De kop is er af en alles in nog in eigen hand

De start van de bekercompetitie was voor 1 en 2 op vreemde bodem. Het eerste reisde af naar Bruinisse om tegen de plaatselijke trots Bruse Boys te spelen. Hebben we die ooit eerder ontmoet?

In Bruinisse werd duidelijk dat we blij mogen zijn met een brede selectie. Joey Steenbakker en Jeffrey Manzanares hadden nog een schorsing staan van het vorige bekertoernooi in 2019? Het was bijna verjaard en gelukkig gaat de KNVB de regel veranderen dat schorsingen in het bekertoernooi alleen voor bekerwedstrijden gelden. Junior Calmera (bovenbeen) en Stephen Emelina (achilles) zijn geblesseerd en Leroy Verkerk had werkverplichtingen. Alle nieuwkomers konden aan de bak. Jimmy Pieper, Emerson Antonia, Oberson van der Spek, Shurendy Martis, Jeremy Boshart en Noëll Goossens maakten hun eerste officiële minuten voor EBOH.

Teammanager Alex Zondervan doet verslag: Op het niet overal egale natte Zeeuwse gras was EBOH in de 1ste helft de bovenliggende partij met een hoofdrol voor Jimmy Pieper. Diverse mooie kansen werden niet verzilverd. Toch kwam EBOH aan de leiding door een benutte strafschop van Jimmy. Uit het niets kwam Bruse Boys voor rust op gelijke hoogte, toen de defensie zich verkeek op een verdwaalde lange bal.

Na rust was het wat minder, maar bleef een overwinning in zicht. Een kwartier voor tijd kreeg EBOH het toch benauwd. Scheidsrechter Kenson zag in een glijpartij van Shurendy Martis met zijn tegenstander een strafschop en toen moesten we aan de bak. Gelukkig maakte Noëll Goosens in de 86ste minuut een echte spitsengoal. Na een diepe bal schudde hij zijn tegenstander van zich af en schoot hem fraai binnen.
De andere poulewedstrijd ging tussen JEKA en Nieuw Lekkerland. De Lekkerlanders verspeelden een 1-3 voorsprong en de wedstrijd eindigde in een spectaculaire 4-4, waardoor alles nog open is in de poule, waar 2 van de 4 clubs door gaan.

Zaterdag speelt EBOH om 17.00 uur thuis tegen JEKA, uit Breda. Een wedstrijd die 10 jaar geleden ook op het programma stond, toen EBOH nog op zondag actief was. Bij winst was EBOH kampioen in de 2de klas. Maar in een waterballet (de wedstrijd had afgekeurd moeten worden) trokken de Bredanaars met 0-1 aan het langste eind en grepen de titel.

Het 2de speelde uit bij DHV en wist met 2-1 te winnen. Joris Kardinaal over de wedstrijd: Het was qua spel niet best, maar DHV was nog slechter. In de 1ste helft kwamen we door Randy Camferman op 1-0 en moesten we 3 spelers wisselen. Paul en Rick Reijnders hadden allebei liesklachten en Jordi van Dyck last van zijn bovenbeen.
In de rust hebben we de van FC Dordrecht amateurs terug gekeerde Regga Regales ( moeite met lagere spelniveau) linksback gezet en dat ging prima.  Urlymar (van JO- 19) scoorde 2-0 en 5 minuten voor tijd werd het uit een penalty 2-1, maar we zijn niet meer in de problemen geweest. Zaterdag speelt EBOH 2 thuis tegen Sliedrecht 3, dat de 1ste wedstrijd knap met 5-2 won van Altena 2, aanvang 12.15 uur.