Beter voetballen en toch verliezen van Sparta

Het is EBOH al een paar keer eerder overkomen dit seizoen. Ook tegen Sparta, nota bene de koploper in de 3de periode, hadden de Dordtenaren veel balbezit en diverse mogelijkheden om een goaltje te maken. Zelfs voor een leeg doel met 1 Spartaan op de doellijn, lukte het niet om de bal in het net te schieten. Sparta was de mindere maar won wel door een hoekschop in te koppen en een penalty te benutten en stuurde EBOH gefrustreerd met een 2-0 nederlaag naar huis.

Op het stroeve kunstgrasveld achter het hoofdveld, begon EBOH met windje mee voortvarend en het leek wel of de in het Blauw Wit gestoken Rood Zwarten koploper waren in de 3
de periode en Sparta rond de degradatiestreep bivakkeerde. Het wachten was op een doelpunt om het overwicht te belonen, maar die kwam er niet. Suayip Yaman schoot een vrije trap in het zijnet, Wesley Ebbers kopte over en Ricardo van Yperen zag zijn inzet door doelman Leon Batenburg tot corner verwerkt. Sparta liet 1x iets van zich horen, maar Robin Benningshof schoot op de vuisten van Joey Hughes.
Na rust had Sparta windje mee en gooide meer strijd in het vuur. Trainer Ron Luijten had zich lopen ergeren aan zijn formatie in de 1ste helft. “Als we zo blijven voetballen, winnen we nooit. Maar je kan tegen een betere ploeg wel extra mentaliteit en strijdlust inbrengen, dat heb ik tegen ze gezegd.”

Kort na rust mocht Danny Langstraat een penalty nemen en de bal kwam bij de 2de paal op het hoofd van de “Woutje Weghorst” van Sparta, Robin Benningshof. Een mooie corner, maar ook een dure dekkingsfout van EBOH. Vervolgens ging EBOH op jacht naar de gelijkmaker en Jesse Rensen werd met een fraaie pass weggestuurd door Leroy Verkerk. De Dordtse spits schoot helaas in het zijnet. Regga Regales kreeg ook een dot van een kans vrij voor de keeper, na een mooie steekpass van Ricardo van Yperen, maar ook hij faalde. Het doelpunt viel niet waar hij hoorde te vallen. In een flipperkast situatie voor het doel van Joey Hughes zag de goed leidende jonge scheidsrechter Gieles als enige dat Jesse Rensen de bal met zijn hand aanraakte. En de dader gaf toe: “Ik had mijn hand naast mijn hoofd en raakte hem aan, eerlijk is eerlijk, het ging per ongeluk, want de scheids wilde eerst nog rood geven en liet het bij geel na mijn bekentenis”. Aanvoerder Jim van Oeveren schoot de strafschop strak in de hoek, al zat Joey er nog dicht bij.

Daarna ging EBOH alles of niets spelen. Zelfs Jordi Fok werd gewisseld voor Jordi van Dyck (omdat Frankie beter 1 tegen 1 kan spelen, aldus de uitleg van de trainer). En de kansen kwamen weer. Wesley Ebbers mikte op de voeten van Leon Batenburg en de mooiste was voor invaller Ricardo van de Merwe. Jeffrey Manzanares stuurde Regga Regales op snelheid weg ging en deze bediende Ricardo van de Merwe op maat. Vrij voor het doel mikte hij toch nog op het been van de verdediger. En ja, als zelfs deze er niet in gaan……..

Trainer Houssin Jouhri kon het na afloop niet bevatten. “wat een dotten van kansen, we waren oppermachtig in balbezit, maar krijgen hem er niet in, echt een mankement. En dan gaan we de boot in door 2 standaardsituaties”. Wesley Ebbers vatte het kort samen: “we hebben weer eens van onszelf verloren” en Jordi Fok: “het gaat goed totdat we de voorhoede bereiken”. Sparta trainer Ron Luijten:

“we zijn vandaag de gelukkige winnaar. Ik was blij dat we met 0-0 de rust haalden.
Na rust deden we het beter door meer strijd er in te gooien, maar komen we nog wel een paar keer goed weg achterin en moesten we de zege met handen en voeten over de streep trekken”

Met alle zegeningen schiet EBOH niets op. Het staat weer onder de streep door de overwinningen van Zwervers en ’s Gravendeel. Met nog 3 wedstrijden te gaan, waaronder de kampioenkandidaten ZBC en NSVV is het 5 voor 12 en moet schoonheid ingeleverd worden voor passie, inzet en degradatievoetbal en zal alles moeten wijken voor resultaat. Anders wacht nacompetitie.

Sparta – EBOH 2-0

’50  Robin Benningshof 1-0
’72  Jim van Oeveren 2-0

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Patrick Welts (Ricardo van de Merwe), Jordi Fok (Jordi van Dyck),Jeffrey Manzanares,  Ricardo van Yperen, Suayip Yaman (Vincent Mutter), Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen