Bram Wouters en Joey Hughes helden in Oud Beijerland

De 37 jarige “supersub good old” Bram Wouters is back. Een kwartiertje voor tijd werd hij door Hoessin El Jouhri in het veld gebracht met de boodschap “Als de rest het niet doet, moet jij het maar doen Bram”. En Bram deed het. Twee minuten voor tijd nam Suayip Yaman een corner die door de wind bleef hangen op de penaltystip. Iedereen keek er naar, behalve Bram. Snoeihard nam hij hem op zijn pantoffel en keeper Roeland de Vries heeft hem alleen maar gehoord.

In een bloedstollende slotfase was er nog wel de absolute uitblinker doelman Joey Hughes voor nodig om met enkele spectaculaire reddingen de winst over de streep te trekken. De 1-2 bleef overeind en daarmee pakte EBOH 3 broodnodige punten en is de strijd om de 11de nacompetitieplaats te ontlopen weer helemaal open. Uit het rijtje YVV de Zwervers, ’s Gravendeel, EBOH en GOZ zullen 2 ploegen nacompetitie gaan spelen. Na de nederlaag vandaag ziet de toekomst van OSV Oud Beijerland  in de 3de klas er somber uit.

EBOH begon goed aan de wedstrijd. Een lange bal werd door Jesse Rensen goed gecontroleerd en in de verre hoek geschoten. Daarna  volgden nog enkele grote kansen op 0-2. Jesse Rensen kwam na een pass van Wesley Ebbers vrij voor doelman Roeland de Vries, maar schoot hoog over. Regga Regales, die eerst vergeefs een penalty claimde bij de prima leidende scheidsrechter van Ekelenburg, kwam na een vloeiende combinatie tussen Jordi Fok en Jeffrey Manzanares vrij voor het doel, maar schoot naast.
Daarna liet OSV van zich horen en moest Joey Hughes gestrekt naar de hoek om inzetten van Guus en Remi Smulders te keren. En verder werden er nog een paar grote mogelijkheden knullig gemist. Guus Smulders gaf Rens Burgwal een enorme kans, maar die maaide over de bal heen en toen Rens hem even later aan Guus gaf, schoot deze hoog over. Toch kwam de gelijkmaker er vlak voor rust. Frank Teunissen treuzelde te lang en had de bal weg moeten roeien. Guus Smulders zei dank je wel en schoot tussen de benen van Joey Hughes binnen.


Na rust bleef aanvoerder Leroy Verkerk in de kleedkamer achter. Hij heeft last van een scheefstaand bekken en een bezoek aan de kraker op vrijdag was niet  echt een succes geworden.

Hij werd vervangen door ook al een oud gediende die was opgeroepen: Marc Oldenburger, die overigens nog maar 31 is, maar 2 jaar geleden wegens zijn maatschappelijke loopbaan besloten had om lager te gaan voetballen.
EBOH zocht met regelmaat het doel van OSV op, was technisch vaardiger, maar miste voor de goal koelbloedigheid. Jesse Rensen schoot naast of hoog over na een ingooi van Jeffrey Manzanares en tikje breed van Regga Regales. Suayip Yaman schoot ook een keer over uit vrije positie en nam een mooie vrije trap, die door doelman Roeland de Vries tot corner werd getikt. OSV liet ook van zich spreken, maar Yaromir van Maanen mikte op de buitenkant paal en Joey Hughes redde op een schot van Rory Goudswaard. En als niemand het dan doet, dan doet Bram het.

De oud 1ste elftal spits, normaal op lager nivo actief, heeft evenals in de slotfase van vorig seizoen, toegezegd om de club te helpen. Datzelfde geldt ook voor Marc Oldenburger. En met succes.  
Hoessin was in zijn nopjes en eindelijk weer eens een gelukkige trainer: ”Het was niet altijd even fraai vandaag, en voetballend een moeilijke dag, maar geef mij er nog maar 3 zo, ik vind het best. Hoe vaak hebben wij niet heerlijk gevoetbald en stonden wij met lege handen ? Onze keeper en Bram maken het verschil vandaag”.

Trainer Ed Kruythof van OSV had er de smoor in: “als je 6 of 7 kansen krijgt, mag er best meer dan eentje in gaan. Wij knokten voor iedere meter en hadden meer verdiend dan dit”. Vincent Mutter verving vandaag de geschorste Patrick Welts en Ricardo van Yperen nam de aanvoerdersband over van de geblesseerde Leroy Verkerk. Hoessin el Youri kon vandaag voor zijn selectie, op reservedoelman Kevin Emde na, geen beroep doen op A1 spelers. Zij spelen met de Pasen een toernooi in Tsjechië. Ook zijn er vele EBOH’ers, waaronder Paul Reijnders, naar Engeland afgereisd. Hier vindt de traditionele uitwisseling met Stotfold plaats.
De overwinning op OSV Oud Beijerland betekende de 1ste punten op natuurgras dit seizoen. Op 2 april wacht weer een finale. Dan reist EBOH af naar directe concurrent YVV de Zwervers in Rotterdam Ysselmonde.

OSV Oud Beijerland – EBOH 1-2

‘1 Jesse Rensen 0-1
’43 Guus Smulders 1-1
’88 Bram Wouters 1-2

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk (Marc Oldenburger), Frank Teunissen, Jordi Fok, Vincent Mutter (Bram Wouters), Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Suayip Yaman, Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen

P1120222 P1120224 P1120225 P1120233 P1120235 P1120236 P1120237 P1120238 P1120239 P1120240 P1120241 P1120242 P1120243 P1120244 P1120245 P1120246 P1120248 P1120250 P1120251 P1120252 P1120253 P1120254