EBOH pakt gelukkig de eerste drie punten

Zaterdag 4 september betekende de competitiestart voor het seizoen 2010-2011. Voor EBOH betekende dat een thuis wedstrijd tegen het onbekende MVV ’58. Na goede bekerwedstrijden zonder overwinning, moest het vandaag gebeuren, de eerste overwinning en meteen voor het “echie”. En gelukkig voor de rood-zwarten gebeurde werd de gewenste competitiestart ook de werkelijkheid. Althans, de eerste drie punten zijn binnen. Uitslag: 1-0.

EBOH – MVV ’58 : 1-0
Doelpuntenmaker: Paul Reijnders

Zaterdag 4 september de grote dag is aangebroken. De dag waar vanaf 1 augustus naartoe is gewerkt is aangebroken. De competitiestart tegen MVV ’58. Nee, niet MVV ’31, MVV ’63, MVV ’67 of MVV ’85, maar MVV ’58. Voor EBOH dus een grote onbekende om de competitie tegen te beginnen. Vandaag moesten we zien hoe EBOH er voor zou staan. In de bekerwedstrijden was te zien dat er goed gevoetbald kan worden. Kon die lijn ook in een eerste overwinning in de competitie worden omgezet? Die vraag moet vandaag binnen 90 minuten worden beantwoord.

De eerste wedstrijd kende wat debutanten voor de zaterdag: Mo Salman (overgekomen van de zondag) mocht starten als rechtsback, Shqipron Veseli (ook overgekomen van de zondag) begon op het middenveld samen met andere nieuwkomer Patrick Bijl (terug op het oude nest). William Schrauwen (terug na een jaartje EBOH 3) mocht op de bank beginnen.

De wedstrijd begon voortvarend. Tim Stok werd weggestuurd en kon al in de eerste minuut de thuisploeg op 1-0 zetten, helaas nam hij de bal net niet lekker mee en zag zijn doelpoging door de keeper gekeerd worden. De eerst volgende aanvalspoging van MVV leverde ook direct gevaar op, een voorzet vanaf EBOH’s rechterzijde werd overgekopt. De derde kans van de wedstrijd was weer voor EBOH. Een voorzet van Ronald belandde bij wederom bij Tim, maar die kon dit keer vrij in de zestien de voorzet geen goed vervolg geven.

De levendige opening van het duel kreeg niet een langdurig vervolg. Voor enige tijd konden beiden teams niet echt een vuist maken. De enige die voor wat opwinding zorgde was de man met de fluit. Voor een zeer klein vergrijp werd Sebas direct op een gele kaart getrakteerd en niet veel later zorgde de scheidsrechter voor nog wat meer sensatie door MVV’58 gemakkelijk een penalty toe te kennen. Marc Oldenburger liep arm aan arm met een aanvaller van MVV, de scheidsrechter zag er vasthouden in en legde de bal resoluut op de stip, Marc kreeg daarnaast nog een gele kaart cadeau. De penalty die volgde was er één van de buitencategorie. De buitencategorie slecht wel te verstaan. De bal hobbelde met een slakkengang langs de rechterpaal en de stand bleef zodoende 0-0.

Voor rust mocht ook Mo Salman zich nog even bij de scheidsrechter melden voor een gele kaart. Wederom voor een niet al te ernstig vergrijp. Ook MVV moest er aan geloven en kreeg haar eerste gele kaart gepresenteerd. Zo kon worden gerust met een 0-0 stand qua doelpunten en een 3-1 voorsprong voor EBOH wat betreft gele kaarten.

De tweede helft leek EBOH wakker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Al vanaf het begin werd er beter gevoetbald en kwam er meer dreiging vanuit het spel. Het resulteerde in een eerste kans in de tweede akte voor Tim, maar ook dit schot kon uiteindelijk niet al te gevaarlijk worden. Na enkele net-niet aanvallen, lukte het Shqipron in de 55e minuut om zich via de rechterflank langs enkele verdedigers te wurmen en een goede voorzet af te leveren. Paul Reijnders werd bereikt in het centrum en de verdediger rondde knap af. 1-0 voor de thuisploeg.

Niet lang na de openingstreffer leek alles er voor EBOH nog zonniger uit te gaan zien. Een MVV’er kreeg een tweede (terechte) gele kaart en mocht gaan douchen. Tegen tien man zou EBOH de klus moeten klaren, al blijkt dat vaak in praktijk zo makkelijk nog niet. Ook bij EBOH zaterdag leek het tegen tien man moeilijker voetballen dan tegen elf. MVV werd zelfs gevaarlijker. Enkele gevaarlijke voorzetten vanuit vrije trappen en corners van MVV zorgde voor bezorgdheid op de EBOH-bank. Zeker toen de bal ook nog even de lat toucheerde. Na exact 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor de laatste maal. Eindstand 1-0 en de drie punten zijn binnen.

Selectie
1. Joey Hughes
2. Mo Salman
3. Milan Bax
4. Paul Reijnders
5. Fernando Lozoya-Ringelberg (75. Alen Sirovica)
6. Marc Oldenburger (60. Sietse Schuurman)
7. Ronald Plaisier (C)
9. Tim Stok
10. Sebastian Bekkers (70. William Schrauwen)