Domper in Tricht

Wat een contrast. Na de schitterende bekerzege dinsdagavond op Kloetinge met geweldig voetbal volgde een teleurstellende nederlaag van 4-2 tegen Tricht. EBOH en hobbelige grasmatten in de polder is een slechte combinatie. Eerder werd op vergelijkbare terreinen het onderspit gedolven bij Wilhelmina’26 en Schelluinen.

Allemaal opportunistisch spelende ploegen, die gewend zijn dat een balletje niet altijd rolt als op een biljartlaken. Bij Tricht was het niet anders, al is dit een behoorlijke ploeg, waar we thuis pas in de slotseconden van konden winnen. Iedereen weet dat als je resultaat wilt boeken tegen Tricht dat in ieder geval Tim van Dijken en zijn secondant Marijn Bransen geen ruimte moeten krijgen.
Hier ging EBOH de fout in, want beide heren konden lekker voetballen en waren bij 3 van de 4 goals betrokken. En het begon allemaal nog zo goed.
EBOH liet Tricht in de beginfase naar lucht happen en doelman Arjen Kaasjager maakte een zenuwachtige indruk door een balletje te laten vallen. Hij pareerde wel een poging van Noël Goossens in de korte hoek, maar was kansloos toen Noël alleen voor hem verscheen. De assist kwam van doelman Jan Arie Kouwenhoven met een perfecte uittrap.
Daarna kwam Tricht meer en meer in de wedstrijd. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam van de voet van Tim van Dijken. Hij controleerde een voorzet op zijn borst en schoot via de handen van Jan Arie Kouwenhoven raak. Omdat Marijn Bransen een grote kans naast schoot en Tim van Dijken een makkelijk gegeven vrije trap op de paal schoot, haalde EBOH met 1-1 de rust.

Na de thee was het al wel snel raak. Marijn Bransen verscheen na een mooie korte combinatie vanaf links schuin voor het doel en versloeg Jan Arie Kouwenhoven met een schuiver binnenkant paal. EBOH was wakker geschud en ging direct vol voor de gelijkmaker. Haris Brzac en Ricardo van de Merwe mistten in 1ste instantie, maar uit een hoekschop van Haris kopte Jesse Rensen op de lat en tikte Ricardo van de Merwe de rebound binnen. En nu doorgaan was het devies, maar de bal viel met pech aan de andere kant in het doel. Linksback Owen Hol stoomde op en zijn voorzet werd door Furkan Kaya ongelukkig geraakt. Jan Arie Kouwenhoven lag al op de grond om de voorzet te onderscheppen, maar was nu kansloos. Kort erop werd het nog erger toen Tim van Dijken “vogeltje vrij” de 4-2 binnen kon koppen. Daarna haalde EBOH alles uit de kast om de aansluitingstreffer binnen te werken, maar die kwam er niet doordat Noël Goossens een mooie voorzet van Robin Matena over het doel werkte en Tricht met veel theater en grote schreeuwen (vooral Twan van Toorn) het spel ontregelde.
Scheidsrechter Rini Laros floot een goede 1ste helft, maar was na rust af en toe het spoor bijster, maar ja dat was bij EBOH ook af en toe het geval. Bij EBOH ontbrak Leroy Verkerk. Hij hield een enkelblessure over aan de clash met Kloetinge. Humor is nooit ver weg langs de lijn. Trouw supporter in uitwedstrijden Aad Blokland (hij woont zelf ook in de polder) constateerde dat Tricht een fraaie niet al te grote tribune had. ”Volgens mij was het budget op, toen ze met de bouw begonnen”.

Volgende week wacht weer een lastige tegenstander. Roda Boys Bommelerwaard komt op bezoek. Voordeel is dat het dan niet aan de grasmat kan liggen. De week erop gaat EBOH op bezoek bij koploper Papendrecht. Mooie vooruitzichten allemaal en nu omzetten in resultaat !
    
Tricht – EBOH                                  4-2                 (1-1)     

‘13       Noël Goossens                     0-1
’29       Tim van Dijken                      1-1
’47       Marijn Bransen                     2-1
’55       Ricardo van de Merwe        2-2
’69       Furkan Kaya (e.d.)                3-2
’73       Tim van Dijken                      4-
Scheidsrechter: Rini Laros

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Haris Brzac, Ricardo Heuverling, Joey Steenbakker,  Jimmy Pieper, Jesse Rensen (Jeremy Boshart), Elvis Versluis, Noël Goossens, Wesley Ebbers (Mitchell Rovers), Ricardo van de Merwe (Robin Matena), Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares)

Wissels:

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frank Greuter