Superstunt EBOH

20 oktober 2012 werd een gedenkwaardige dag in de geschiedenis van EBOH. Na een slechte seizoenstart met maar 7 punten uit 6 wedstrijden kreeg de ongeslagen koploper GJS (18 uit 6) een afstraffing aan de Schenkeldijk. Met maar liefst 6-0 werd GJS verslagen en daar viel niets aan af te dingen.

Ries Fok kon het zich zelfs als speler niet meer herinneren dat hij met 6-0 won thuis. Hij kwam niet verder dan een 6-2 tegen Sliedrecht. Uiteraard glom hij na afloop van oor tot oor. “Het zat er de hele week al aan te komen dat dit de ommekeer zou worden. De groep was er van doordrongen dat er iets moest gebeuren. We hielden de ruimtes klein, wonnen de duels en kwamen er snel uit. Nadat we in het eerste kwartier 2x voor de keeper kwamen en niet scoorden, hield ik even mijn hart vast, van het zal toch niet weer gebeuren, maar na die klutsgoal van Adje liep alles goed. Ik kan nu met een gerust hart op vakantie (Ma Fok is 80 geworden en neemt de hele familie mee voor een midweek Centerparcs). Ronald Plaisier neemt de training over.
Collega trainer Cees Lagendijk had het minder naar zijn zin. ”Zo’n dag maken we 1x in een seizoen mee en dat was vandaag. We konden niet omgaan met het reactievoetbal van EBOH, dat overigens een compliment verdient voor de inzet, strijdwijze en uitvoering. Het zat er niet in vandaag, ik kan er niet 2 opnoemen die een voldoende hebben gehaald. Als het een keer moet gebeuren, dan maar goed. Ik hoef ze van de week niets te vertellen. Volgende week kunnen ze het recht zetten tegen VVAC.

Ries Fok was ook blij dat hij over een brede selectie kan beschikken. Paul Reijnders (enkel), Gijs Bregman (enkel) en Remy Holster (knie) waren geblesseerd, maar de invallers waren er niet minder om, integendeel. Zo kregen Frank Teunissen en Ricardo van de Merwe de kans zich te bewijzen en zij scoorden een ruime voldoende. Zoals gezegd verscheen EBOH in het eerste half uur al 2x alleen voor de keeper, maar Adje Kabbah zag zijn inzet gestopt door Angelo Perini en Ricardo van de Merwe schoot te vroeg en onzuiver naast. In de 30ste minuut kwam EBOH toch op 1-0. Adje Kabbah kwam weer alleen voor de keeper,wilde Angelo Perini omspelen, maar treuzelde te lang. Op onnavolgbare wijze belandde de bal via de kluts met de keeper en een verdediger toch in het doel. Daarna volgde de sterkste fase van GJS met kansen via een mooie lob (redding Cyrill Elschot op de doellijn) en een fraaie redding van Marlon Huijser op een kopbal uit een hoekschop. Maar hij ging er niet in.
Aan de andere kant wel. “Man of the match”  Patrick Welts krulde de bal vanaf 20 meter fraai in de hoek nadat Frank Teunissen Wesley Ebbers in stelling bracht en de bal via een been van een GJS’er voor zijn voet kwam. Op slag van rust liet Patrick na een mooie assist van Johan Gerlach ook zien hoe je alleen voor de keeper afrondt. Lang geleden dat we met 3-0 voor stonden met de rust!

Na de thee bleef de verdedigende organisatie van EBOH met het sterke centrale duo Leroy Verkerk en Cyrill Elschot als een huis overeind. En de omschakeling was perfect. Leroy Verkerk bracht met een pass over 40 meter Ricardo van de Merwe in stelling en die faalde nu niet alleen voor de keeper. Datzelfde kunstje flikte Johan Gerlach voor de 5-0 en Wesley Ebbers bracht de 6-0 eindstand op het bord uit een penalty, nadat  een verdediger van GJS hands maakte na een passeeractie van Wesley.

De 6-0 is een hele mooie opsteker, die de zwakke seizoenstart doet vergeten en vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden om op te klimmen naar de (sub)top van de 3de klas. Volgende week wacht Heukelum uit.

EBOH – GJS    6-0

’30       Adana Kabbah            1-0
’38       Patrick Welts               2-0
‘44       Patrick Welts               3-0
’53       Ricardo vd Merwe     4-0
’68       Johan Gerlach             5-0
’85       Wesley Ebbers             6-0

Foto’s hier