Champions league huldiging voor EBOH

Zaterdag 26 mei 2018 gaat de geschiedenis van EBOH in als een grootse mooie zomerse dag, waarin na heel lang wachten weer eens een kampioenschap gevierd kon worden op de Schenkeldijk.
In een sterke afdeling met veel (semi) derby’s was EBOH uiteindelijk de beste en dat zorgde voor een gevoel van grote blijdschap en trots en natte ogen bij menig lid van de Rood Zwarte familie.

De organisatie rond de kampioenswedstrijd tegen Leerdam Sport was van hoog niveau. Onder de bezielende leiding van Alain Goethals werden er sponsors gevonden om voor “een nooit meer te vergeten” spektakel te zorgen. Op de tribune stond speaker/zanger Danny Ebbers opgesteld met een krachtige geluidsinstallatie om voor de kampioenssfeer te zorgen, achter de doelen waren afgesloten vuurwerkzones, de soos met buitenterras, hamburgertent en buitentap draaide overuren en de tribune zat vol met in de midden op hun troon de gebroeders Hans, Gerard en Cock Holster en Hannie Fok, de moeder van. De opkomst van de gladiatoren werd met veel Bengaals vuur en rood/zwarte papieren spuitkanonnen begeleid en Joop Smits , die al jaren sponsor is van de wedstrijdbal in de laatste thuiswedstrijd, was dit keer de held om de bal te mogen schenken in de kampioenswedstrijd.

Er was ook een grote ongelukkige deze middag. Jordany Martinus moest de kampioenswedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De zaalvoetbalinternational van EBOH scheurde op vrijdagavond zijn enkelbanden in een zaalvoetbalwedstrijd.  Gianni Weststrate en Antonio Manzanares mochten in de basis starten dit keer met Henny Otto, Mo Salman en Jeffrey Manzanares op de bank. In de hitte lag het tempo niet hoog, maar liep het al gedegradeerde Leerdam Sport, zoals verwacht wel achter EBOH aan en deed het hun uiterste best om niet als kanonnenvoer te dienen. Dat lukte niet helemaal, want Jesse Rensen opende na een kwartier al de score door ouderwets uit een corner van Leroy Verkerk binnen te koppen, al snel gevolgd door een goal van Jeffrey Monster. Hij deed er al heel het jaar zijn best voor om een keer te scoren met zijn hoofd en nu lukte het eindelijk uit een perfecte voorzet van Wesley Ebbers. Dezelfde Wesley scoorde op slag van rust nog 2x, de eerste kreeg hij van Jeffrey Monster na een bal op de paal van Regga Regales en de tweede  schoof hij vrij voor keeper Ridvan Elmaci binnen.

Na rust duurde het even voordat Ricardo van Yperen de bal in verre hoek kon knallen voor de 5-0 en zag scheidsrechter Simon, die een gemakkelijke middag had, geen buitenspel in de steek van Jeffrey Monster op Thomas Keuter voor de 6-0 en was het slotakkoord voordat de festiviteiten echt konden gaan beginnen voor Antonio Manzanares, die uit broederliefde de bal kreeg van Jeffrey Manzanares.

De Merweboertjes met EBOH‘ers Marcel Schoon, Joris Kardienaal en Hans Koster in de gelederen zorgden voor de muzikale sfeer bij het einde van de wedstrijd en op de middenstip stonden de juichende kampioenen. Ondertussen werd in allerijl een heus Champions League podium opgebouwd, met een grote rood/zwart/gouden ballonnenhaag. En volgde een huldiging met felicitaties van de KNVB met een toespraak van Frans Schiereck, die ook de medailles aan alle spelers, die dit seizoen meegedaan hebben, uitreikte en waren er de kampioensshirts en de bloemen en de champagne en rood/zwarte spuitkanonnen.Absolute hoogtepunt was natuurlijk de aan aanvoerder Jeffrey Monster uitgereikte schaal en het ultieme feest op het erepodium. En daarna was het feesten geblazen met maar liefst 6 ingehuurde zangers, die achter elkaar door gingen, en was het een marathon met een aanslag op de conditie om het zo lang mogelijk vol te houden.

Wat overblijft is het heerlijke gevoel dat EBOH volgend seizoen in de 2de klas speelt met nieuwe tegenstanders en een hoopvolle verwachting dat het op een hoger niveau ook een rol van betekenis kan spelen. Super gefeliciteerd allen!

EBOH – Leerdam Sport’55                  7-0

’15       Jesse Rensen                          1-0
’20       Jeffrey Monster                       2-0
’40       Wesley Ebbers            3-0
’45       Wesley Ebbers            4-0
’62       Ricardo van Yperen                 5-0
’85       Thomas Keuter                        6-0
’90       Antonio Manzanares               7-0

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Leroy Verkerk (Jeffrey Manzanares) , Gianni Weststrate (Mo Salman) , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jesse Rensen, Jeffrey Monster ,Antonio Manazanares, Wesley Ebbers, Regga Regales (Henny Otto)

Reservekeeper:  Joey Hughes
Wisselspeler: Thimo Baum
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun

Alle foto’s en videos op het Facebook van vvEBOH