Zeven nieuwe selectiespelers voor EBOH

Met een saldo van plus 5 is de 1ste selectie van EBOH voor het komende seizoen breder en kwalitatief rijker geworden. Tegenover de komst van 7 nieuwe spelers staat het vertrek van Regga Regales, naar FC Dordrecht amateurs, en Thomas Keuter naar Papendrecht. Regga ontbrak het afgelopen seizoen al regelmatig op trainingen en de zaterdagse wedstrijddagen vanwege werkzaamheden. Wij zullen zijn wonderschone snelle acties en mooie doelpunten gaan missen. Op zondag gaat hij zijn geluk beproeven bij FC Dordrecht en samen met zijn voormalige ploeggenoot bij EBOH, spits Roy Tuinder, zullen de vijandelijke defensies ongetwijfeld bibberen komend seizoen in een mooie Dordtse derde klasse.

Regga in actie voor EBOH tegen Drechtstreek

Onze “Frenkie de Jong” , Thomas Keuter, gaat ons ook verlaten na 3 fraaie seizoenen met het kampioenschap in 2018 als hoogtepunt. De 22 jarige sympathieke middenvelder, wil zich graag verder ontwikkelen als voetballer en kiest bewust voor een stapje hogerop in de eerste klasse bij Papendrecht: “In mijn drie seizoenen bij EBOH heb ik goede vriendschappen opgebouwd. Deze jongens zal ik nu niet langer elke training en wedstrijd zien en ga ik zeker missen. Ik kwam veel bij de club, ook omdat ik het laatste seizoen jeugdtrainer was. Zo kende ik veel mensen die de club een warm hart toedragen en die altijd goedlachs en gezellig waren. Ook deze mensen zal ik gaan missen.’’

Thomas op bezoek bij Wilhelmina ’26 waar met 0-3 werd gewonnen

Van het 2de elftal vertrekt Robert van Yperen naar RCD. Hij wil graag een keer in een 1ste elftal spelen en wij hopen dat dit hem gaat lukken bij John de Wit. In ieder geval is het weekend voor Pa en Ma van Yperen gevuld straks. Zaterdags naar Ricardo en zondags naar Robert.
Wij wensen Regga, Thomas en Robert veel succes bij hun nieuwe clubs.

Hieronder volgen de nieuwkomers:

Stephen Emelina keert terug op het oude nest. De 32 jarige centrale verdediger is een kind van de club: “Ik ben bijna 33 jaar en het is na 10 jaar tijd om de cirkel rond te maken”. Na 4 seizoenen EBOH 1 vertrok hij op 23 jarige leeftijd om de top van het amateurvoetbal te halen. Via Leonidas zondag, Unitas zondag en Oranje Wit kwam hij bij IFC zondag terecht, waar hij 6 seizoenen basisspeler was.
“Ik vind het heerlijk om thuis te komen en ben al die lange reizen beu. Met mijn routine kan ik iets betekenen voor jongere teamgenoten en verder hoop ik fit te blijven, want dat was de afgelopen 2 jaar geen vanzelfsprekendheid”

Aan de clubkleuren hoeft Stephen Emelina niet te wennen

Noëll Goossens is een spits van net 26 jaar, die zelfs in de eredivisie heeft gespeeld. Uit tegen FC Groningen maakte hij zijn debuut bij FC Dordrecht. In de jeugd speelde hij bij Oranje Wit en via FC Dordrecht, Stedoco en IFC belandde hij bij Heinenoord, waar de hoge verwachtingen niet waar gemaakt konden worden. We kunnen nog veel plezier verwachten van de avontuurlijk ingestelde Noëll, die tussendoor in het buitenland actief was op Malta en Cyprus.

Noëll Goossens in het shirt van FC Dordrecht

Oberson van der Spek was de afgelopen jaren belangrijk voor competitietegenstander VVGZ. De technisch begaafde Oberson is gevaarlijk vanaf de rechterflank en heeft een neusje voor belangrijke doelpunten. Zo was hij in de 1ste klas matchwinner bij Sliedrecht met de enige goal van de wedstrijd, maar dat was helaas niet genoeg om de Vogels in de 1ste klas te houden. In de nacompetite degradeerde VVGZ naar de 2de klas en daar wist hij in het afgelopen incomplete seizoen tegen zijn nieuwe club met 2-6 te winnen op de Schenkeldijk.

