Twee honden vechten om een been en de…..

derde zou er zo maar met de prijs van door kunnen gaan. VVGZ en EBOH moesten allebei winnen om de laatste te vergeven vervangende periodetitel te bemachtigen. Na een boeiend gevecht met volop kansen over en weer eindigde de strijd in een 1-1 gelijkspel en zag je over en weer teleurgestelde spelers uitgeteld op het gras liggen!

En dat betekent dat de prijs naar Alexandria’66 kan gaan. Als de Rotterdammers volgende week winnen van CVV Zwervers Capelle zijn zij periodewinnaar. Zo niet dan gaat de prijs alsnog naar de Vogels, die uitgespeeld zijn en bij winst zeker waren geweest van het nacompetitieticket. EBOH moest van VVGZ winnen en volgende week van Oranje Wit. En het begon allemaal zo mooi voor de Dordtenaren, die met een uitgedunde selectie naar het Noordpark waren gekomen. Jan Arie Kouwenhoven (kuit), Jeremy Boshart (lies), Joey Steenbakker (buitenland) en Damian Gerde (voet) waren er onder andere niet bij.

En de reservekeepers Donny van der Laars (blessure) en Robert de Bruin (vakantie) waren ook niet beschikbaar. Dat betekende dat de 18 jarige jeugdkeeper Julian van Duren het doel mocht verdedigen en dat deed hij uitstekend. En datzelfde gold voor de 17 jarige Myron van Pelt, die samen met Ricardo van de Merwe het gelegenheidscentrum van de defensie vormden.

Vader “Hansie” en moeder Cindy stonden te glimmen van trots langs de lijn en datzelfde gold voor Clayment van Duren. Al vrij snel in de wedstrijd konden we genieten van een wonderschone lob over de “boomlange” keeper Yordi Gordijn. Hij kwam van de voet van Ruben Retel die er de laatste tijd patent op heeft om mooie doelpunten te maken. Daarna kwamen er kansen over en weer en blonken Remco Wuister en Wesley de Hoog uit in het missen van opgelegde mogelijkheden. Datzelfde gold aan de andere kant voor Patrick Stoel, die een hoek uit moest kiezen, maar recht op de vuisten van Yordi Gordijn knalde.

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar nu kwam de gelijkmaker wel. Invaller Denzel dos Santos tikte van dichtbij ongedekt binnen na een slecht verwerkte voorzet uit een vrije trap. Niet veel later gaf scheidsrechter Saaman een strafschop na een overtreding randje strafschopgebied van Myron van Pelt op Serkan Tanriseven. De camerabeelden van Cindy wijzen uit dat de overtreding buiten de 16 werd ingezet. Bij het bekijken van de beelden na afloop (met zijn bril op) vond de leidsman dat hij de juiste beslissing had genomen. Hij (Myron) hield het broekje nog vast en liet los toen de ander (Serkan) in de 16 viel. De beelden staan op X, oordeelt u zelf maar. Gerechtigheid of niet. Wouter Swart schoot de penalty als een rugbyspeler hoog over.

De slotfase met extra 8 minuten blessuretijd was spectaculair met vele kansenmissers en uitblinkende keepers. Voor EBOH kregen Jerry van Ingen en Ruben Retel de beste mogelijkheden. Jerry van Ingen ging alleen op Yordi Gordijn af, maar schoot tegen de hand van de doelman op en een fraaie inzet van Ruben Retel tikte hij net onder de lat weg. Dat betekende dat Yordi na afloop in de Business club van VVGZ de envelop voor “man of the match” in ontvangst mocht nemen. Die was niet voor Paul Scheurwater die in woord en gebaar aan zijn trainer liet blijken het niet eens te zijn met de beslissing om hem te wisselen.

Ondanks dat er niet gewonnen werd waren de trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster trots op hun spelers: “Complimenten, in tegenstelling tot vorige week stond er weer een team. De jonkies Julian en Myron hebben het fantastisch gedaan. Dat is de toekomst. Jammer van het resultaat, we hebben er alles aan gedaan, op het laatst zelfs met 4 spitsen en Ricardo van de Merwe naar voren. Het mocht helaas niet zo zijn. Volgende week nog een keer volle bak tegen Oranje Wit, dan gaat het om de eer van de stad.”

VVGZ – EBOH                                  1-1       (0-1)   

’06       Ruben Retel                          0-1
‘56       Denzel dos Santos               1-1

Scheidsrechter: Silco Saaman uit Vlissingen


Opstelling:
Julian van Duren, Ricardo Heuverling ,Ricardo van de Merwe, Myron van Pelt, Furkan Kaya, Patrick Stoel (Calvin van der Holst), Maikel Steenbakker (Haris Brzac), Noël Goossens, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers (Jerry van Ingen), Ruben Retel

Wissels: Sydney Rietbergen

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal