Tien jubilarissen in het zonnetje

Op de feestelijke nieuwjaarsreceptie van EBOH was het met zanger Gerrit van Kooten erg gezellig met als hoogtepunt de huldiging van 10 jubilarissen door voorzitter Hans Schoon.
In zijn nieuwjaarspeech blikte Hans terug op 2019. Het was over het algemeen een stabiel jaar met vooral rust in de tent. De jeugdafdeling blijft in de lift zitten met een toename van het aantal sportende kinderen en de instroom van mini’s.  Even een vergelijking met 1979, toen wij in de regio een grote club waren. Destijds 27 jeugdteams en nu 23, dus we dobberen aardig in de goede richting. Grote verschil is dat we toen 13 seniorenelftallen hadden en nu 5.
De selectie-elftallen presteren goed. “Herbstmeister” voor het 1ste  ,samen met VVGZ, en het 2de keurig in het linker rijtje. Het lijkt nog ver weg, maar het is zo 2021 en dan bestaan we 100 jaar. Het wordt een bijzonder jaar met veel activiteiten en ik vraag uw aandacht voor de door de jubileumcommissie opgezette “crowd funding” actie, om de vele festiviteiten mogelijk te maken. Zie onze website: Draag allemaal uw steentje bij!  
Op dit moment kunnen wij de naam van de nieuwe trainer nog niet bekend maken. We zijn nu een maand druk aan het zoeken, maar hebben de juiste kandidaat nog niet gevonden. Hopelijk lukt het in januari.

25 jaar lid
In het jaar 1994 worden wij door een 1-0 overwinning op Sliedrecht kampioen van de 2de klasse B met promotie naar de 1ste klas. Het is een mooi afscheid voor Gerrit de keizer, die zijn trainerstaken overdraagt aan Gradus Roeland. Burgemeester Jan Noorland koopt het 1ste lot in de jubileumloterij voor het 75 jarig bestaan.

Frank van der Laan (bijnaam Tonaldo) was een ijzersterke back, die op grote voet leefde (schoenen als stokbroden). Na de A1 ging hij naar zondag 3 met zijn beste maten en werd kampioen. Na de oprichting van de zaterdagafdeling speelde hij een aantal jaren in het 1ste.
Nu is hij actief bij de jeugd als trainer/leider bij zoon Neill, met vrouw Wendy als trouwe supporter.

Bas van Oosterhout
Als penningmeester lid van het hoofdbestuur en nu voetballend actief in vriendenteam.
Hij maakte 12 jaar deel uit van de zaterdag 1 selectie, en stond bekend om zijn snelheid.
Insiders noemden hem de man met de “fluwelen harktechniek” . Geen standaard man, maar een eigen mening en liever een Bacardi Breezer dan een Biertje. Sinds de oprichting van het zaterdagvoetbal staat hij op een verdienstelijke 2de plaats in de topscorerslijst aller tijden met 64 doelpunten.

William Schrauwen
Begonnen bij Wieldrecht en daarna naar zijn grote liefde EBOH. Technisch begaafd, onvoorspelbaar, had alles in zich om op hoog niveau te voetballen, maar de 3de helft telt ook mee en de echte drive om er alles uit te halen ontbrak. Toch 10 jaar in zaterdag 1 en nummer 3 op de all time topscorerslijst zaterdag achter Bas met 55 doelpunten. Gelukkig met Mirella en samen hebben ze een prachtige dochter.

Alain Goethals
Bijnaam de Belg, leiderstype, overgekomen van Fluks, lengte, vandaar centraal achterin of in de spits. Voetballoopbaan door vervelende blessures vroegtijdig ten einde. Daarna verdienstelijk leider en één van de grondleggers van het lijflied binnen EBOH “En EBO is zo prachtig” Als eigenaar van de kapperszaak aan de Brouwersdijk jarenlang sponsor van EBOH en een onvervalste animator/organisator met een geweldige bijdrage aan het kampioensfeest van EBOH in 2018.

Michael Kardienaal
Begonnen bij ASW en de jeugd van FC Dordrecht, daarna in EBOH A1 met o.a. Gert Fok, Thorsten Hoogmoed, Arij Saaman en Michel Carlier en gelijk kampioen. Uitstekende centrale verdediger. Helaas knie in de soep op het kunstgras van JEKA, en einde voetballoopbaan, maar niet einde lidmaatschap. Passie voor Feijenoord, muziek en wijn.