Oberson van der Spek. Winnaar van het doelpunt van de Maand bij VVGZ

Emerson Antonia toonde zich in de bekerwedstrijd van Oranje Wit tegen EBOH vorig seizoen een behendige snelle linkerspits waar Leroy Verkerk zijn handjes vol aan had en dat wil wat zeggen. Na een sterke voorbereiding raakte Emerson geblesseerd en schommelde daarna tussen 1 en 2. “Ik wil graag een vaste waarde zijn en heb na een goed gesprek voor EBOH gekozen. De doelstelling is bovenin meedraaien en het liefst natuurlijk kampioen worden”. De 21 jarige Emerson begon te voetballen bij GSC en via Pelikaan, FC Dordrecht, Emma en Oranje Wit hoopt hij zich nu in de kijker te spelen bij EBOH.

Emerson Antonia omringd door zijn nieuwe ploeggenoten Leroy Verkerk en Jordy Fok

Jimmy Pieper (22) is een spits, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Begonnen bij OMC verkaste hij naar Dubbeldam, gevolgd door ASWH en Oranje Wit. Hier maakte hij zijn officiële debuut in de 1ste klas. “Het gesprek met René Ebbers en de Technische Commissie was goed, ik was vorig jaar geblesseerd toen EBOH tegen Oranje Wit speelde, maar zag al gauw dat het een hecht team was, dat voor elkaar door het vuur gaat. De doelstelling is om een vaste waarde te worden, lekker mee te draaien en misschien voor een verrassing zorgen.

Jimmy Pieper slalomt voor Oranje Wit door de defensie op weg naar het vijandelijke doel

Shujendy Martis (24) is een multifunctionele speler die in elke linie uit de voeten kan. Voordat hij bij RCD terecht kwam, speelde hij voor SSW, Emma, GSC/ODS, Oranje Wit en opnieuw SSW. “EBOH is een mooie club met ambities en zelf ben ik ook ambitieus. Ik kijk er naar uit om met mijn goede vriend Jan Arie Kouwenhoven samen te spelen en het zou mooi zijn om bovenin mee te draaien”

Shujendy Martis in actie als aanvoerder van SSW tegen de Alblas

Jeremy Boshart (20) was vorig seizoen al van plan om naar EBOH te gaan, maar koos op het allerlaatste moment voor FC IJsselmonde. Het optreden in Rotterdam bleef beperkt tot een half jaar vanwege de Corona crisis. “Een tegenvaller was dat de trainer, die vertrouwen in mij had ontslagnam. Ik wil graag weer in de buurt voetballen in een vertrouwde omgeving en op zaterdag”.
Jeremy is geen vreemde voor EBOH want hij begon er met voetballen, waarna de jeugdopleiding van FC Dordrecht volgde en ASWH, waar hij op 17 jarige leeftijd zijn debuut maakte.
Hij is een verdediger, die zowel centraal als rechts in de defensie uit de voeten kan.
“We zitten in een sterke competitie en ik kijk er naar uit om te knallen met de jongens en te spelen tegen persoonlijke vrienden van me, die ook actief zijn in deze competitie”

Jeremy Boshart zet in sliding in voor ASWH in een wedstrijd tegen Ajax

En verder……..
is het natuurlijk afwachten wanneer we weer kunnen spelen, het liefst met toeschouwers.
We rekenen op september. De nieuwe trainer Gilbert de Windt zal vanaf 1 augustus aan de gang gaan met de groep. Ondertussen is de kersverse assistent Jeffrey Monster al bezig met een groep enthousiastelingen op dinsdag en donderdag. Ries Fok gaat per 1 juli aan de slag bij Dubbeldam zondag en wij wensen onze Ries veel succes toe. “Jammer dat we het seizoen niet af hebben kunnen maken,met een afscheid in stijl, maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles”, aldus Ries , die zich in de Corona periode ingezet heeft bij het trainen van de jeugd.
Wij heten alle nieuwkomers van harte welkom op de Schenkeldijk en hopen dat zij het naar hun zin zullen hebben bij: (tekst kan vast geoefend worden)

“Rood en Zwart, wat er ook gebeur, altijd strijden voor die kleur”
“Daarom mensen groot en klein”,
“EBOH’er wil ik zijn”
“Traldaldal, Traldaldal”

En de overige clubliederen komen vanzelf………