Succesvolle TD René Ebbers neemt afscheid

In een open brief kondigt René Ebbers zijn afscheid aan als Technisch Directeur van EBOH:

Beste Sportvrienden,

Hierbij deel ik mee dat ik per 1 oktober 2023 stop met mijn werkzaamheden in de Technische Commissie van EBOH. Ik draag het met een gerust hart over aan mijn opvolgers Joey Steenbakker en Frank Wierks. Dat zijn 2 jonge jongens met voetbalkennis, organisatietalent en een groot netwerk.
Ik ben er bijzonder trots op hoe we er op dit moment voorstaan met de club, als je ziet waar we vandaan gekomen zijn, zowel met de jeugd als met de selectie. De jeugd is gigantisch gegroeid en het gat naar de selectie is bijna gedicht, dankzij het vele werk van de jeugdcommissie met steun van vele anderen binnen de club.

Uitermate trots ben ik op het 1ste elftal. Zeven jaar geleden zijn Ries Fok en ik in een traject gestapt om van EBOH weer een stabiele club te maken. We werden het 1ste jaar al kampioen, waardoor alles in een stroomversnelling ging. De aantrekkingskracht van vroeger kwam terug, zowel bij de jeugd als bij jongens van buitenaf die graag bij EBOH wilden spelen. Dit met als resultaat dat we een grote vrienden- en familieclub zijn geworden.
Hier heb ik altijd naar gestreefd en het is een genot om de vrouwen te zien en de kinderen, jeugdspelertjes die in de rust en na afloop allemaal op het veld staan.
In het bijzonder wil ik iemand noemen en bedanken, die een plek in mijn hart heeft en dat is Henky te Slaa. Dit voor wat hij betekent voor de club. Hij speelde bij mij in het kampioensjaar als rechtsbuiten de sterren van de hemel. Totdat ik in de winterstop een telefoontje van hem kreeg dat hij niet meer mocht voetballen wegens kraakbeenproblemen aan zijn knie en dat is even slikken. Dan ben je 27 jaar, in de bloei van je voetballeven en moet je stoppen met je grootste hobby. Hij zat niet bij de pakken neer, maar is daarna de grootste supporter geworden. Zowel uit als thuis is hij met zijn grote vriendengroep van de partij en omdat hij zoveel van de club is gaan houden is hij al jaren hoofdsponsor. Henk, heel veel dank voor je steun, ik hou van je jongen.

En dan wil ik nog iemand noemen en dat is mijn eigen zoon Wesley Ebbers. Hij is degene die alles in 2017 in gang heeft gezet. Hij was 1 jaar bij Nieuw Lekkerland gaan spelen en zei tegen mij: “Pa, als jij trainer wordt, willen de jongens die uitgewaaid zijn weer terugkomen”. Ik had totaal geen ambitie meer, was al 10 jaar geen trainer en mijn diploma’s waren verlopen.  Toch ben ik in gesprek gegaan met Ries en hebben we een plan gemaakt en voorgelegd aan het Bestuur. Jongens als Regga Regales, Jordy Fok, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Henk te Slaa, Jordany Martinus, Gianni Weststraten kwamen en samen met o.a. Jeffrey Monster, Leroy Verkerk en Jesse Rensen, die al terug waren, was een fantastisch voetballend team geboren. Wesley had het onder mij niet makkelijk, maar ik ben heel trots op je jongen. Bijna 350 wedstrijden in EBOH 1 en nog steeds van toegevoegde waarde.
Ik ben erg blij dat er dit jaar weer een prima selectie staat en heb alle vertrouwen in mijn opvolgers Joey en Frank, veel succes jongens!

Ik wens iedereen een geweldig sportief, maar vooral gezond seizoen toe en wil iedereen bedanken voor de steun. In het bijzonder Alex Zondervan, die absoluut een steunpilaar voor mij was.

Groeten           René Ebbers