E.B.O.H. D1 deelt de punten met VVAC D1

Ook nu weer een vroege aantreden van EBOH D1.

Verzamelen om 07.10 uur, vertrek om 07.15 uur en aanvang 08.30 uur bij VVAC. Dus toch nog een 20 a 25 minuten rijden. Iedereen was op tijd, op een gastspeler van D2 na, hij had kennelijk moeite met het vroege tijdstip. Wij vertrokken dan ook zonder deze speler.

I.v.m. diverse ontbrekende spelers begonnen we aan de wedstrijd met twee gastspelers van D2. In de eerste helft speelden we positioneel wederom een goede wedstrijd. De verdediging stond goed en liet de bal soepel van de ene naar de andere kant gaan. Ook in de omschakeling stond onze verdediging zijn mannetje. Het middenveld was ook ernstig gereorganiseerd door enkele afwezigen. Maar ook daar stond het goed en werd er redelijk tot goed gevoetbald. Zowel aanvallend als verdedigend pakten de middenvelders hun taak goed op. De voorhoede was vandaag een ander verhaal. Ondanks dat zij goed voetbalden en heel veel ballen kregen, was onze voorhoede niet effectief. Vele kansen werden niet benut en verzuimde de voorhoede om samen te spelen. Vele individuele acties werden zover doorgedreven dat er veelvuldig balverlies was, of dat er een slap rolletje naar de keeper werd geschoten. Moet wel eerlijk bekennen dat VVAC de boel helemaal dichtgespijkerd had en dat het heel moeilijk was om door de muur van verdedigers te komen.
Het moest uiteindelijk vanuit de 2e lijn komen om de 0 – 1 op het scorebord te zetten. Door het vele balverlies in de voorste linie, werd onze achterhoede ook regelmatig getest door de snelle opkomende spitsen. Maar onze verdediging stond zo goed dat VVAC eigenlijk geen echte kans had gekregen in de eerste helft.

Rust 0 – 1.

Maar zoals vaker gezegd 0 – 1 is MAAR 0 – 1.
In de tweede helft een zelfde beeld. Vooral een aanvallende EBOH en een verdedigende VVAC die op de counter loerde. Ook nu weer vele kansen, zelfs kansen die vanaf de tribune eigenlijk al telde als doelpunt. Maar helaas ook in de tweede helft kon onze voorhoede geen vuist maken. De vele kansen bleven onbenut en VVAC rook bloed. Zij gaven wel wat meer ruimte weg om meer aan te vallen en toch een of meerdere punten bij te kunnen schrijven. Ook deze ruimte konden we niet zodanig benutten dat de kansen omgezet werden in doelpunten. VVAC kwam er af en toe gevaarlijk uit en onze keeper moest een aantal keren ingrijpen. Helaas voor EBOH was er 1 slippertje in de verdediging en een snelle uitbraak van VVAC was een feit. Onze laatste man kon in eerste instantie het schot blokken, maar de bal kwam uiteindelijk precies voor de voeten van de inlopende aanvaller en onze keeper was gepasseerd. Dit alles gebeurde 6 minuten voor tijd en was tevens de uitslag 1 – 1.

Ondanks het feit dat we maar 1 punt mee kunnen nemen, kunnen we zeggen dat er hard gewerkt is. Groeien we omdat we positioneel beter staan en ook vanuit onze organisatie voetballen. Als ook onze voorhoede spelers op tijd naar bed gaan als we zo vroeg moeten voetballen, dan ben ik ervan overtuigd dat zij veel scherper zijn. De vele kansen die zij dan krijgen, daar zullen er ongetwijfeld een x aantal van benut worden. Dan komen de punten ook weer.
Het was in ieder geval een leuke, sportieve wedstrijd om naar te kijken.