Stadsschutter Noël Goossens: ‘Bij EBOH speel ik in een vriendenteam. Wat wil je nog meer?’

(Tekst Fred van Dongen)

Dordrecht – Met 23 competitie-goals werd Noël Goossens (29) van tweedeklasser EBOH dé koningsschutter van de stad Dordrecht. Hij kreeg de bijbehorende Dordt2222-trofee vanmiddag tijdens de Familiedag van zijn club EBOH uitgereikt door zijn trainer Jeffrey Monster.

Met een hattrick op de slotdag van de reguliere competitie passeerde Noël Goossens, Rayson Koeiman (SSW) op de topscorerslijst van het seizoen 22/23. Vorig jaar ging die titel naar Jerry van Ingen (ook 29) van Dubbeldam-zondag. Toeval of niet, komend seizoen speelt Jerry bij EBOH. Letterlijk en figuurlijk naast de winnaar en dus zijn opvolger Noël Goossens. Dat belooft wat!

Een gesprek met de nieuwe topschutter van Dordrecht.

*Toch mooi 23 goals in de competitie. Heb je bijgehouden hoeveel keer met het hoofd en met de voet(en)?

Noël Goossens: Haha, nee dat heb ik niet maar ik hou wel alles bij op mijn telefoon van goals en assisten voor de beker en competitie. Dit jaar kwam ik op 36 goals en 13 assisten.

*Er zaten los van strafschoppen natuurlijk ook wat intikkertjes bij…

Noël: Ja zeker, die tellen ook he. Meeste goals waren wel moeilijke. De makkelijke miste ik vaak haha.

*Bijgehouden wie je de meeste assists bezorgden?

Noël: Eigenlijk draagt heel het team wel bij aan mijn doelpunten. Heb niet echt bijgehouden wie de assisten op mij gaf maar wel een leuk idee voor volgend seizoen!

*Toch een tikkeltje teleurgesteld dat EBOH net buiten de (periode)prijzen viel?

Noël: Jazeker, het eerste seizoenshelft dacht ik echt dat we kampioen konden worden. Toen we na de winter een aantal wedstrijden verloren baalde ik daar heel erg van. Vooral de beker was een domper voor mij.

*Met 23 van de totaal 61 goals was je goed voor 37,7 procent van de EBOH-productie vorig seizoen. Andere clubs hebben de voorbije weken natuurlijk massaal bij je op de deur geklopt om over te stappen….

Noël: Haha, er zijn best wat clubs voorbij gekomen maar ik zei altijd wat kunnen jullie bieden op geld na? Bij EBOH speel ik in een vriendenteam in het eerste elftal. Wat wil je nog meer? Ook had ik beloofd nog zeker een jaar te blijven omdat ik prijzen wil winnen. Maar voor nu zit ik hier goed zolang het gezellig blijft.

*Hoe is je carrière eigenlijk verlopen. Met andere woorden voor welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Noël: Ik begon bij Reeland en ging erna bij Emma, Oranje Wit en in de FC Dordrecht jeugd. Later in Jong Dordrecht én het eerste elftal mijn debuut mogen maken in de eredivisie. Toen Stedoco, IFC en Heinenoord. Nu bij EBOH lekker op mijn plek.

*En wat was de leukste periode?

Noël: Bij EBOH en IFC heb ik toch wel mijn leukste tijden gehad. Beide waren het vriendenteams op niveau.

*Laatst was je met collega’s getuige op het huwelijk van Nick Bolte. Die wist als spits van onder meer Emma ook wat scoren is. Hoe is jullie vriendschap ontstaan?

Noël: Ik kende Nick al sinds ik klein was. We gingen toen we rond de 14 jaar oud waren meer met elkaar om omdat we een leuke vriendengroep hadden waar we veel mee spelletjes op de Xbox speelden. Nu nog steeds een goeie maat van mij. En zeker een topspits, had hem er graag bij gehad bij EBOH.

*In het nieuwe seizoen krijg je bij EBOH gezelschap van onder anderen Rayvano van de Merwe (Emma) en Jerry van Ingen (Dubbeldam). Die jongens weten ook best wat scoren is. Heb je nog tips voor ze?

Noël: Veel de bal naar mij spelen haha. Nee, zijn twee toppers en ik denk zeker dat we met z’n drieën goed zijn voor heel wat goals. Als de samenwerking klopt tussen ons kunnen er nog is hele gekke dingen gebeuren volgend seizoen. En belangrijkste tip voor als je bij EBOH komt voor de nieuwe jongens: er is genoeg drank drinken na de wedstrijd.

*Zie ook: ‘Altijd weer een spektakel bij EBOH’