Spectaculair slot van voetbaljaar 2022

In een zinderende slotfase wist EBOH een 1-2 achterstand alsnog om te buigen in een 3-2 overwinning op de Zwerver, waardoor het “overwintert in Europa” (volgens een supporter) en bij de laatste 32 zit in het bekertoernooi van Zuid 1.


Een glunderende trainer Patrick Stok: “We waren in het begin vrij slordig, maar er zaten ook wel mooie aanvallen tussen hoor. Zoals de gelijkmaker van Ricardo Heuverling na een aanval over vele schijven. Toen de wedstrijd op slot leek te zitten, besloten we om “Plan B” in te zetten, net als van Gaal. Jesse Rensen er bij in de voorhoede en voorzetten vanaf de flanken en met succes en dat geeft een heerlijk gevoel”

De matchwinner Noël Goossens: “We hebben een vriendenteam dat er altijd in blijft geloven
en na de 2-2, die ik binnen schoot na een mooie harde voorzet van Jesse Rensen, dachten we niet van verdedigen nu en op naar de strafschoppen, net als het Nederlands Elftal, maar we hebben ze liggen en we gaan door en je ziet het, dat had Nederland ook moeten doen tegen Argentinië. En toen die keeper (Siggy Schutte) “Heuffie” onderuit schoffelde, wist ik dat we zouden winnen, ik heb veel vertrouwen in het nemen van strafschoppen”.

De “van Gaal” stijl zie je duidelijk terug bij de trainersstaf van EBOH. Bij de 2-2 werd aan het begin van de blessuretijd doelman Robert de Bruin, die als vaste reservekeeper in de bekerwedstrijd aan de bak mocht, vervangen door Jan Arie Kouwenhoven, die in de wijde omtrek bekendheid geniet als penalty-stopper. Robert de Bruin is in de loop van oktober aangesloten bij de selectie. Hij was vaste keeper bij vv Zuidhorn, een 2de klasser uit de provincie Groningen, maar kreeg een nieuwe baan bij de Brandweer in Dordrecht. En daar werkt ook onze Jan Scheurwater, die wist dat EBOH slecht in zijn keepers zat na het vertrek van Kevin van Meerkerk naar de Zwerver (na lang blessureleed nu reserve). En door de bemiddeling van Jan werd Robert lid van EBOH. De 26 jarige doelman begon wat onzeker, maar wist in de 2de helft de Zwerver een paar keer van de 1-3 af te houden door prima reddingen in één tegen één situaties en daarmee hield hij EBOH in de wedstrijd. Zijn vriendin, die achter zijn doel stond, hielp ook een handje mee door de overgeschoten ballen van de Zwerver (en dat waren er nogal wat) snel op te halen en aan Robert te geven.

Robert over zijn 1ste optreden: ”Het ontbreekt me aan wedstrijdritme en daardoor is het aan de bal nog niet goed genoeg. Bij de eerste tegengoal (van Jorie Bieren) riep Joey “keeper” en hij gaf later toe dat hij dat eigenlijk niet had moeten doen. Dan had ik blijven staan en nu kopte hij de bal over mij heen. En bij de 2de kwam hij (Jesper Kusters) alleen op me af en zat ik nog aan de bal, maar net niet voldoende. Ik had trouwens ook best willen blijven staan voor de strafschoppenserie hoor, want bij mijn vorige club stond ik ook als specialist te boek en ik heb nog nooit een penaltyserie verloren, maar ja dat weten ze hier natuurlijk nog niet”. Zo besloot de “Grunninger” met een glimlach het gesprek om vervolgens de feestende kleedkamer (“Ebo is zo pragtig) in te gaan.

Scheidsrechter Eddy van Yren deed het goed en je kan zien dat hij op 1ste klas niveau fluit. Hij gaf al snel een strafschop aan de Zwerver nadat Jeremy Boshart Jorie Bieren had onderuit gehaald. “Hij was er buiten, scheids” riepen de EBOH’ers, maar de scheids stond er bovenop en oordeelde anders. Rick Verloop benutte dit buitenkansje niet en deed de penalty van Harry Kane van Engeland na op het WK (De 2de dan). Eddy van Yren had het WK ook gevolgd en trok ruim blessuretijd bij, en zo bestrafte hij  doelman Siggy Schutte, die het bij de 1-2 voorsprong rustig aandeed. De doelman ging in blessuretijd in de fout door wild uit te komen op Ricardo Heuverling en mocht blij zijn met geel. Het leverde EBOH de door Noël benutte pingel op, waardoor Jan Arie Kouwenhoven zich niet meer hoefde te onderscheiden in de penaltyreeks.

En zo gaat heel EBOH heerlijk de kerst in. Fijne Feestdagen!

EBOH – de Zwerver 3-2           (1-2)

‘14 Jorie Bieren 0-1
‘24 Ricardo Heuverling 1-1
’37 Jesper Kusters 1-2
’87 Noël Goossens 2-2
‘90+9 Noël Goossens 3-2

Scheidsrechter: Eddy van Yren

Opstelling:
Robert de Bruin (Jan Arie Kouwenhoven), Jeremy Boshart, Joey Steenbakker, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper, Noël Goossens, Wesley Ebbers, Oberson van der Spek (Ricardo van de Merwe), Haris Brzac, Furkan Kaya, Leroy Verkerk (Jesse Rensen)

Wissels: Mitchell Rovers, Jeffrey Manzanares

Staf: Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal

Zie ook: AD de Dordtenaar
Dordt2222 (Facebookgroep van Fred van Dongen))
Regio-voetbal