A1 wint eerste serieuze testcase

Na afgelopen woensdag de oefenwedstrijd tegen vv Rhoon A1 met 4-0 te hebben gewonnen stond zaterdag de eerste serieuze test-case voor A1 op het programma.

Onze jonge en talentvolle ploeg speelde een KNVB bekerwedstrijd tegen sc Everstein A1. Door het slechte weer moesten we verkassen naar veld 2 maar we konden in ieder geval voetballen. De eerste helft heeft A1 al direct een veldoverwicht en krijgen een aantal grote kansen en hoewel we vaker hadden moeten scoren lukt dit in de eerste helft slechts 1x. Luceni Kabbah schiet de bal onberispelijk achter de Everstein goalie.

Everstein deelt een aantal speldenprikken uit en 1x heeft Kevin Emde een fabuleuze redding nodig om zijn doel schoon te houden. De 1-0 ruststand is karig maar zeer verdiend.

In de tweede helft brengen we twee wisselspelers in en gaan we direct verder zoals we de eerste helft geeindigd zijn. De razendsnelle Youri Stolk brengt de stand op 2-0 als de Everstein verdediging een lange bal verkeerd beoordeeld. Als de van Oranje Wit overgekomen Moreno Hoepel zijn eerste doelpunt in het shirt van EBOH maakt is de stand 3-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Een aantal jongens heeft nog maar een paar keer getraint en het conditie-gebrek begint zijn tol te eisen. Als Eversteinmet een, volgens ons, buitenspel doelpunt op 3-1 komt en direct daarna door een verdedigingsfout op 3-2 lijkt de wedstrijd weer spannend te worden. Hoewel de stand misschien anders zegt was EBOH toch zeker de bovenliggende partij en zijn we eigenlijk niet echt in gevaar geweest.

Volgende week is onze eerste competitie wedstrijd en dit is direct de derby tegen Dubbeldam. Uiteraard verwachten we veel EBOH publiek om ons jonge team te steunen