De meester wint eenvoudig van de leerling

Vooraf had assistent trainer Joris Kardienaal de wedstrijd tegen Feyenoord bestempeld als “de meester tegen de leerling”. Immers technisch directeur Hans Maus, die de rol van de ontslagen trainer Harry Akkermans tijdelijk vervult, stond tegenover René Ebbers. En Hans Maus is de oude trainer van René Ebbers in zijn Heerjansdam tijd. Het werd een eenvoudige zege voor de meester met 4-0. De afgelopen weken had Feyenoord wat puntjes gemorst, nadat het al kampioen was geworden en bij EBOH heerste de gedachte dat er wat te halen viel. “we gaan het Feyenoord moeilijk maken” had René Ebbers vooraf aangekondigd, maar het bleek uiteindelijk spierballentaal.

Feyenoord speelde als een kampioen en was niet van plan om iets weg te geven.
De 1ste de beste kans was al raak in de 6de minuut. Joery Josee mocht vrij aanleggen vanaf de 16 en passeerde Donny van der Laars met een droog schot in de hoek.  Toen Leroy Versteegen zich  na een kwartier knap vrij speelde langs Paul Reijnders en binnendoor Donny van der Laars verraste, was het al gedaan.

Spits Tim van Rheenen had al wat laten liggen, maar kon  na een kopbal van Joris van Eijck de bal eenvoudig binnen rikken voor de 0-3. EBOH deelde wat speldenprikjes uit met een schot van Halil Turktas over en Ricardo van Yperen net naast.  In de rust had het EBOH publiek achter de goal van Patrick Bentem het al voor gezien gehouden onder het mom van : “met 3-0 gaan we naar de kantine”. Zij verkozen de warme grote skybox boven.

Na rust deed Feyenoord het wat rustiger aan en zette Tim van Rheenen de eindstand op het bord, nadat scheidsrechter Kooi een vlagsignaal van Jan Scheurwater negeerde. Een eretreffer was EBOH niet gegund. Wesley Ebbers stuurde Bram Wouters weg en deze bediende Paul Reijnders die door 2 Feyenoorders in de tang genomen werd, maar Kooi zag er geen strafschop in. EBOH eindigde met 10 man, doordat Cyrill Elsschot met een hamstringblessure het veld af moest, terwijl er al 3x gewisseld was. Pleister op de wonde was de winst van GSC/ODS op de Zwervers Ysselmonde, waardoor EBOH bijna veilig is.

René Ebbers zag dat de pijp leeg was bij de jongens: “we hebben de afgelopen weken op onze tenen moeten lopen en dat zag je vandaag terug. We hebben een smalle selectie en pijntjes hier en daar. Ricardo van de Merwe moest werken en Regga Regales heeft last van zijn voet, maar heb ik ook niet gezien. In de rust wilden er al 3 uit. We werden overlopen op het middenveld en zij vonden steeds de vrije man. Als je daar niet 100% tegenover kan zetten en de ruimtes klein kan houden, weet je dat het moeilijk wordt. Dinsdag geef ik ze vrijaf, even rust en vanaf donderdag gaan we naar de Alblas toe werken”
Hoogtepunt
Het hoogtepunt deed zich voor toen de wedstrijd nog niet begonnen was. Onder toeziend oog van alle ouders en 50 fotografen gingen de F pupillen hand in hand met de spelers van EBOH en Feyenoord het veld op. Een kippenvelmomentje. Aanvoerde Mo Salman had nog een mooie bos bloemen voor Feyenoord collega René Beute en daarna fungeerden de E1 spelers, die kampioen geworden zijn , weer uitstekend als ballenjongens, gezeten op een stoel aan de rand van het veld.
Alleen de jongens achter Feyenoord keeper Patrick Bentem klaagden dat ze weinig te doen hadden !

EBOH – Feyenoord                        0-4

‘6            Joery Josee                       0-1
’15          Leroy Versteegen           0-2
’39          Tim van Rheenen           0-3
’65          Tim van Rheenen           0-4

EBOH: Donny van der Laars, Paul Reijnders, Mo Salman, Frank Teunissen (Marc Oldenburger), Cyrill Elschot, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Bram Wouters (Randy Camfferman), Wesley Ebbers, Jesse Rensen, Halil Turktas (Suayip Yaman)
Wisselkeeper: Danny Wessels