Benauwde zege EBOH 1 op Streefkerk

Op het goed gesproeide kunstgrasveld haalde EBOH een 3 punter binnen met de hakken over de sloot. Streefkerk ging met een 2-1 nederlaag naar huis, maar was nog dichtbij de gelijkmaker in de slotseconden, toen aanvoerder Christiaan de Jong op de paal kopte. En zo konden de handen toch nog de natte grijze lucht in en steeg EBOH in het nog prille seizoen naar de 2de plaats op de ranglijst.

“Het geluk dat we tegen Alblasserdam te kort kwamen werd in deze wedstrijd gecompenseerd”, aldus trainer Ries Fok, die zijn mannen matig aan de wedstrijd zag beginnen. Streefkerk opende scherp en gretig en liet EBOH niet in zijn spel komen. Dat resulteerde ook in een aantal kansen, die vooral door Martin de Jong werden gemist. EBOH nam het initiatief over na een door Ries Fok benutte “time-out” bij een  blessurebehandeling van Pim Versluis. “We stonden verkeerd en lieten te veel ruimte open voor Streefkerk”. De omzettingen hadden resultaat. Plots was daar het overwicht en de druk op de Streefkerk defensie met mooie kansen. De vrije voorzetten van Leroy Verkerk en Ricardo van Yperen werden helaas verprutst door onder andere Henk te Slaa en Henny Otto. Daarbij moet worden aangetekend dat Henk te Slaa een forse duw in de rug kreeg, toen hij de voorzet van Leroy Verkerk wilde inkoppen, maar de verder goed leidende jonge scheidsrechter Danny van Wijk (niveau 1ste/2de klas) uit Ambacht wuifde de roep om een penalty weg.
Dat deed hij even later weer toen Regga Regales onderuit gegleden werd in de zestien. De verdiende voorsprong kwam er toch.

Een schot van Thomas Keuter stompte doelman Rick Reitsma voor de voeten van Regga Regales, die hoog binnen knalde. EBOH had daarna zo maar verder uit kunnen lopen, maar deed het niet. Henk te Slaa kreeg de mooiste, maar hij schampte de bal met zijn hoofd na een voorzet op maat van Leroy Verkerk en mikte even later nog eens naast bij een opgelegde schietkans na slecht uitverdedigen van Streefkerk.

Ook na de thee bleef EBOH de wedstrijd onder controle houden en kwam het op 2-0 na een geweldige beweging van Regga Regales, die vervolgens tussen de benen van Rick Reitsma het net vond. De ommekeer kwam een kwartier voor tijd. EBOH brak uit met een man meer situatie en in plaats van zijn medespelers in de diepte aan te spelen, speelde Wesley Ebbers de bal te ver voor zich uit en kon Tim den Besten de bal overnemen. Vanaf een meter of 20 schoot hij prachtig raak in de bovenhoek. Daarna was het alle hens aan dek voor het doel van Pim Versluis, die prima regeerde op de hoge voorzetten van Streefkerk en zijn doel schoon hield, met dank aan de over schietende Lennert de Vries en op de paal koppende Christiaan de Jong. Andy van Vugt, de oud ploeggenoot van Jordany Martinus, Regga Regales en Wesley Ebbers bij Nieuw Lekkerland, “kopte” nog een keer richting de kruising, maar kreeg daarvoor geel, omdat hij zijn vuisten daarbij gebruikte.


Streefkerk trainer Maarten van Gasten vond dat zijn ploeg eigenlijk wel een puntje verdiend had, maar zag ook waar het mis was gegaan. ”Na de eerste kans van EBOH halverwege de 1
ste helft gingen we ineens een lange tijd slecht voetballen en komen zij op 2-0 door 2 fouten van mijn keeper. Het was een mooie beweging van Regga, maar Rick moet wel zijn benen dicht houden in de korte hoek. In het begin hadden wij 2-0 voor kunnen komen en op het eind zat het ook niet mee” Ries Fok keek tevreden naar de stand op de ranglijst. “Een mooie positie, maar het seizoen is nog lang, er zitten behoorlijk wat sterke ploegen in deze afdeling en Streefkerk is er 1 van. Ook de Zwerver reken ik tot de top 5, dus dat wordt weer een interessante confrontatie op de Schans volgende week”.
Bij EBOH ontbrak de geschorste Jesse Rensen en  Jeffrey Monster zat lekker droog op de tribune, omdat hij nog herstellende is van een hamstringblessure.


EBOH – Streefkerk 2-1

’32 Regga Regales 1-0
’63 Regga Regales 2-0
’76 Tim den Besten 2-1  

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordany Martinus, Jordy Fok, Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter (Paul Reijnders), Henk te Slaa (Johnny Granger), Wesley Ebbers,  Henny Otto , Regga Regales.
Wisselspelers:  Danny Wessels en Gianni Weststrate