EBOH 2 verliest van onsportief en asociaal Alblasserdam

EBOHzaterdag 2 moest het deze zonnige zaterdagmiddag opnemen tegen de lijstaanvoerder Alblasserdam 2. Alblasserdam had nog geen enkel punttverlies en EBOH moest dan ook winnen om op gelijke hoogte te kunnen komen. Een 0-2 voorsprong met de rust was niet voldoende. Alblasserdam trok de wedstrijd met zwaar onsportief gedrag alsnog naar zich toe. Met veel bedreigingen, scheldpartijen en fysiek geweld  werd het 3-2 voor de “dammers”. Negentig minuten en een massale knokpartij later was de schade voor EBOH een verliespartij en een speler die behandeld moest worden in het ziekenhuis.

De wedstrijd begon om 12:00u en alle toeschouwers zagen een goed spelend EBOH. Vanuit de organisatie werd er afgewacht om vanuit de omschakeling toe te slaan. Na tien minuten spelen was het meteen raak. Balverlies van Alblasserdam op het middenveld en Basar Ozturk stuurde Randy Camfferman de hoek in. Zijn voorzet werd prima binnengeschoten door Bas van Oosterhout. Alblasserdam was de kluts kwijt en kwam totaal niet aan voetballen toe. Na twintig minuten profiteerde Sietse Schuurman van zijn snelheid en liet vanaf het middenveld zijn hielen zien aan de verdediging van Alblasserdam en schoof vervolgens de bal in de lange hoek. EBOH kwam zo op een comfortabele voorsprong van 2-0.  Alblasserdam rekende niet op een stug  EBOH en raakte gefrustreerd. Dat uitte zich in bizarre scheldpartijen en bedreigingen.Met name de kleine spits van Alblasserdam had een grote verzameling Nederlandse en Turkse scheldwoorden meestal beginnend met kanker.Desondanks liet EBOH zich niet gek maken en werd de eerste helft afgesloten met een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft bleef EBOH gewoon vanuit de organisatie spelen. Niets leek er aan de hand tot de 60ste minuut. EBOH veroverde in de eigen zestien de bal en schoot de bal moedwillig over de zijlijn omdat er een speler van Alblasserdam geblesseerd op het veld lag en verzorging nodig had. Nadat hij weer opgelapt was mocht Alblasserdam ingooien. Vanaf de bank werd er geroepen dat de bal terug gegeven moest worden aan de keeper zodat Alblasserdam hun sportieve plicht zou vervullen. Tot ieders verbazing besloten de spelers “gewoon”door te voetballen en de bal belandde pardoes in de kruising en de aansluitingstreffer was een feit. Een uiterst onsportieve daad die zelden op het voetbalveld ten toon gesteld wordt. EBOH raakte terecht gefrustreerd door deze actie maar kreeg desondanks toch nog 4 opgelegde mogelijkheden. Sietse Schuurman kwam tot 2x toe oog in oog met de doelman maar faalde jammerlijk. De net ingevallen Ali Er lepelde de bal over het lege doel en Alblasserdam zag ook nog de bal net naast gaan door een eigen verdediger. EBOH maakte de kansen niet af en dan treed de voetbalwet in werking. Een voorzet vanaf rechts werd door een communicatiefout tussen doelman Donny van de Laars en verdediger Dennis de Graaf niet goed beoordeeld en de bal viel pardoes in de voeten van de kleine spits. Die aarzelde niet en schoot de bal in het lege doel. Alblasserdam werd ook na de 2-2 teruggedrongen maar kwam vanuit de counter op 3-2. Wederom was het de razendsnelle duivelse spits die op snelheid alleen voor de EBOH doelman kwam. Zijn schuiver miste het doel niet en van 0-2 achter kwam Alblasserdam op een 3-2 voorsprong.  De wedstrijd liep tegen het einde aan en werd steeds onvriendelijker. EBOH liet zich niet meer uitschelden en intimideren. Één minuut voor tijd werd EBOH verdediger Cleon op de middenlijn onderuit gehaald. Een vrije trap voor EBOH. De middenvelder van Alblasserdam besloot om Cleon nog een schop na te geven. Cleon wilde daarom verhaal halen bij de desbetreffende speler maar zag tot zijn grote verbazing de kleine spits op hem afrennen. Cleon wachtte ditmaal niet meer af en deelde ook een tik uit. Hierop besloot Alblasserdam om maar uit te halen naar iedereen met een rood zwart shirt. Het publiek besloot ook om mee te doen en een massale knokpartij was een feit. Een aantal EBOH speleres moesten letterlijk rennen voor hun leven met een horde Alblasserdam supporters en spelers achter hun aan. Na tien minuten uithalen vonden de ‘dammers’het genoeg. De scheidsrechter toonde 2 rode kaarten en floot meteen voor het einde van de wedstrijd. Één EBOH speler kon de doldwaze Alblasserdammers niet goed afweren en werd door drie man afgetuigd. De kleine Alblasserdam-spits gaf hem de genadeklap en een open wond boven het oog was het resultaat. Hij moest dan ook in het ziekenhuis behandeld worden. De scheidsrechter heeft dit allemaal wel gezien maar kon achteraf niet meer weten wie wat gedaan heeft. Naderhand gaf de arme man ook nog eens aan dat hij het een sportieve wedstrijd vond. Waarschijnlijk heeft de arme man een andere wedstrijd gezien want dit was een belachelijke vertoning en asociaal met een hoofdletter A. EBOH moet de wonden likken en proberen om volgende week weer vrijuit te voetballen.