Duur puntenverlies EBOH 1op Termei

Vorig seizoen waren we nog blij met de late gelijkmaker van Remie Holster en een punt in en
tegen Ameide, maar nu voelde de 2-2 als 2 verliespunten en waren de rollen omgedraaid.
Bij Ameide waren er high fives en gejuich na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Jong, die niet onverdienstelijk zijn eigen wedstrijd floot, de assistenten liet staan als hij het anders zag en wel heel gemakkelijk een penalty gaf aan Ameide 20 minuten voor tijd.

Bij EBOH leefde het besef dat het niet goed genoeg was vandaag om Ameide op de pijnbank te leggen.
Door de schorsing van Jesse Rensen en de zaalvoetbalinterlandverplichtingen van Jordany Martinus waren er basisplaatsen voor Mo Salman en Henny Otto. De opening was in een te laag tempo en Ameide was dreigender. Jordi Fok kon nog een keer goed anticiperen voordat Bas de Kruijk gevaarlijk kon worden, maar rond het half uur was het wel raak. Nadat scheidsrechter de Jong het vlagsignaal van assistent Frans Stal negeerde, wandelde Sam Versluis door de Dordtse defensie en schoot hard voor tegen het been van Jeffrey Manzanares, waardoor de bal in het doel verdween. EBOH schrok wakker en reageerde direct met een knappe goal van Leroy Verkerk die de bal vanaf 20 meter prachtig op de slof nam, wat een streep! Voor de rust had EBOH nog op voorsprong moeten komen, toen Wesley Ebbers een mooie actie in huis had en Regga Regales in scoringspositie bracht. Die kon hem er zelf in schieten, maar gaf de voorkeur aan Jeffrey Monster, die onderuit geschoffeld werd en met zijn armen omhoog wachtte op een fluitsignaal dat er niet kwam.

Na rust kwam de voorsprong er toch, Regga Regales mocht, ondanks vlagsignaal van assistent Bloemendal, door gaan op rechts, maakte een prachtige actie en eindstation Thomas Keuter schoot de bal subliem  in de hoek. Gesteund door de “Biersupporters” op het terras zette Ameide aan en Pim Versluis verrichtte nog een wereldredding door in 2 keer de bal van de voor hem verschenen Tom de Kruijk te plukken. Toen Regga Regales de bal van ver overschoot nadat doelman Fabian den Hartog wat al te enthousiast zijn doel verlaten had, kreeg Ameide een paascadeau. Scheidsrechter de Jong beoordeelde een lichte botsing tussen Sam Versluis en Jordi Fok na een lange bal in de hoek van de 16 als een strafschop en Sam Versluis vonniste zelf.
Een supporter van Ameide had het bij het rechte eind: “Ik bien van Termei, maar ik zeg eerlijk, dit is een bietje overdreven”. Daarna kwamen er nog 3 verse krachten in bij EBOH, maar ook zij konden de winst niet over de streep trekken. Fabian den Hartog redde nog een keer knap op een knal van Regga Regales en daar bleef het bij.

Het trainersduo Fok en Ebbers was realistisch: “Dit was 1 van onze mindere uitvoeringen, het tempo was te laag, we waren aan de bal niet goed genoeg en te slordig, al moet ik bekennen dat Ameide 1 van de betere ploegen is met goed veldspel en een prima veldbezetting. Bij de Alblas verloren we en nu hebben we nog een puntje. Die strafschop is natuurlijk niks, dat zeggen de spelers van Ameide ook, maar we moeten de scheidsrechter niet in verleiding brengen bij zo’n ongevaarlijke situatie, gewoon de bal lekker over de achterlijn laten lopen ”. Zo stak het duo de hand in eigen boezem en lijkt de Zwerver, dat theoretisch de minste verliespunten heeft  de grootste concurrent te worden in de strijd om de titel.

Volgende week moet het winnende pad weer gevonden worden in de “Old Firm” tegen DFC. Moeder Simone Fok maande zoon Jordi na afloop om snel te douchen. Samen met een paar maten moest hij snel naar Schiphol gebracht worden om naar Londen te vliegen. Zij sluiten aan bij de 80 man sterke EBOH delegatie, die op vrijdag al afgereisd is naar Stotfold in het kader van het jaarlijkse uitwisselingsproject tijdens de Pasen met de plaatselijke FC.

Ameide – EBOH

’30 Jeffrey Manzanares (e.d.) 1-0
’32 Leroy Verkerk 1-1
’53 Thomas Keuter 1-2
’68 Sam Versluis 2-2

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Mo Salman, Leroy Verkerk, Jeffrey Manzanares , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Henny Otto (Gianni Weststrate), Jeffrey Monster( Johnny Granger), Wesley Ebbers (Antonio Manzanares), Regga Regales

Reservekeeper:  Joey Hughes
Wisselspeler: Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun