EBOH verliest fors van Alexandria’66

Wat een mooi opstapje moest worden naar twee schitterende wedstrijden met als bekroning op het seizoen het bereiken van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse, werd voor EBOH een ellendige middag om snel te vergeten. Aan de Schenkeldijk werd tegen Alexandria’66 met 2-6 verloren.

Een horrorstart van de wedstrijd voor EBOH resulteerde in een 0-3 achterstand binnen slechts tien minuten. Alexandria’66-aanvaller Dylan Veenvliet schoot de bal al in de tweede minuut uit een vrije trap langs doelman Robert de Bruin, die actief was wegens een blessure van eerste doelman Jan-Arie Kouwenhoven, het doel in. Na zwak optreden van de verdediging van EBOH kwam Alexandria’66 vervolgens tweemaal vrij voor het doel. Divani Hansen en wederom Dylan Veenvliet bleven kalm voor de keeper en zo waren de problemen voor EBOH uiterst serieus.

Toch kwam EBOH enigszins terug in de wedstrijd. Een schitterende uithaal van Ruben Retel buiten het strafschopgebied bracht met een 1-3 stand na vijftien minuten de spanning weer lichtelijk terug in de wedstrijd. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen kansen, al wist zowel EBOH als Alexandria’66 het net niet meer te vinden.

In de rust wisselde trainers Patrick Stok en Jeffrey monster liefst driemaal. Furkan Kaya, Maikel Steenbakker en Wesley Ebbers moesten plaatsmaken voor Haris Brzac, Ricardo van de Merwe en Jerry van Ingen. EBOH kwam wat meer in de wedstrijd en kreeg hier en daar ook wat kansen, waaronder een schot van Ruben Retel op de paal; toch was het Alexandria’66 dat het eerste doelpunt van het tweede bedrijf voor hun rekening nam. Romano Filé werkte de bal tegen de touwen.

Vlak later leek EBOH opnieuw terug te komen in de wedstrijd, dit keer via Jerry van Ingen die na een carambolage in het doelgebied van dichtbij kon afwerken. Toch slaagde EBOH er niet in om grip te krijgen op de wedstrijd. De Rood-Zwarten kwamen tot een aantal schoten, al waren die nauwelijks echt gevaarlijk voor Donny van Gelder, doelman van de Rotterdammers.

Alexandria’66 bleek op Sportpark Schenkeldijk een stuk effectiever. Met nog een kwartier te gaan bracht Dylan Veenvliet, die daarmee zijn hattrick vervolledigde, het verschil terug naar drie doelpunten: 2-5. Even later vestigde Divani Hansen zijn naam eveneens meermaals op het scoreformulier door de 2-6 voor zijn rekening te nemen. EBOH kon er niets meer tegenover stellen en droop na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af.

Door de winst van Spirit op VVGZ is de nacompetitie voor EBOH nog niet volledig uit zicht. EBOH moet Alexandria’66 nu echter wel voor zich laten en zal dus hopen dat CVV Zwervers op 25 mei op Sportpark Couwenhoek als winnaar uit de strijd komt als zij het opnemen tegen de ploeg van trainer Ben Spork. Op diezelfde dag moet EBOH dan zien te winnen in de stadsderby tegen Oranje Wit op Sportpark Schenkeldijk, al moet een week eerder in Zwijndrecht eerst het team dat plek vier nog altijd zelf in handen heeft worden verslagen: VVGZ.

EBOH – Alexandria’66: 2-6