E.B.O.H. JO13-1 bekert door

E.B.O.H. JO13-1 bestaat uit 15 spelers, waarvan er slechts 3 tweede jaars zijn. Alle overige spelers komen over van de JO11. Met een geheel nieuwe groep, spelers, staff en trainer, willen we er een mooi seizoen van maken.
Na diverse oefenwedstrijden gespeeld te hebben, begonnen we aan de poulewedstrijden voor de beker. Onze tegenstanders ASWH JO13-2, Zwaluwe JO13-1 en Oranje Wit JO13-2. Met als resultaat ongeslagen de poulefase doorgekomen.

De wedstrijd was van zaterdag 16 september doorgeschoven naar dinsdag 19 september. Er waren 4 spelers namelijk om diverse redenen niet aanwezig. Oranje Wit was onze tegenstander en samen met E.B.O.H. waren zij nog ongeslagen. Dus deze wedstrijd moest de beslissing brengen wie er door zou gaan. Na een super spannende wedstrijd tegen Oranje Wit jo13-2, is E.B.O.H. ongeslagen door naar de volgende bekerronde.
Sterk gespeeld met een jong team en nog steeds het gemis van een paar dragende krachten (ziekte en blessure).

Voor aanvang stond de teller voor beide teams op 2 gewonnen wedstrijden en dus 6 punten. Oranje Wit had een beter doelsaldo en nog geen doelpunten tegen. Dus de trainer gaf slechts een boodschap mee aan de boys van E.B.O.H. Om door te gaan MOET je winnen. En dat deden ze ook. Vol overgave en inzet werd Oranje Wit bestreden. In de eerste minuut stond de teller op 1-0. Echter we gaven dat ook weer snel weg. Vervolgens werd het 2-1 met een snoeihard schot. Oranje Wit probeerde onder de druk vandaan te komen en had daar best moeite mee. Bij een corner werd er niet echt actief verdedigd en het stond weer 2-2. Zo bleef het heel spannend. Net voor rust werd de 3-2 binnen geschoten en kon E.B.O.H. wat geruster aan de pauze beginnen.

Ruststand 3-2

In de tweede helft nagenoeg het zelfde beeld en E.B.O.H. liep uit naar 4-2, met echt wel gigantische kansen en mogelijkheden op meer. Maar omdat dit niet zo was kwam Oranje Wit ook nog aan zijn kansen. Toen er 10 minuten voor tijd de 4-3 gemaakt werd, was het nog wel billen knijpen, Oranje Wit voerde de druk op en E.B.O.H. had het beste van het spel al eerder laten zien. Door het harde werken sloeg de vermoeidheid een beetje toe. Toch kon E.B.O.H. als een echt team de volle winst naar zich toehalen en mogen zij door naar de volgende ronde.
Trots op de boys voor deze goede prestatie.
Zaterdag 23 september 2017 aanvang 10.15 uur, dan staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander is de fusieclub RFC JO13-1 uit Raamsdonkveer.