Belangrijke 3 punter voor EBOH 1

Het was allemaal niet zo fraai en spectaculair op een koude, natte en sombere 1 december.
Maar na afloop konden er wel 3 punten in de tas gestopt worden na een 2-1 zege op Unitas.En zo kreeg het geweldige 91ste  verjaardagsfeest van de club op vrijdagavond  een passend vervolg.
Door deze zege steeg EBOH achter de koplopers GJS en Papendrecht naar een 3de plaats. Weliswaar met gepaste afstand, maar bij puntverlies was EBOH de grijze middenmoot in geduikeld.
Ries Fok is nog steeds blij met zijn brede selectie, want de schorsing van Ricardo van Yperen (maandag in beroep) en blessures van Remy Holster (wreef) en Mark Oldenburger (knie) konden makkelijk opgevuld worden. EBOH begon goed aan de wedstrijd met druk op de defensie van Unitas, die nog steeds uitstekend geleid wordt door de onvermoeibare 38 jarige routinier en aanvoerder Gert-Jan Kraan. EBOH kreeg een prima kans via een zich vrij spelende Adje Kabbah, maar Unitas doelman Joost Verberk tikte de bal prachtig uit de bovenhoek. Na de openingsfase kwam Unitas uit zijn schulp en bij de eerste de beste kans was het meteen raak. De pas 19 jarige Corné van Horik mikte de bal mooi in de verre hoek nadat Marlon Huijser eerst nog zijn inzet gepareerd had. Daarna viel er niet veel meer te beleven in de 1ste helft en viel alleen scheidsrechter Jan IJpelaar in positieve zin op door zelf buitenspelsituaties te beoordelen en de bank van Unitas verbaal de les te lezen na aanhoudend gemekker. Na de rust toen de meeste supporters kozen voor de warme skybox in de kantine werd de wedstrijd aantrekkelijker, doordat  EBOH gas ging geven. “Ik vond dat er een tandje bij moest en dat gaven de jongens ook zelf aan in de rust”, aldus Ries Fok. De gelijkmaker viel binnen 10 minuten, nadat Leroy Verkerk een vrije trap vanaf het middenveld hoog in de 16 bracht en Gijs Bregman de bal in de uiterste hoek kopte. Daarna zette Unitas weer aan en hield Marlon Huiser EBOH op de been met een uitstekende redding op een inzet van Stefan Walhain. Maar de goal viel aan de andere kant met een prachtige aanval uit het boekje. Deze begon bij Johan Gerlach op links en eindigde bij de mee opgekomen Paul Reijnders op rechts. Paul gaf een geweldige voorzet en Ricardo van de Merwe kopte de bal perfect in dezelfde hoek als Gijs. Vervolgens ging Unitas op zoek naar de gelijkmaker. De defensie, bestaande uit de sterk spelende Paul Reijnders, Leroy Verkerk, Cyrille Elschot en Frank Teunissen kraakte wel, maar barstte niet. En dan was er ook altijd nog Marlon Huijser, de betrouwbare doelman van EBOH, die alles onschadelijk maakte. Aan de andere kant lagen er voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen op de counter. Maar ondermeer Adje Kabbah en
Wesley Ebbers (prima redding Joost Verberk) konden het net niet vinden. Matchwinner Ricardo van de Merwe wond er na afloop geen doekjes om. “Slecht weer, slecht spel, slecht veld, maar wel gewonnen en daar gaat het tenslotte om”. Ries Fok vond een gelijkspel wel de verhouding. “De ene keer verdien je meer en krijg je minder zoals tegen Papendrecht en vandaag hebben we een bonus en stappen we weer mee. Nog 1 keer een goed resultaat neer zetten tegen Tricht en dan gaan we in de winterstop werken aan de 2de seizoenshelft”

 

EBOH – Unitas                                2-1

’22 Corné van Horik                      0-1
’53 Gijs Bregman                            1-1
’65 Ricardo van de Merwe         2-1