Joris Kardienaal
Verleden bij RIOS, maar nu al weer 25 jaar EBOH, waarvan vele jaren als verdienstelijk trainer van EBOH 2, ook nu nog als assistent. Tussendoor nog trainer geweest van ODS en
gepassioneerd muzikant van de Merweboertjes. Niet meer weg te denken bij EBOH en het is knap dat hij er is met zijn familie, want zij hebben net afscheid moeten nemen van de vader van Joris.

40 jaar lid
Het is 1979 en het is geen best sportief jaar door de degradatie van het 1ste elftal. En Juul Ellerman sr. Stopt, na vele jaren grote verdiensten te hebben gehad voor de jeugd van EBOH. De laatste door Juul georganiseerde activiteit is een filmochtend in bioscoop Astoria.

Positief punt, 13 senioren, 14 junioren en 13 pupillen teams! Een bloeiende club

Michel Carlier
Geboren in den Haag en verhuisd naar Sterrenburg. Samen met vader Fons als leider/vlagger de gehele jeugdafdeling door gelopen. In de senioren rechtsback in het 2de en daarna met maatje Arij in vriendenteam. Loopbaan in de Raad van Elf van de Schenkeltrappers. Heeft hij daar zijn grote liefde ontmoet of toch niet?

Arij Saaman
Valt in de categorie “kind van de club”. In het veld bloedfanatiek, met vader Cees vroeger als trouwste supporter, en altijd zijn tasje bij zich om misschien in te vallen ergens. Bijnaam Huub, van Huub Stevens, stijl achterover gekamd haar en de nodige scheldkanonnades. Goede back in zondag 2 met een enkele invalbeurt in 1 en daarna vriendenteam. Geweldige tijd mee gemaakt in Stotfold, trainingskampen en teamuitjes met slapie Gert Fok. Vaste supporter van 1 en zeer actief betrokken bij de club als bestuurslid club van 100 en jubileumcommissie. Een echte EBOH’er

50 jaar lid
Het is 1969 en 5 ploegen eindigen op de één na laatste plaats met 20 punten. In de nacompetitie verliest EBOH 3 van de 4 wedstrijden met 1-0 en de degradatie is een feit.
EBOH wordt wel de eerste zaalvoetbalkampioen van Dordrecht, met o.a. Cock Holster en Chris van der Elst in de gelederen

Ries Fok jr.
Hij werd op 7 juni 1969 geboren en is direct door vader Ries sr. en moeder Hannie lid gemaakt van EBOH. Een echt kind van de club dus en dat heeft hij meer dan waar gemaakt als speler, trainer en als mens. Vader Ries was groots als speler en op het bestuurlijke vlak.
Zoon Ries als speler en als trainer.  Moeder Hannie bezoekt nog immer de thuiswedstrijden met hulp van de schoondochters en verzorgde jarenlang het patatje met… na afloop van de wedstrijden. Een EBOH ‘er forever, die samen met René Ebbers EBOH terug bracht naar de 2de klas en nu weer succes heeft als “Herbstmeister” met zijn team. Stoppen op je hoogtepunt? Dat zou zo maar kunnen, nu Ries te kennen heeft gegeven om een andere club (Dubbeldam zondag) te gaan trainen. Maar EBOH’er blijft hij, met adviezen voor de jeugd en supporter van Jordi  op zaterdag.

60 jaar lid
Het is 1959 en EBOH eindigt op een mooie 3de plaats in de 2e divisie KNVB. Promotie wordt net mis gelopen door een nederlaag bij EDO. De Dordtenaar is hoofdsponsor van de 9 bussen met supporters, die naar Haarlem afreizen. De Nieuwjaarsreünie is een groot feest met Wim Holster achter de piano en onze eigen zanger Piet du Fijn.

Arie van ’t Hoff

In 1959 lid geworden en  hij heeft dezelfde initialen als ome Arie. Dat leverde later het misverstand op dat ze dachten dat Arie overleden was, maar het was zijn oom, die ook grote verdiensten heeft gehad voor EBOH. Arie speelde voornamelijk in lagere elftallen en beschikte over een vlammend schot en geweldige schijnbeweging, zoals Rob Rensenbrink en Piet Keizer in huis hadden. Hij was teamgenoot van o.a. Henk Smits, Kors Hofman, Gerrit Kroon, Cees Monster, Henny Roelevink ,Loek den Held, Theo Kelderman en Leen de Visser. Kampioen in 1980 en nog steeds een vaste gast bij EBOH op de Reünistenavond samen met Wil.  

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd en wij hopen dat ze in goede gezondheid nog lang lid mogen blijven van EBOH !