EBOH 1 verspeelt 2-0 voorsprong

EBOH had een uitstekende start in Wijk en Aalburg tegen het onderaan staande NOAD’32 , maar presteerde het toch om de reputatie tegen laagvliegers eer aan te doen door NOAD terug in de wedstrijd te laten komen en te eindigen met een teleurstellend gelijkspel.
De opening was perfect. We stonden nog bij de kassa van sportpark ’t Korenzand of hij lag er al in
Grote “kleine” man was  het 18 jarige talent van EBOH met de lange naam, Joël  Ricardo Cruz da Cunha. Hij draaide om 2 tegenstanders heen en schoot de bal perfect in de verre hoek.

Tot vandaag was hij bekend om zijn succesvolle invalbeurten, maar nu mocht hij in de basis starten. Aanvoerder Jeffrey Monster is voorlopig uitgeschakeld door een scheur in zijn enkelbanden. Ook
reserve-aanvoerder Leroy Verkerk is door het missen van een treetje thuis even uitgeschakeld (hielplaat) en  Jeffrey Manzanares en Reggi de Windt zijn ook nog niet fit. Hierdoor mocht Jordi van Dyck in de basis starten als rechtsback. De invallers grepen hun kans met beide handen aan en Joël maakte de flitsende start compleet door na een kwartier de 0-2 op het bord te zetten. Aangespeeld door Regga Regales draaide hij als een wervelwind door de 16 en mikte de bal opnieuw achter Denzel de Wit. De Rood Zwarte supporters wreven zich in de handen. Zij schrokken even van een “Onanaatje” van Jan Arie Kouwenhoven, die  Soufiane Bakkali in staat stelde om tegen te scoren, maar Jan Arie repareerde zijn foutje zelf.

Ondertussen ging EBOH vrolijk verder en kwam NOAD goed weg, toen Rik Bouman Joël onderuit schoffelde. Hij ontving van de goed leidende Matthijs Klerks geel en bij gebrek aan de VAR legde de scheids hem op de rand 16. NOAD kwam toch terug in de wedstrijd. Een hoge voorzet werd door Jan Arie verkeerd beoordeeld en de gevaarlijkste man uit Wijk en Aalburg, spits Soufiane Bakkali, kon de bal inkoppen.

De supporters waren na rust nog niet koud uit de kantine of het werd nog erger. Opnieuw was het Soufiane Bakkali. Hij knalde een strakke voorzet binnen.  Vervolgens moest EBOH weer opnieuw beginnen en voerde de druk op. Dat resulteerde in een paar 100% kansen maar geen goal. Regga Regales had “bijtertje” Sven Bleijenberg eindelijk een keer afgeschud, maar stuitte op een polletje van het hobbelige veld, waardoor de bal over het doel ging. Jesse Rensen, die het laatste kwartier voorin te vinden was, kreeg ze nog mooier. Hij kon voor een leeg doel inkoppen, maar mikte tot ontzetting van de supporters naast en alleen op Denzel de Wit af, besefte hij niet hoe mooi hij er voor stond en schoot in handen van de doelman. Door de jacht op de winst zette EBOH af en toe de deur achter open en had nog zo maar kunnen verliezen, als Soufiane Bakkali niet via Jan Arie Kouwenhoven naast geschoten had. Diezelfde Soufiane kwam overigens goed weg met geel na een zware tackle op Jesse Rensen.

Het laatste fluitsignaal van Matthijs Klerks zorgde vooral voor saggerijnige gezichten  aan Dordtse kant. NOAD dat de laatste 6 wedstrijden verloren had, koesterde het puntje, waardoor het een beetje inliep op de verliezende concurrenten Zwaluwe en Brederodes, maar met slechts 8 punten blijft de situatie zorgelijk. EBOH liet aansluiting bij de top liggen. Het boekte maar liefst 9 verliespunten tegen de onderste 3. Tel die 9 punten er bij en het stond 4 punten los! Maar ja zo rekenen Feyenoord en andere ploegen zich ook rijk en met rekenen word je geen kampioen.

Ries Fok zag zijn ploeg weer eens de verkeerde keuzes maken. “Als die lang moet, spelen we kort en als die kort moet spelen we lang, we laten NOAD in leven en laten het liggen hier, Ik ben blij met Joël vandaag en nog een paar, maar dat waren er te weinig, de rest was beneden peil”. EBOH had duidelijk meer kwaliteit dan NOAD, maar kan qua inzet en wedstrijdmentaliteit nog wat leren van de gastheren. Volgende week Heukelum thuis, dan moet het maar weer gebeuren, ook om het 25 jarig bestaan van de “Club van 100” extra luister bij te zetten.

NOAD’32 – EBOH 2-2

’02 Joel Ricardo Cruz da Cunha 0-1
’14 Joel Ricardo Cruz da Cunha 0-2
’38 Soufiane Bakkali 1-2
‘48 Soufiane Bakkali 2-2

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Jay Tahloe, Jordi van Dyck, Jesse Rensen, Jordi Fok, Junior Calmera (Henny Otto) , Joel Ricardo Cruz da Cunha , Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspelers: Gianni Weststrate, Ismail Stellingwerf
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan