte hoek. EBOH had de moed opgegeven en werd een speelbal voor Roda. Ook invallers Henny Otto en de 16 jarige talentvolle B junior Ismail Stellingwerf konden het tij niet meer keren. Mo Salman tikte in de hoek van het strafschopgebied Sjors Maas aan, die zelf de penalty nam en door het midden binnen schoot.

Het laatste wapenfeit was weer voor Jordi de Wit. Hij profiteerde van een handig overstapje van invaller Nick Linnenbank. Jordi Fok uitte na afloop zijn ongenoegen. ”Wij verliezen niet omdat zij zo goed zijn, maar omdat wij zo slecht waren.  Je speelt wel eens een 5 of een 6, maar het was vandaag een 3 en een 4 “. Vader Ries deed er nog een schepje bovenop. ”We zijn afgeschminkt en waren mentaal zwak, te labiel en toonden geen ruggengraat. We waren niet allemaal bij de les en dan krijg je dit, alleen Jan Arie was goed. Dit is overigens wel een volwassen kampioensploeg, maar dan nog verwacht ik van mijn ploeg meer strijd en tegenstand”. Roda trainer Frank Brands (de broer van ex PSV en nu Everton manager Marcel Brands) had nog een pleister op de wonde. “Je hoeft niet te wanhopen, er zijn in deze afdeling slechtere ploegen, die je onder je kunt houden”.

Een groot gemis op deze middag was wel Leroy Verkerk. Hij raakte vorige week bij het juichen na zijn winnende goal  aan de lies geblesseerd. Hij brengt power en mentaliteit in het spel en is de zekere penaltynemer van EBOH. Een andere toeschouwer was Sharog Susani. De oud speler van onder andere EBOH was eerst van plan om van Pelikaan naar Rijsoord te vertrekken, maar besloot op het laatst overschrijving aan te vragen naar Roda. Daar mag hij voor uit komen, maar een scheenbeenblessure houdt hem tot januari aan de kant. Zaterdag reist EBOH af naar Tricht dat een verrassend hoge uitslag (7-0) boekte tegen Brederodes. Opdracht is om het dal zo snel mogelijk weer te verlaten.

EBOH – Roda Boys Bommelerwaard 0-5

’35 Nils Loef 0-1
‘45+2 Jordi de Wit 0-2
’60 Jordi de Wit 0-3
’68 Sjors Maas 0-4
’84 Jordi de Wit 0-5