Club van 100 gaat voor renovatie Henk Smits-plein

Zoals ieder jaar kwam de club van 100 weer bij elkaar in de Wim Bakker Soos bij de 1ste thuiswedstrijd van het seizoen. In vorige edities werden de punten nog wel eens meegegeven aan de tegenpartij. Gelukkig bleven zij nu in huis en boekte EBOH een mooie overwinning in de slotfase op de Zwervers uit IJsselmonde, dat over een behoorlijke ploeg beschikt en al vast liet zien dat EBOH in een sterke competitie zit.

In de rust ging voorzitter Hans Schoon in op een stukje historie. Hij begon zijn verhaal dat de Club van 100 was opgelicht in 1993 en kreeg daarmee de lachers op zijn hand, maar hij herstelde zich gelukkig snel met “opgericht”. Grondlegger en oprichter was aanwezig erelid Hans Holster, die het de laatste jaren wat rustiger aan doet, omdat hij geen “twintig” meer is ! Hans Schoon vervolgde zijn verhaal met de quote dat EBOH zijn tijd ver vooruit was. Het zogenaamde “crowd funding” is nu actueel. Door bezuinigingen en stop zetten van subsidies moeten steeds meer instellingen en organisaties zich inzetten om middelen te vergaren om activiteiten door te laten gaan, kijk bijvoorbeeld naar het Dordste muziekfestival Big Rivers. En wij doen dit al vanaf 1993. Even snel uitgerekend heeft de club al € 80.000,- bij elkaar verzameld. Van belang is dat de middelen voor EBOH algemeen moeten worden ingezet en niet voor een specifieke groep. En zo zijn al heel veel mooie zaken gerealiseerd, kijk alleen maar eens naar de ruimte waarin we nu zitten, de prachtig gerenoveerde “Wim Bakker soos”. Dit jaar gaan de middelen naar het opknappen van het Henk Smits plein. De ruimte bij de spelersuitgang, waar de bouwvallige portocabins op stonden. De helft wordt gesloopt en wat overblijft wordt gerenoveerd, zodat onze materialen weer keurig opgeborgen kunnen worden in een mooie ruimte en het plein weer de uitstraling krijgt, die bij een prachtige club als EBOH hoort. De accommodatie is tenslotte het visitekaartje van de club.

Het voorstel werd bekrachtigd met een luid applaus van de vele aanwezige leden.

Ook lid worden ? Graag ! Sluit u aan bij de club van echte EBOH ‘ers die mooie doelen voor de club realiseren.

P1110109

Op de foto het bestuur van de club van 100 met vlnr. Arij Saaman, Hans Schoon, Ton Hierck, Fred van Wingerden. Op de voorgrond oprichter Hans Holster.