Verjaardag EBOH…een megafeest!

Wij hebben al heel wat meegemaakt in de 90 jarige geschiedenis van EBOH, maar het feest op 25 november zal de annalen ingaan als een absolute topper.

Geschreven door : Ad Holster (www.eboh.nl)

Het is lang geleden dat er zoveel (oud) EBOH’ers bij elkaar geweest zijn, die samen de unieke roodzwarte sfeer lieten exploderen. Met 400 man in de bovenzaal was het stijf uitverkocht en kon er geen kip meer bij.
Ook de Wim Bakker soos was afgeladen. Om half acht liet onze vaste keyboard-entertainer Gerrit Jansen de handjes al in de lucht gaan in de soos voor senioren en die zijn tot 12 uur niet meer omlaag gegaan ! Boven ging het dak eraf en dat was zeker ook de verdienste van de geweldige band “Nightwind” Als je beter zingt dan Marco Borsato en ook nog een dijk van een zangeres op het podium zet, dan moet je wel een echte chagrijn zijn om niet mee te doen. En chagrijnen hebben we niet bij EBOH, dus werd het een megafeest,dat door onze voorzitter Hans Schoon wegens succes nog met een half uur werd verlengd.

“Dit is EBOH,…. machtig, kijk eens om je heen !, hoorde ik onze trainer Gradus Roeland zeggen en zo was het ook. Er is weer een fundament gelegd waar we mee verder kunnen.

En bij een jubileumfeest hoort natuurlijk ook een optreden van de kleinste EBOH’er met de beste stem, Leo Schellinger. Met zijn “If you ever ….” had hij de zaal aan zijn voeten en de onderbroekenshow van de “Sjonnies” zorgde voor een massale polonaise.

En oude bekenden waren er te veel om op te noemen en ik heb niet eens iedereen gezien. Bijzonder vond ik wel de komst van oud trainer Cobus Oosting uit Veendam, succesvol trainer van EBOH eind jaren ’80 en natuurlijk Bram Boeren en zijn vrouw uit Curacao, Herman den Otter met eega uit Polen, Jacqueline, de zus van Hans van Genderen met knappe dochter uit Amerika, de “madese boys” Piet Timmermans en Kurt van Efferen, Peter Platje met vrouw uit Brussel en broer Wim en vader Wim na een moeilijke tijd door het verlies van An.

Niet te vergeten de dames van Henri en Jerry uit 1988, alle generatiegenoten van Axel van de Heuvel, Hans van Pelt, Arij Saaman,Michael Roozen en Ruben Willemsen. De leden van de boerenkapellen en ook gewoon de jeugd in de vorm van de huidige selecties, want het was een feest voor jong en oud.

En dan hebben we nog iedereen die ik niet opgenoemd heb, maar wel bijgedragen hebben aan het succes.

Bedankt bar- en keukenbezetting, muntverkopers, muziek,archiefcommissie, jubileumcommissie en vooral alle aanwezige leden en oud leden,het was klasse.

Jan Scheurwater heeft een mooie fotoreportage gemaakt, die binnenkort te zien is op de website. EBOH 90 jaar jong ! (meer foto’s vind je op : Oud-EBOH/)

Ad Holster