De geschiedenis herhaalt zich in Kinderdijk

En weer werd het 0-0 en weer pakt Jan Arie Kouwenhoven een vroege strafschop.
De archivaris van de Zwerver die achter het doel van Jan Arie zijn club aanmoedigde, wist het haarfijn te vertellen. “Op 19 september 2020 was er de openingswedstrijd op de Schans van het Corona-seizoen. We hadden dezelfde scheidsrechter als nu, Roel Metsemakers, en ook toen legde hij de bal snel op de stip na een overtreding op Glenn Weijts. Jullie keeper pakte de penalty, alleen toen schoot Robert Kuijpers”.

In deze editie legde de scheidsrechter hem na 5 minuten op de stip nadat Haris Brzac lullig de bal tegen zijn arm kreeg. “Sorry, ik kan niet anders”, riep de scheids. Ditmaal ging Glenn Weijts achter de bal staan. Hij schoot hard en laag in, maar Jan Arie ranselde hem uit de hoek. “Dan zal het wel 0-0 blijven”, riep de archivaris. We hadden inderdaad net zo goed gelijk het zonovergoten gezellige terras op kunnen zoeken voor een versnapering, maar tegen beter weten in bleven we toch maar kijken. Wat we zagen was niet al te best. EBOH was aanvallend onmachtig en de eenzame frontsoldaat Ricardo van de Merwe zal wel voor het slapen gaan “Op een onbewoond eiland” zijn gaan zingen voor zijn kinderen. De vorige editie waren we gevaarlijker, maar wat wil je met een voorhoede van Regga Regales, Noël Goossens en Junior Calmera.

De Zwerver was dichter bij een doelpunt met kansen voor Guido Luiten en Dennis Bot (van dichtbij over). Voor rust kreeg teammanager Alex Zondervan nog geel, omdat hij vond dat de scheidsrechter wel had mogen fluiten toen Jordi Fok onderuit geschoffeld werd vlak voor de dug-out. En net voor rust was er enige commotie toen Roel Metsemakers na veel vijven en zessen een vrije trap van EBOH op de rand 16 omzette in een indirecte voor de Zwerver, omdat hij dacht dat de vrije trap al genomen was? Niemand die het begreep, maar EBOH haalde schadevrij de rust.

Na rust stond het allemaal wat beter en mede door het uitstekende centrale duo Stephen Emelina en Jordi Fok kreeg de Zwerver geen grote kansen meer. Aan de andere kant had keeper Bas Bijkerk een rustige middag. Spaarzaam hoogtepuntje was de omhaal van Ricardo van de Merwe net over. In de 88ste minuut had EBOH nog zo maar kunnen winnen als Roel Metsemakers hem op de stip had gelegd. Invaller Mo Belabas werd in het strafschopgebied bij een passeeractie aangetikt door Mathijs Vermaat. 100% penalty vonden de supporters achter het doel, maar Metsemakers wuifde hem weg. “Hij zocht hem te veel op” verklaarde de scheidsrechter uit Zuid Limburg (Hij combineert een wedstrijd fluiten op zaterdag en vlaggen op zondag in de landelijke 2de en 3de divisie).
Jeffrey Monster, die er wegens wintersport niet bij was in de doordeweekse drama partij tegen Heukelum (rood voor Noël, in blessuretijd onderuit, 3x paal en lat en een niet toegekende goal van Leroy Verkerk): “Het was van beide kanten niet best vandaag en we mogen blij zijn met een puntje. Met de smalle selectie die we hebben en het grote aantal afwezigen doen we het tot nu toe gewoon goed in de competitie”. Op het wedstrijdformulier ontbraken 8 potentiële basisspelers.Hiervan komt Jesse Rensen dit seizoen niet meer in actie door een ingescheurde knieband. Met 6 weken rust is hij al weer lang en breed aan het werk op Mallorca. Noël Goossens zag de strafmaat voor bedreigen scheidsrechter van 6 wedstrijden terug gebracht naar 3. “Ik heb wel wat gezegd, maar geen bedreigingen geuit. Dan wordt het  “intimideren”. Ik vind dit nog te veel, maar adviseurs zeggen dat ik het beter kan aanvaarden. In een mondelinge behandeling kan het ook de andere kant opgaan”.

Was er verder nog wat te genieten op de Schans? Jazeker, de erehaag van de jeugd bij opkomst op het veld was overweldigend en de gezelligheid druipt er ook altijd vanaf op de sfeervolle accommodatie. Dat maakt een bezoek altijd de moeite waard.

De Zwerver – EBOH                        0-0

Scheidsrechter: Roel Metsemakers