De week van het verlies….

Verliezen doet pijn. EBOH verloor deze week clubiconen Gerrit de Keizer en Jan van de Merwe. Ook binnen de lijnen werd er verloren. Vorige week was ZBC’97 te sterk en  Sport Staalt Spieren uit Klaaswaal bleek afgelopen zaterdag een maatje te groot voor EBOH.

Na een indrukwekkende minuut stilte  voor Gerrit en Jan, was de kersverse vader Leroy Verkerk de eerste die van zich liet horen. Hij schoot de bal net onder de lat, maar keeper Geir Sizoo kon er een corner van maken.  Het eerste schot op doel van SSS zat er gelijk in. Frank van Splunter knalde vanaf 20 meter via de binnenkant paal binnen. Binnen een kwartier werd het zelfs 2-0 toen Lars van Gameren wel erg makkelijk ruimte kreeg in het centrum en nadat Oskar van Gelderen uit een mooie steekpass de 3-0 op het bord zette, werd de vrees voor een pijnlijke middag groot. Gelukkig gaf Leroy Verkerk de stand een wat draaglijker aanzien. Nadat Jesse Rensen onderuit gehaald was in de 16, schoot hij de pingel feilloos binnen.

Na rust voetbalde EBOH met meer passie en inzet, maar het was toch SSS dat de score opvoerde. Max Pelkman versloeg Donny van der Laars in de korte hoek. In het laatste kwartier was EBOH enkele malen dicht bij een treffer, maar Geir Sizoo stopte de inzetten van Remy Holster en  Leroy Verkerk op fraaie wijze.  Vlak voor tijd ging hij er toch in. Emre Aynihan kopte uit een corner op de lat en Remy Holster schoot de rebound binnen. Al met al weer een teleurstellend resultaat en het is te hopen dat er mindere ploegen in de competitie zitten dan ZBC en SSS, en dat EBOH beter gaat voetballen, anders wordt het een zwaar seizoen.

De voorbereiding op het duel liep ook niet bepaald vlekkeloos. Hoessin el Jouhri kon om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Wesley Loos, Ricardo van de Merwe en Badder Amraoui. Verder  bleken Regga Regales en Emre Aynihan niet wedstrijdfit  in de warming-up en zo mocht de 17 jarige Jordy Fok (zoon van en terug van FC Dordrecht) starten in de basis. Hoessin had in de rust wel 6 of 7 spelers kunnen wisselen, maar liet het bij de vervanging van Jordi van Dijck voor Frank Teunissen. Even later kwam de niet fitte Regga Regales toch in het veld voor de aan zijn lies geblesseerde Patrick Welts. In de slotminuut had Regga de 4-3 op zijn schoen, maar hij trapte half in de grond.

Van horen zeggen:” Biggy vierde op vrijdagavond in de Kazerne zijn verjaardag en dit bleek achteraf niet de optimale voorbereiding te zijn voor het duel in Klaaswaal”. We gaan er van uit dat er vrijdag 18 september niemand zijn verjaardag viert en EBOH zaterdag bij de 1ste wedstrijd op het  nieuwe kunstgrasveld de eerste punten pakt van het seizoen. Tegenstander is VVOR.

SSS – EBOH                                       4-2

‘8            Frank van Splunter         1-0
’14          Lars van Gameren          2-0
’28          Oskar van Gelderen      3-0
’35          Leroy Verkerk                  3-1
’59          Max Pelkman                   4-1
’86          Remy Holster                   4-2