De wekelijks terugkerende vraag: Gaat het voetballen door?

De afgelopen weken is het weer raak met de afgelastingen op zaterdag. Gezien het aantal vragen dat wij krijgen op vrijdag en zaterdag, kan het geen kwaad om nog eens duidelijk te maken wanneer bekend kan zijn of wedstrijden doorgaan of niet.

Bij heel slecht weer, extreme winterse omstandigheden of zeer bijzondere andere omstandigheden kan de KNVB besluiten om het amateurvoetbal in een heel district of zelfs in heel Nederland af te gelasten.

Zo’n besluit zal worden bekend gemaakt via Teletekst pagina 603:

  • EBOH speelt in District Zuid1.
  • Teams actief in categorie A zijn: EBOH 1, EBOH 2, EBOH 3, EBOH A1, EBOH B1 en EBOH C1
  • Alle overige teams spelen in Categorie B.

Als er een kruisje staat bij Zuid1/Categorie B, dan zijn alle wedstrijden voor de teams in de B-categorie in Zuid1 afgelast. En als er ook een kruisje staat bij Zuid1/Categorie A, dan zijn alle wedstrijden voor de teams in de A-categorie in Zuid1 afgelast.

Als er geen algehele afgelasting is, dan zullen de velden bij EBOH op zaterdagochtend worden gekeurd, tussen 7:30 en 8:00 uur. Voor die tijd heeft het dus geen zin om rond te gaan bellen of om allerlei mensen WhatsApp-berichten of sms-js te gaan sturen. Zodra er nieuws is m.b.t. de afgelastingen, dan zal dit direct via de site kenbaar worden gemaakt. Raadpleeg dus eerst de site, als je wilt weten of het doorgaat.

Overigens zullen we proberen om altijd een apart bericht op te nemenn op de site, met daarin de details voor die specifieke zaterdag. Afgelastingen worden weliswaar ook automatisch verwerkt in het programma op de site, maar de laatste weken worden de afgelastinge vanuit SportLink niet direct getoond op onze site. Daarnaast kan het soms uiteraard ook geen kwaad om aan te geven dat een wedstrijd juist wel doorgaat.

Het Bestuur