Ameide te sterk voor EBOH

In een wedstrijd waarbij EBOH bij winst aansluiting zou kunnen vinden met de top, was Ameide deze middag toch een maatje te groot. EBOH werd vooral afgetroefd op intelligentie. EBOH dat met vlagen goed voetbalde werd keer op keer weer uit de wedstrijd gehaald door de thuisploeg. En dat gebeurde op alle mogelijke manieren en met succes. Na 90 minuten was het 3-1 voor blauw-wit.

Ameide – EBOH : 3 – 1
Doelpuntenmaker : Mo Salman

Deze zaterdag kon EBOH bij winst goede zaken doen tegen koploper Ameide. Het gat bedroeg zes punten, maar met een wedstrijd minder. Bij winst zou het gat dus verkleind worden naar drie punten en dat betekent dat er in de tweede seizoenshelft nog vol meegedaan kan worden voor de bovenste plaatsen. De kaartjesverkoper aan de deur wist te vertellen dat hij er een zwaar hoofd in had deze middag, omdat enkele spelers gemist werden. Maar dat was bij de uitploeg deze middag hetzelfde geval.

Met de oefenpartij van de dinsdag tegen Drechtstreek (5-1 nederlaag) had EBOH alvast kunnen wennen aan kunstgras. Niet dat, dat dat wennen heel veel verschil kon uitmaken. Het type kunstgras in Ameide is totaal anders dan het type kunstgras gebruikt in Papendrecht.

Om drie uur werd afgetrapt voor de wedstrijd en dat wederom onder gejoel van een kinderkoor. Dit keer gelukkig op de tribune aan de zijkant en niet achter de goal van Joey, zoals bij Groot-Ammers. De uitploeg begon sterk en de wedstrijd en zocht de voetballende oplossing en kwam er een aantal maal gevaarlijk uit. Zo slalomde Ronald Plaisier in de 8e minuut tussen een aantal Ameide-spelers door en bracht de bal richting Mo Salman die er net zijn voet niet vol genoeg tegenaan kon zetten. Niet veel later werd een prachtige voorzet van aanvoerder Ronald Plaisier van de linkerkant ter hoogte van de middellijn wederom net niet binnen getikt, nu door Sebastiaan Bekkers.

Waar in de openingsfase Ameide erg zwak leek, nam het na verloop van tijd was in de eerste helft steeds meer het heft in handen. Door praten, duwen, op tenen staan en andere kleine manieren om te provoceren, werden een aantal spelers bij de uitploeg toch wat uit hun spel gehaald. Daarnaast had hier en daar iemand ruzie met de bal en verliep daardoor het spel wat minder soepel. Dat resulteerde onder meer in gekluts achterin. Ameide kreeg in eerste instantie nog “kleine kansjes” die gelukkig naast en over werden geschoten, maar de thuisploeg bleef aandringen. Bij EBOH was het Abdul Zaada die op stond om de boel op sleeptouw te nemen en samen met verdedigers Milan Bax en Paul Reijnders werd er nog een hoop tegengehouden. Echter op een corner van rechts van Ameide had EBOH in de 41e minuut geen antwoord, volledig vrij mocht worden binnengekopt. 1-0.

Na rust ging EBOH op zoek naar een manier om zich te herpakken en de stand gelijk te zetten. Via voorzetten van Sebastiaan kwamen de Dordtenaren tweemaal dichtbij. Eénmaal was het William Schrauwen die mistte, de tweede keer Tim Stok. Ondertussen was Ameide nog gevaarlijk geweest na een mistrap achterin. De één-op-één achter werd niet afgerond door de thuisploeg.

Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft zette Mo Salman een slalom in, in het strafschop gebied van de tegenstander. Als hij éénmaal aan de bal is krijg je hem er bijna niet meer vanaf en dat lukte de verdediging van Ameide dus ook niet zonder een overtreding te maken. Penalty. Even was er nog een klein opstootje tussen Sebastiaan Bekkers en de rechtsback van Ameide, nadat deze voor de zoveelste keer expres op iemands tenen, in dit geval die van EBOH’s nummer 8, was gaan staan. Niet veel later werd de strafschop door Mo Salman zelf afgerond. 1-1. Van de gelijke stand was twee minuten later al bijna geen spraken meer, toen Ameide een enorme kans uit een corner wist te verprutsen.

Niet veel later was het toch raak voor de thuisploeg. Op een dieptepass ontstond er een misverstand tussen doelman Joey Hughes en Vincent Mutter. Daar waar de doelman niet aangaf dat hij de bal zou pakken, ging de EBOH-verdediger daar wel van uit. De rechtsbuiten van Ameide profiteerde. 2-1.

In het vervolg van de wedstrijd ging Ameide door met kleine provocaties en de uitploeg zich verleiden tot reageren. Uiteindelijk was het Milan Bax die na een duw een domme rode kaart pakte. Niet veel later pakte Sebastiaan Bekkers een gele kaart en kwamen Mo Salman en Joey Hughes goed weg toen zij ook op op een tegenstander reageerde. Vlak voor tijd had Ronald Plaisier de gelijkmaker op zijn voet, maar de vrije trap stuiterde op de paal. Vlak voor tijd was het Ameide dat nogmaals scoorde, na een actie op snelheid over EBOH’s linkerkant. Het was de tweede treffer van de A1-speler van Ameide. Een 3-1 nederlaag is het gevolg. Een nederlaag tegen een ploeg die alle middelen heeft gebruikt om de tegenstander te verslaan. Op basis van aantal gekregen kansen valt er aan de eindstand ook niks af te dingen. De Dordtenaren verloren dankzij de collectie vechtlust en effectieve, maar helaas vaak wel unfaire, provocaties van de thuisploeg.

Zoals het er nu naar uitziet speelt EBOH pas over twee weken weer voor de competitie, dan gaat men op bezoek bij MVV ’58, de ploeg die toch enigszins verrassend de eerste periode pakte.