E.B.O.H. o23 verlaat met opgeheven hoofd het veld na een fikse nederlaag

Wedstrijd: NSVV o23 – E.B.O.H. o23
Status: Vriendschappelijk
Datum: dinsdag 25 maart 2014
Einduitslag: 9-0 (ruststand: 2-0)

Nieuwe start:
Het is alweer een tijdje geleden dat E.B.O.H. voor het laatst gevoetbald heeft met o23. Een aantal weken gesloten besloten Rachid el Mokthari, Bart van Wijngaarden en Remco van Gool, om de draad weer op te pakken. Er is een selectie van 24 spelers samengesteld, bestaande uit spelers van het 1e, 2e, A1 en B1, waarvan er iedere wedstrijd 16 á 17 spelers worden geselecteerd. Dit zal veelal in roulatievorm worden gedaan om de kloof tussen de jeugd en de senioren te minimaliseren. Dit geldt op zowel voetbaltechnisch, -tactisch als menselijk vlak.

Selectie:
Ondanks dat wij een goede mix hadden van jong en oud, belden er toch een aantal 1e elftal spelers af met blessures en overwerk. Hier is niks tegen te doen en begrijpbaar. Daarvoor in de plaats werden uiteraard vervangers opgeroepen, die ook allemaal aanwezig waren! Complimenten voor op tijd aanwezig zijn, ondanks het laatste moment voor sommigen. Om 18.30 uur vertrokken we naar Numansdorp.

Dapper:
In de bespreking werd vooral de nadruk gelegd op vrijuit voetballen, waarbij natuurlijk de nadruk lag op een aantal accenten op zowel aanvallend als verdedigend vlak. Het belangrijkste van de avond was dat we als team voor de eerste keer, elkaar beter leerden kennen en samen een goede pot voetbal op de mat wilden leggen. En dat met 3 a’tjes en 2 b’tjes in de basis.

We begonnen de wedstrijd een tikkeltje onrustig, omdat we niet wisten hoe we de lopende mensen op het middenveld moesten oppakken. Maar na een klein kwartiertje werd dit prima opgevangen en kwamen wij meer in ons spel. Dit resulteerde in een aantal goede aanvallen, die goed werden gepareerd door de keeper of werden afgestopt door een verdediger. We probeerden vanuit achteruit op te bouwen en via de middenvelders, de spitsen te bereiken. Door 2 kleine foutjes konden we een voorzet van de zijkant niet afstoppen en leidde een individuele actie tot een penalty voor NSVV. De ruststand was 2-0.

Lesje effectiviteit:
In de rust werden een aantal wissels gepleegd, waardoor het team er nog jonger uit kwam te zien. We wisten dat het een zware kluif zou worden met een gemiddelde leeftijd van 18-19 jaar. Het eerste kwartier begonnen we helaas slordig met opbouwen, dat resulteerde in een bliksemsnelle 4-0 achterstand. Het was duidelijk te zien dat de tegenstander al een aantal jaar met elkaar in een 1e elftal speelde en het juiste moment aanvoelden om door te drukken. Foutjes in de jeugd worden gelukkig niet altijd afgestraft, maar in dit geval was iedere fout, een doelpunt. We namen meer risico om toch een tegentreffer te forceren, maar liepen in hun val door te veel ruimte weg te geven in onze rug. Tot 10 minuten voor tijd liepen de gasten uit met nog eens 5 doelpunten. Ondanks deze forse uitslag, hebben we al die tijd proberen te voetballen en hebben de jonkies alles gegeven wat zij in zich hadden. Op fysiek vlak moeten er zeker nog een aantal stappen worden gezet. Maar op voetbaltechnisch vlak komt het met deze groep en de juist instelling helemaal goed!
Evaluatie en volgende wedstrijd:
Wij zijn als staf druk bezig met het regelen van een nieuwe wedstrijd. Ook voor ons was het een goed moment om deze groep talentvolle spelers aan het werk te zien en te bekijken hoe ver iedereen is in zijn ontwikkeling. Het afstemmen van een juist aantal spelers 1e,2e,a1,b1 zullen wij uiteraard ook onder de loep nemen.
Over de volgende wedstrijd zullen jullie worden geïnformeerd door Rachid, de website en jullie trainer. Afbellen altijd bij Rachid of Remco.
Nogmaals, we proberen zoveel mogelijk te rouleren met de groep van 24 spelers. Dus word je een keer niet geselecteerd, dan heeft dat geen gevolgen!

Wij vonden het een zinvolle en leuke avond!
Technische Staf E.B.O.H. o23