Veelbelovende start EBOH

De oefencampagne is succesvol begonnen. Afgelopen dinsdag wist de 2de selectie al met 1-4 te winnen van GSC/ODS en op de openingsavond van het Ger Hüsen toernooi bij DFC won het team van Gilbert de Wildt en zijn assistent Jeffrey Monster met 1-0 van Nieuw Lekkerland.

En dat mag best een verrassing genoemd worden. De gerenommeerde 1ste klasser was op voorhand favoriet en maakte dat in de beginfase ook waar. Er was veel beweging bij de groen witten en dat resulteerde in een aantal kansen. Maar je moet van goeden huize komen om Jan Arie Kouwenhoven te passeren. De sta in de weg pakte alles en 1 bal wist hij nog net aan te raken met de vingertoppen en was de paal zijn vriend.

Daarna kwam EBOH steeds beter in het spel en de opstomende Shujendi Martis en Joey Steenbakker (wat een kans!) waren dicht bij de 1-0. Die kwam even later toch. Een combinatie tussen Noëll Goossens en Junior Calmera werd door laatst genoemde fraai afgerond.
Ondertussen werd er flink gewisseld en kwamen alle 16 selectiespelers, waaronder 6 nieuwe jongens, aan bod. Nummer 7 Stephen Emelina stond teleurgesteld onder een boom toe te kijken. Op de training kreeg hij deze week last van zijn achillespees en in de warming-up moest hij afhaken.
“Jammer, maar geen punt, als hij er aan het begin van de competitie maar staat, we brengen hem net als Arjen Robben langzaam”, was de kwinkslag van aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven na afloop.

Jan Arie moest in de 2de helft nog 1x gestrekt naar de bovenhoek en trok daarmee de zege over de streep. De 2de helft duurde overigens maar 35 minuten. De lampen deden het niet op het bijveld van DFC en “good old” scheidsrechter van Meerkerk vroeg aan Gilbert de Wildt hoe lang hij nog wilde voetballen: “Als wij met 1-0 voorstaan, moet je zo afblazen”, was het gevatte antwoord van de trainer en zo geschiedde. Bovendien werd de Papendrechtse brug afgesloten om 22.00 uur en daar wilden de Lekbewoners nog over heen voor die tijd!

Gilbert keek tevreden terug op de 1ste wedstrijd: “Altijd lekker als je de eerste wint en waar ik echt blij om ben, is dat wij ons als een team hebben opgesteld, dat is de grootste winst”. Met de sfeer en humor zit het ook goed in de ploeg, met voorop assistent Jeffrey Monster als gangmaker: “Mooi resultaat trainer, je hebt zaterdag al de kans om de eerste prijs te pakken, dan haal je in ieder geval de kerst, ha,ha”. En de reactie van Gilbert: “Zit je nu al aan mijn stoelpoten te zagen”

Die kans op een eerste prijs krijgt EBOH tegen gastheer DFC, dat goed voetbal liet zien tegen de Zwerver en de beschikking heeft over een nieuwe leuke ploeg. In ieder geval is de finale een mooi affiche en datzelfde geldt voor de troostfinale, waar de eeuwige rivalen de Zwerver en Nieuw Lekkerland tegenover elkaar staan. “The Old Firm is back”